DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’in Mevlit Kandili mesajı

Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, erdemli olmayı, hoşgörüyü, insana saygıyı, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaleti kısaca insan olmayı Peygamberimizin tebliğ ve uygulamalarından öğrendik. O, bize hayatımızı anlamlı kılan değerleri, dünya ve ahiretin dengesini, insan onuruna yakışır yaşamayı göstermiştir.

Peygamberimiz bizi hayat verecek şeylere çağırmış, sevgi ve barış dini olan İslâm’ı tebliğ etmiştir. Cahiller topluluğundan medeni bir millet ve toplum oluşturmanın sırlarını öğretmiştir. İnsanların birbirlerini boğazladığı bir dönemde, barış içerisinde yaşamanın yollarını sunmuş, düşman olanları kardeş yapmış, yüreklere çökmüş kin ve nefretin yerine sevgi ve hoşgörü duyguları aşılamıştır. Bu anlamda, 21. yüzyılın İslâm Alemi için önemi büyüktür. Çünkü
Peygamberimizin örnek hayatını ve O’nun tebliğindeki evrensel ilkeleri anlamaya çalışarak yaşamayı öğrenebilirsek, insanlığına bir umut olmamız kaçınılmazdır. Bizlerin üzerine düşen sadece O, Rahmet Peygamberini anlamaktır.

Hz. Peygamberimizi şükran ve rahmetle anarken, bu vesile ile milletimizin ve Bilecik’imizin Mevlid Kandili’nin mübarek olmasını diler, selam ve sevgilerimi sunarım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.