DOLAR
32,4809
EURO
34,9665
ALTIN
2.435,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bilecik Genç Kanatlar Teknofest’e Damgasını Vurdu

Bilecik Genç Kanatlar Teknofest’e Damgasını Vurdu. İstanbul Atatürk Hava Limanında düzenlenen Teknofest’te Bilecik Türk Hava Kurumu Genç Kanatları büyük ilgi gördü.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (Teknofest) Ocak 2017 tarihinde hayata geçirilen ve Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor.

Türkiye’nin milli teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivali olan Teknofest’e bu yıl Bilecik’ten Bilecik Türk Hava Kurumu Genç Kanatları da katıldı. Türk Hava Kurumu önderliğinde 2008 yılında faaliyetine başlayan ve bir gönüllülük hareketi olan Genç Kanatlar Topluluğu lideri Yasin Yaşa, Genç Kanatlar Topluluğu ile ilgili şunları aktardı:

“Tüm ülke genelinde Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda havacılığın tanıtılması, havacılığa gönül vermiş gençlerin bir çatı altında toplanması ve sosyal sorumluluk projelerinin ​gönüllülük esasıyla yürütülmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamaktadır. Türk Hava Kurumunu ve havacılık faaliyetlerini tanıtmak, sevdirmek, havacılık ve uzay bilimi ile ilgili projeler üretmek ve gelişen havacılık sektöründe temel eğitimlerini almış bireyler kazandırmak, gençlerin bu alanlardaki bilgilerini arttırarak sosyal yönleri ve ahlaki değer yargıları güçlenmiş topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla kurulan ve yaşları 11 ila 22 arasında değişen Genç Kanatların sayısı 5 bine yaklaştı.” Bu güzel faaliyette Bilecik ilimizin gençlerini daha fazla görmekten mutluluk duyacağını belirten Grup Lideri Yaşa, gençlerin Bilecik Şube Başkanlığına gelerek üyeliklerini yapabileceklerini söyledi.

Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Sürer’in katkılarıyla Teknofest’e katıldıklarını söyleyen Yaşa, Türk Hava Kurumu Genç Kanatların, Bilecik ve çevresinde yapacakları faaliyetlerle daha da ilerleyeceklerini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.