DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“BİLECİK KÜLTÜRÜYLE SOSYALLEŞİYOR” PROJESİ PROTOKOLÜ

“BİLECİK KÜLTÜRÜYLE SOSYALLEŞİYOR” PROJESİ PROTOKOLÜ

Bilecik İli ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından kabul edilen “Bilecik kültürüyle sosyalleşiyor” projesi protokolü imzalandı.

Bilecik İli ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Koordinatörlüğünde yürütülecek proje ortakları Merkez İlçe köylere Hizmet Götürme Birliği, Bilecik Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Bilecik İli ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Başkanı Mustafa Gezen, Vali Yardımcısı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Mehmet Taşdögen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ile Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak‘ın imzaladığı 1 yıl sürecek olan projede, 10-25 yaş arası kız ve erkek grubunu bir araya getirerek, halk oyunları ekibi ile halk oyunları oynayabilen ekipler kurulmasını hedeflediklerini bildirildi.

Gençlerin sosyal farkındalık ve aidiyet duygularının geliştirilmesi planlanan projede, unutulmuş yöresel halk oyunları figürlerinin ortaya çıkarılmasının amaçlandığını belirten Gezen, şu bilgilere yer verdi:

“Ortak özellikleri taşıyan 4 köyde yapılacak araştırmayla taklitten uzak ve özgün folklor figürleri de belirlenerek, ekiplerdeki çocuklarımıza bu figürleri de öğretmeyi amaçlamaktayız. Gruplarda yer alan gençlerin hem sosyalleşmelerini sağlamayı hem de aidiyet duygularını arttırmayı amaçlıyoruz. Farklı konularda özellikle köyden şehre taşımalı olarak okumaya giden hedef grubumuzdaki gençlerin olası tehditlere karşı savunma geliştirebilmelerini ve bilinç olarak desteklenmeleri amaçlanmaktadır. Genel olarak, faaliyetlerle Bilecik ilinde yerel, kültür ve folklora olan ilgi ve alakanın artmasını hedefliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.