DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
ALTIN
2.491,55
BIST
9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik İçin Sarı Kodlu Uyarı

Bilecik İçin Sarı Kodlu Uyarı

Bilecik’te kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cumartesi günü Marmara Bölgesi’nin güneyinde ve doğusunda yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir’den alınan verilere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Eskişehir ve Kütahya geneli ile Bilecik’in güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilirken, hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

Rüzgarın ise, Eskişehir çevrelerinde doğu ve güneydoğu yönlerden; Bursa, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Bursa’nın kuzeybatı kesimlerinde ve yağış anında kısa süreli kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bugün öğle saatlerinden itibaren başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Eskişehir ve Kütahya geneli ile Bilecik’in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, heyelan riski, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

Bilecik İçin Sarı Kodlu Uyarı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nden yapılan duyuruda, 3 Haziran 2023 Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren Marmara Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevreleri ile Çanakkale’nin doğusu, İstanbul’un Anadolu yakasında ve boğaz çevresinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların Cumartesi öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması yönünde uyarıda bulunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.