DOLAR
32,5816
EURO
34,9067
ALTIN
2.438,06
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE YILSONU SERGİSİ

BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE YILSONU SERGİSİ

 

Bilecik Halk Eğitim Merkezi’nce 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan sergi açıldı.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde serginin açılışında, Bilecik’te Halk Eğitim Merkezi’nde bin 800’e yakın kursa 38 bin civarında kursiyerin katıldığını söyledi.

Halk Eğitim Merkezlerinde çok sayıda kursların açılmasını isteyen Güney, “Ülkelerin bir kısmı çok gelişmiş, bizim gibi olanlarda gelişmekte olan ülkeler. Aramızdaki fark daha çok eğitimden kaynaklanıyor. Aramızdaki en önemli fark eğitim. Avrupa’da hayat boyu öğrenmeden yararlanan 25-65 yaş arası yüzde 70’i, Türkiye’de ise istatistiklere göre en iyi rakam yüzde 15-30 arasında. Demek ki, halk eğitim kurslarını artırmamız gerekiyor. Öğrenmenin yaşı yok. Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü kurs açmaya hazırız. Aile eğitimi kurslarının yanı sıra engelli ve yaşlılara bakım kurslarının da açılması önemli” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı da modern çağda yeni bilgi üretiminin arttığını ve bilginin kısa sürede eskimediğini belirterek, “Bilginin hızla eskidiği çağımızda çok şey öğrenmek değil, yaşam boyu öğrenmenin gereğini anlamak ve öğrenmesini öğrenmek önemli hale geldi. Bilgi sahibi olmak rutin, gelişmiş bir hayal gücü sahip olmak ise ayrıcalık oldu. Hayat boyu öğrenme beşikten mezara kadar öğrenme olmalıdır” ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Güney, emekliye ayrılan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kutlu’ya teşekkür belgesi verdi. Etkinlik, kursiyerlerin perküsyon ve Kızıldamlar Köyü halk oyunları ekibinin gösteri ile serginin gezilmesiyle sona erdi.

MUH_6898 MUH_6884 MUH_6907

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.