DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’in Dünya Madenciler Günü Mesajı

Dünya Madenciler Günü Mesajı

Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuştur. Gelişen ülkelerin ekonomilerinde büyük pay sahibi olan madencilik sektörü ülkemiz için de büyük öneme sahiptir. Bu mesleği icra eden madenci kardeşlerimiz zor şartlar altında alın teri dökerek, emek mücadelesi vermekte, hayatlarını riske atarak geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışmaktadırlar.

Ak parti hükümeti olarak; bugüne kadar madencilerimizin hak ettiği değeri alabilmeleri, çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi ve iş kazalarının önüne geçilmesi için hiçbir iktidar döneminde yapılmayan düzenlemeleri yaptık. Geçmişte yaşadığımız elim hadiselerin tekrar etmemesi adına; hükümetlerimiz döneminde mevcut madenlerimizde gelişen ve değişen teknolojik imkanlarından faydalanılarak; işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili tedbirleri de artırdık.

Madenci kardeşlerimizin ve şehit madenci ailelerinin her zaman yanındayız. Bu meşakkatli mesleği icra eden, yaşadıkları her türlü zorluğa karşı birlikte verdikleri mücadelenin ve dayanışmanın bütün halkımıza örnek olması dileklerimle, ülkemizin kalkınmasında çok büyük öneme sahip olan sektöre hizmet ederek, dünyanın en zor mesleğini yerine getirmeye çalışan tüm madencilerimizin Dünya Madenciler Günü´nü kutluyor, bu uğurda yaşamını yitiren maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm maden emekçilerine aileleri ile sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum.

Halil ELDEMİR
Bilecik Milletvekili

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.