DOLAR
32,5108
EURO
34,9455
ALTIN
2.433,58
BIST
9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kanatlı Veri Tabanı Eğitimi Düzenledi.

Kanatlı Veri Tabanı Eğitimi Yapıldı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından resmi ve özel veteriner hekimlere Kanatlı Veri Tabanı Eğitimi düzenlendi.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, İl Müdür Yardımcısı Erkal GEDİKLİ, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zekeriyya AVCI, kurum Veteriner Hekimleri ile ilimizde faaliyet gösteren kanatlı sektörü Sorumlu Veteriner Hekimleri ve Teknik Müdürleri katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan YILDIZ şunları söyledi;

“Kanatlı hayvan hastalıklarının kontrol edilmesi ve çıkma tavukların canlı olarak satışının engellenmesi amacıyla oluşturulan ‘Kanatlı Veri Tabanı’ uygulamasının 1 Mayıs tarihinden itibaren TÜRKVET sisteminde uygulanmaya başlayacaktır.

İlimizdeki yumurtacı tavuk işletmelerinde, çıkma tavukların satışının yapılması yasak olup, sadece kesimhaneye sevkine müsaade edilmektedir. Kanatlı sektöründe ise kanatlı hayvanları kontrol ve denetim altına alarak hem bilgi sahibi olunması hem de hastalıkların yayılmasında daha etkin mücadele edilmesi kolaylaşacaktır.

Bakanlığımız tarafından başlatılan TÜRKVET sisteminde Kanatlı Veri Tabanı uygulaması ilk olarak damızlık kanatlı işletmelerine hayvan girişi yapılarak başlayacaktır. Buralarda üretilen yumurtaların kuluçkahaneye sevki, kuluçkahanelerde bu yumurtalardan çıkan civcivlerin kümeslere sevki ve bu kümeslerde yetiştirilen hayvanların da (broiler ya da yumurtacı) kesimhanelere sevki “Kanatlı Veri Tabanı Uygulaması” ile yapılacaktır. Kesimhanelerde görevli resmi veya yetkilendirilmiş veteriner hekimler ise gelen sürülerin sistem üzerinden kesimini gerçekleştirecektir.

İl içi kanatlı ve yumurta hareketlerini sektör temsilcileri, il dışı kanatlı ve yumurta hareketlerini ise Veteriner Sağlık Raporu düzenlendikten sonra resmi veteriner hekimler yapacaktır. Belirtilen tarihten itibaren, damızlık kanatlı işletmelerinde bulunan hayvanların girişi yapılarak, bu işletmelerden çıkan yumurtaların kuluçkahanelere sevki başlatılacaktır. Bu süreç içerisinde İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev alan teknik personellerimiz gerekli her türlü desteği sağlayacaklardır” dedi.

01 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Türkvet veri tabanı üzerinden uygulamaya geçilecek ”Kanatlı Veri Tabanı” uygulaması hakkında Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Mehmet Ali ÖZTÜRK ile Tolga GÜLER’in yaptıkları sunumun ardından soru-cevap kısmı ile toplantı sona erdi.

IMG_0621 IMG_0623 IMG_0619

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.