DOLAR
32,5496
EURO
34,8904
ALTIN
2.432,22
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Bilecik Milletvekili Eldemir’den 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Evrensel ilkeleri benimsemiş milletimizin, çağımıza yön veren gelişmiş ülkeler arasında yer almasının ön şartı, eğitimin kalitesini yükselterek yaygınlaştırmaktır. Eğitim kişilere, milli kültürün zenginlik ve değerini evrensel değerlerle buluşturarak geçmişi tanımasına, bugünü ve geleceği konusunda bilinçlenmesine imkan verir.

Toplumlar, yetenekleri gelişmiş, karşılaştığı yeni durumlara uyum sağlayabilen, karşısına çıkabilecek her türlü engele karşı mücadele gücüne sahip, dengeli, disiplinli ve güçlü bireylerle geleceklerine güvenle bakabilirler. Eğitimi yaşam boyu süren bir etkinliğe dönüştürerek, araştırma ve sorgulama yetenekleriyle bilgi üretimine katkıda bulunan bireylerden oluşan toplumlar, güçlenerek, kalkınma sorunlarını aşmakta, uygarlığın gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık ve mutlu geleceği için en değerli varlığımız genç nüfusumuzun, dünya gerçeklerini yorumlama becerisine sahip, bilim, teknoloji, kültür ve sanat yaşamındaki gelişmelere duyarlı bireyler olmalarını amaçlamaktayız.

Siz gençlerimizi, ana dilimiz Türkçe’yi etkin, doğru ve yerinde kullanan, baskı ve yönlendirmelerden uzak kendi kararlarını uygulayabilen, bağımsızlık ve özgürlüğü kişiliğinin değişmez ilkesi olarak benimsemiş, ülkesine, toplumuna, kendisine güvenen bireyler olarak görebilmek hepimizin dileğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yeni Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerimize sağlık ve başarı dilerken; barışa, insan haklarına, hoşgörüye ve demokratik değerlere önem veren ve sizlere erdemli birer yurttaş olma niteliği kazandırarak, yurdumuzun dört bir yanında büyük özveriyle çalışan değerli öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına kolaylıklar diliyorum.

 

Halil ELDEMİR

Bilecik Milletvekili

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.