DOLAR
32,4470
EURO
34,7327
ALTIN
2.436,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

TÜBİTAK VE BŞEÜ’DEN ORTAK EĞİTİM

TEYDEB Destek Programları ve Girişim Sermayesi Desteği Anlatıldı

Son yıllarda Ar-Ge ve Üniversite Sanayi işbirliğine verdiği önemle dikkat çeken Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları ve Girişim Sermayesi Desteği’nin inin anlatıldığı eğitime ev sahipliği yaptı. Üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü (TTO) tarafından düzenlenen eğitim, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Yasin Ergül tarafından verildi. Eğitim öncesinde, TTO’nun ‘AB projeleri Yazımı ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğiticilerin Eğitimi’ isimli projesi dâhilinde 01.04.2019 – 12.04.2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde eğitimci olarak katılan Doç. Dr. Murat Yurdakul, Dr.Öğr. Üyesi Emre Dandıl ve Öğr. Görv. Vahdet Altundal’a teşekkür belgesi, eğitime iştirak eden akademisyenlere, kamu kurum yetkililerine ve sektör temsilcilerine de katılım belgeleri BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından takdim edildi.

Eğitim programının açılışında konuşan BŞEÜ Rektör Yardımcısı ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve yenilenen destek programları hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla sanayi firmalarına, akademisyenlere ve öğrencilere yönelik faaliyetler sürdürdüklerini söyledi. Bu amaçla birçok firma ziyareti yaptıkalrını ifade eden Mindivan, bu çalışmalarla ülkemizin girişimciliğe, yenilikçiliğe, bilimsel gelişmeye ve yüksek katma değerli teknoloji üretimine dayalı, bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapısıyla dünyanın en gelişmiş on ülkesi arasında yer almasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Sanayicilerin Ar-Ge projelerine yönlendirilmesinde akademisyenlerin rolünü önemli bulduklarını belirten Mindivan sözlerine şöyle devam etti:

“BŞEÜ Bilimsel Araştirma Projeleri Yönergesinde değişiklik yaparak bütçesi Üniversite ve işbirliği yapılan kuruluş tarafından ortaklaşa karşılanan, uygulamaya ve ürün geliştirmeye yönelik proje türü olarak “Sanayi Destekli Lisansüstü Tez Projeleri” ve “Sanayi İşbirliği Projeleri”ni ilave ettik. Ayrıca Bilecik ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odaları ile yapilacak sanayi odakli lisansüstü tez iş birliği protokolü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde yer alan Enstitülerde lisansüstü öğrenim gören öğrencilere sanayi/sektör odaklı, ilgili sektördeki iş ortağıyla/ortaklarıyla gerçekleştirilecek iş birliğiyle lisansüstü tez çalışması yaptırılacaktır. Bu etkinliğin ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını dilerim ve toplantıda emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.