DOLAR
32,5882
EURO
34,7786
ALTIN
2.505,69
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik Hizmette Ve Yaşam Kalitesinde Çıtayı Yükseltti

Bilecik Hizmette Ve Yaşam Kalitesinde Çıtayı Yükseltti

Türkiye İstatistik Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılında illerin yaşam memnuniyeti ve aldıkları hizmet durumunu araştırdı.

Birçok başlıkta Bilecik için güzel sonuçların olduğu araştırmada, Bileciklilerin genel anlamda yaşam standartları itibari ile yüzde 63’lük memnuniyet oranına sahip.

Son 10 yılda gerek alt yapı gerek üst yapı hizmetlerinde büyük bir gelişim ve değişim içinde olan Bilecik, araştırmadaki bu verileriyle ileride daha umut ve mutluluk vaat eden bir şehir konumunda olacağını hissettirirken, güzel hizmetlerde ilklerde yer alacağı umudunu veriyor.

İşte, Türkiye Geneli Sıralamasında ilimizin durumu hakkındaki umut veren sonuçları açıklıyoruz:
 İllere Göre Belediye Hizmetlerinden yol ve kaldırım hizmetlerinde 3. sırada,
 İllere Göre Belediye Hizmetlerinden Sokak levhaları ve kapı numaralarında 4. sırada,
 İllere göre belediye hizmetlerinden ışıklandırma hizmeti 7. sırada,
 İllere göre belediye hizmetlerinden hasta ve yoksullara yardımda, 8. sırada,
 İllere göre belediye hizmetlerinde kanalizasyon çalışmalarında 9. sırada,

Araştırmada, Bilecik, tarihi ve kültürel yapısı, ekonomik durumu, doğal özellikleri, yeşil alanı ve yüzde 50’nin üzerindeki yeşillik oranı, hizmete girecek olan hızlı tren projesiyle ilgili olarak ulaşımı ve etrafında bulunan metropol şehirlere yakınlığı noktalarında umut veren bir şehir durumunda. Araştırma verilerine göre Bilecik;
 İllere göre belediye hizmetlerinden şebeke suyu hizmetinde 11. sırada,
 İllere göre belediye hizmetlerinden toplu taşıma hizmeti ile12. sırada,
 İllere göre belediye hizmetlerinde engellilere yönelik düzenleme hizmetleri ile 13. sırada,
 İllere göre belediye hizmetlerinde çöp ve çevresel atık toplama hizmetinde 13. sırada,
 İllere göre belediye hizmetlerinden memnuniyet düzeyinde 21. sırada,
 İllere göre kamu hizmetlerinden memnuniyet düzeyinde 27. sıradaki özelliğiyle insanlara umut veren bir şehir konumunda olduğu görülmektedir.

Yaşam standartları kalitesinde iyi durumda olan Bilecik, yüzde 63’lük yaşam memnuniyeti ile mutlu bir şehir olarak görülmektedir.

İstatistik verilerine göre kadınların erkeklere göre daha fazla mutlu olduğu belirlenirken, en çok mutlu olanların 25-35 yaş arasındakiler olduğu tespit edildi.
Yine araştırma verilerine göre, toplumun yüzde 83’ü gelecekten umutlu olduğu anlaşılan araştırmada, kamu hizmetlerindeki memnuniyet oranı ise yüzde 78.
HUZUR VEREN ŞEHİR BİLECİK
Asayiş noktasında huzurlu bir il olarak öne çıkan Bilecik, toplum yaşantısındaki sakin hayatı ve asayiş durumundaki huzuru ile yüzde 89 gibi yüksek bir orana sahip.

Araştırmadaki bir başka veriye göre ise Bilecik’te toplumun yüzde 33’ü Türkiye’nin olası Avrupa Birliği üyeliğinin birey yaşamına etkisinin olumlu olacağını ifade etmekte ve Avrupa Birliğine üyelik konusunda bir referandumun yapılması halinde, yüzde 43’ü üyelik yönünde oy kullanacağı tespit edilmiştir.

Alt yap hizmetlerinde yüzde 73 gibi güzel bir orana sahip olan Bilecik’te ayrıca, İllere Göre Belediye Hizmetlerinden Çöp ve Çevresel Atık Toplama, Kanalizasyon, Şebeke Suyu ve Toplu Taşıma Hizmetlerinden Memnuniyet oranı ise yüzde 70 gibi yüksek bir orana sahip.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.