DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN YILSONU SERGİSİ

Bilecik Halk Eğitim Merkezi’nce 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan sergi açıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışında yaptığı konuşmada, eğitimin çağı ve zamanının bulunmadığını, her dönem her yaşta eğitimin gerektiğini söyledi.

Örgün eğitimle yaygın eğitimi birbirinden ayırmadıklarını ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Okullarımızdaki eğitimler kadar, kurslarımızdaki eğitimlerde önemli. Kurslarımızda üretici olmanın zevki yaşanıyor. Burada yeni dostlukların ve yeni beraberliklerin tadı çıkarılıyor, bizim beklentimizde bu. İnsanlarımız gelsinler, kurslarımızda üretici olmanın zevkini yaşasınlar. Yeni birliktelikleri ve dostlukları oluştursunlar. Kurslarımız aynı zamanda kültürümüzün, tarihimizin önemli çizgilerini ve renklerini yeni yetişen nesile aktarma aracı oluyor. El emeği göz nuru eserler bir sonraki nesile ancak bu kurslarla kalabiliyor. Temennimiz, kursların artarak devam etmesi.”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kutlu da eğitimli bir toplum oluşturmanın yolunun bireylerin eğitimle sağlanabildiğini belirterek, “Kişileri eğitim sadece çocukluk ve gençlik dönemlerinde değil hayat boyu devam etmektedir. Eğitimin sürekli olması gerekir. Bu nedenler çocukluk ve gençlik yıllarında eğitime verilen önem kadar yetişkinlik eğitime de önem verilmesi gerekmektedir. Yetişkinlerin yeni şartlara uyum sağlayabilmeli için eğitimin, günlük faaliyetlerin bir parçası haline getirilmesi gerekmektedir. Örgün eğitime devam eden veya ayrılmış olan her yaştan vatandaşlarımızı iş hayatına veya mesleğe hazırlamak, amacıyla ilgi ve istekleri doğrultusunda meslek kursları açtığımız gibi kendilerini geliştirmek isteyenler için sosyal ve kültürel kurslar da açmaktayız” dedi.

Kutlu, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 285 kursa katılan 5 bin 350 kursiyerin katıldığını sözlerine ekledi.

Müzik öğretmeni Ramazan Ergençi’nin Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden madenciler anısına yazdığı “Madenci” adlı şiiri okumasının ardından Bilecik yöresine ait “Geçmişten günümüze” mahalli kıyafetlerden oluşan defile sergilendi.

Defilenin ardından, “Dekoratif el sanatları, el ve makine nakış, yöresel el dokuma, dekoratif ev tekstli, giyim üretim teknolojisi ve aşçı yardımcılığı” kurslarına katılan kursiyerler arasında yapılan yarışmada dereceye giren kursiyerlere, Vali Nayir, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, plaketlerini verdi.

Vali Nayir ve beraberindekiler, kursiyerler tarafından açılan sergiyi gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

 

B İ L E C İ K  HALK EĞİTİM MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ SERGİSİ BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ- BİLECİK HALK EĞİTİM SERGİSİ x BİLECİK HALK EĞİTİM SERGİSİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.