DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığı Hava Fotoğrafları

Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığı Hava Fotoğrafları

Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığı Hava Fotoğrafları Bilecik’in değişimini gözler önüne serdi.

Bilecik’te 48 Yıllık Değişimin Fotoğrafları

T.C. Jandarma Genel Komutanlığı sosyal medya hesapları üzerinden Harita Genel Müdürlüğü tarafından çekilen Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığının yer aldığı bölgeye ait hava fotoğraflarını yayınladı.

Facebook ve Twitter sosyal paylaşım platformları üzerinde yapılan paylaşımda Harita Genel Müdürlüğü tarafından 1973 ve 2021 tarihlerinde çekilen hava fotoğrafları yer alırken, iki fotoğraf arasındaki değişim gözler önüne serildi.

Harita Genel Müdürlüğü tarafından 1973 (Fahri Korutürk’ün Cumhurbaşkanlığı Dönemi), yılında çekilen Bilecik hava fotoğrafın geneline bakıldığında 1970 yılı nüfus sayımına göre 138 bin 856 olan Bilecik’in şimdiki Bahçelievler Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi olarak bilinen bölgede hiçbir yapının yer almadığı görülürken, askeriye olarak tabir edilen alan sınırlanın kurak görüntüsü dikkat çekti.

Harita Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılında çekilen Bilecik hava fotoğrafında ise, aradan geçen 48 yıllık sürede Bahçelievler Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi olarak bilinen bölgede, gelişmeye bağlı olarak yapılaşma ve Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığı sınırlarında ve dışında yer alan bölgenin ise yeşillendiği görülüyor.

1998-99 yılları Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanlığı, Bozüyüklü hemşehrimiz Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun Genel Kurmay Başkanı olduğu dönemde Gölpazarı Türkmen Köyünden Bilecikli hemşehrimiz Veli Küçük Çanakkale Er Eğitim Tugay Komutanıyken, Bilecik’in gelişimine katkı sağlamak amacıyla Çanakkale 2. Jandarma Eğitim Tugayı’nın Bilecik’e taşındığı biliniyor. Yine aynı tarihlerde Bilecik için bir ilk yaşanmış ve Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu Bilecik’e ziyarete gelerek vatandaşları onore etmiştir.

O zamanki adı 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı olan tugay, günümüzde Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığı adını almıştır.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.