DOLAR
32,5683
EURO
34,9289
ALTIN
2.425,54
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Bilecik İli Kamu Hastaneleri Birliği ”TEKZİP”

“www.belekomahaber.com” Adlı İnternet Sitesi İçerik Sağlayıcısına

03/08/2014 tarihinde internet sitenizde yayımlanan “OLAY YERİ OSMANELİ: İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU ?” başlıklı haberde bahsi geçen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup haber içeriği açıkça hem kurumumuzun hem de hekimimizin haklarını ihlal ettiğinden 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 9/1 maddesi gereğince tarafınıza başvurma zorunluluğu doğmuştur.
İlgili haberde bahsi geçen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki;
“Aytaç PEKTAŞ ALKUŞ isimli hasta hastanemize 28.07.2014 tarihinde 07.30 sularında Karın Ağrısı şikayetiyle başvuru yapmış olup, gerekli tetkik ve muayenesi yapılarak Akut Batın şüphesiyle acil servisimizde müşahade altına alınmıştır. Bu tip vakalarda gerekli tedaviler yapılarak Müşahade altına almak en temel yaklaşımdır. İlgili hekim hastayı laboratuvar ve genel muayene bulgularıyla değerlendirerek müşahade altına alması doğru bir yaklaşımdır. Hastanın müşahade altında iken hastalığının seyri açısından oluşabilecek veya yeni ortaya çıkabilecek bulguları tespit edebilmek için kontrol altında tutulması gerekmektedir. Nitekim müşahade esnasında hastanın tansiyonunun düşmesi sebebiyle gerekli ilk müdahalesi yapılıp, daha sonrasında kanama ve benzeri komplikasyonların oluşabileceği ihtimaline karşı ikincil muayenesi yapılarak sevkine karar verilmiştir. Bilecik Devlet Hastanesiyle görüşülüp sevki planlanmıştır. Ancak habere konu olan ve ilk haberde iddia edilen karın ağrısıyla eve gönderildiği şeklindeki ifade tamamen asılsız olup, Hasta, 12.15 civarında 112 Ambulansıyla sağlık personeli eşliğinde Bilecik Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Bilecik Devlet Hastanesinde hasta kabul edilmiş, Genel Cerrah ve Kadın Doğum Uzmanı tarafından hasta görülerek Hastaneye yatış işlemi yapılmıştır. Ancak hasta, başka bir hastaneye gideceğini söyleyerek kendi rızasıyla Hastaneden ayrılmıştır. Hastanemize başvuru yapan tüm hastalarımızın ilk tanı ve tedavileri yapılmakta olup, hastalığın seyrine göre sevki gereken hastaların sevkleri ambulansla ve sağlık personeliyle ilgili hastanelere en kısa sürede yapılmaktadır.”

Bilecik İli Kamu Hastaneleri Birliği
Genel Sekreterliği

Yorumlar

  1. Nesrin dedi ki:

    Hastayı 07:30 ‘dan 12:15 ‘e kadar müşahede altında tutuyorsunuz.İç kanama geçiren bir hasta için çok uzun değil mi ? Hasta iç kanama geçiriyor haberdar değilsiniz. Hastayı sevk ediyorsunuz teşhisiniz belli değil. Şunu demek istiyorum Bilecik Devlet hastanesi teşhisi koyuyor hasta kan kaybediyor ameliyat yapılması gerekiyor diyebildi. Osmaneli niye diyemedi siz bu eksiklikleri giderin. Doktorunuz mu hasteneniz mi ultrasonunuz mu bunlara bakın yiğenim şükürler olsun ki yaşıyor. Tam tersi olsaydı sizin bu yazınızın ne anlamı olacak tı ?