DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Koronavirüs Haritası

Bilecik Koronavirüs Haritası Bilecik’te yeni tip koronavirüs (COVID-19) vaka sayısı kaç oldu? Bilecik’te vatandaşlarımızın bilgi sahibi olabilmesi için vaka sayıları konusunda sitemizden belirli aralıklarla edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yer veriyoruz.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye günlük koronavirüs tablosunda toplam test sayısı, vaka sayısı, vefat sayısı, yoğun bakım hasta sayısı, iyileşen hasta sayısı güncel bilgilerini genel olarak her akşam açıklanıyor. İller bazında ise belirli aralıklarla bu bilgiler harita üzerinde gösteriliyor.

Bilecik’te Koronavirüs ile ilgili güncel durumu Sağlık Bakanlığının güncel haritasından tek tek toplayıp galeri haline getirdik.  Net sayılar açıklanmadığı için haritayı sizlerle paylaşıyoruz.

Galeriyi akıllı telefonunuz veya tablet gibi mobil cihazlarda fotoğrafı sağa sola kaydırarak görüntüleyebilirsiniz. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızdan normal bir şekilde açılacaktır.

Alınan koronavirüs tedbirlerine uyan vatandaşlarımızın yanı sıra, bir de alınan tedbirlere ‘Aman bana bir şey olmaz’ diye aldırış etmeyen belirli bir kesim var. Bu noktada Bilecik Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ve bekçiler gün içerisinde sürekli aktif olarak denetimler gerçekleştirerek, özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde vatandaşlara kurallara uymaları konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşlar ülkemizde yaşanan pandemi ile ilgili olarak, düzenli bir şekilde polis araçlarının anons sistemlerinden kurallara uymaları yönünde uyarılıyor.

Kurallara Uymak, Koronavirüs’ten Hasta Yatmaktan İyidir

İnsanın başına gelmeyince, anlamıyor ne derece büyük olduğunu sorunun. Yaşayan ve çeken biliyor. Bu nedenle kendinizi düşünmüyorsanız bile, sevdiklerinizi düşünerek, alınan tedbir ve kurallara harfiyen uymanız gerekiyor. Emin olun evde kalmanız veya alınan tedbirlere uymanız, hasta, entübe halde veya yoğun bakımda olmanızdan çok daha iyidir.

Özellikle kalabalık ortamlarda maske kullanımı, elleri sabunlu su ile yıkama ve sosyal mesafe gibi kurallara ne kadar uyarsak, temas sıfıra indiğinde virüsün yayılmaya fırsat bulamayacağı ve sürecin o kadar kısa olacağı anlatılıyor.

Kuaförler Açılacağı Günü Bekliyor

Konunun uzmanları Haziran ayından itibaren hayatın peyderpey normalleşme sürecine girileceğinden bahsediyor. Bilindiği gibi bir çok işletme koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı durumda. Kuaförler alınan karar doğrultusunda işletmelerini açamadığı için, iş yapamıyor. İş yapamayınca da, haliyle ekonomik anlamda zor günler yaşıyor.

Bu noktada Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Paketleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Ertelemeler, kamu bankalarından kredi, maaş desteği, en düşük emekli maaşı 1500 tl’ye yükseldi.

Vatandaşlar ise kuaförler kapalı olunca, internet üzerinden saç sakal kesme ve tıraş makineleri siparişi vererek bir şekilde saç sakal kesim işlerini kendi başlarına halletmeye çalıştı. Özellikle saç kesiminde çokta profesyonel olmayan vatandaşlar yaptıkları saç tıraşına ” Korona Tıraşı” adı verdiler.

Kuaförlerin Ramazan sonunda açılması ile ilgili çeşitli haberler yayınlanıyor fakat bu konu, sektör temsilcileri, Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirmesinden sonra netlik kazanacak.

Bilecik, farklı işlere yönelme eğiliminde

İmkanlar dahilinde kıyıda köşede parası olanlar için şimdilik sorun yok gibi görünse de, tüm dünyada ekonomik anlamda büyük bir dalgalanma yaşanıyor. Sektörel değişimler yaşanıyor. Sektör değiştirmeye niyetlenen pek çok firma özellikle internet üzerinden iş yapmaya yöneliyor.

Bunlar arasında ilk sırada e-ticaret siteleri geliyor. Bir çok firma kendi internet sitesi üzerinden satış yapmayı hedefliyor.

Koronavirüs’ün hayatımıza girmesi ile birlikte evde çalışma dönemi de başladı. Türkiye’de e-ticarette ciro 2’ye katlandı.

Dijital çağa yönelik Bilgi Teknolojileri Kurumu da büyük bir kaynak sundu. Türkiye’de 1 Milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen BTK Akademi kullanıma açıldı.

Önümüzdeki günleri nasıl yaşayacağımızın bize bağlı olduğu değişim içerisindeki bir dünyada Türkiye’de neler değişecek hep birlikte göreceğiz.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.