DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Erzurumlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin programı

Bilecik Erzurumlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Erzurum ilinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yılı dolayısıyla kurtuluş programı düzenledi.

12 Mart 2016 Cumartesi günü Şeyh Edebali Türbesi Orhangazi Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif ile başlayan etkinliğe; Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, İl Müftüsü Necati Akkuş’un yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Okunan mevlid-i Şerif ve duaların ardından pilav ikramının da gerçekleştiği etkinliğe katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Geçen senelerde şenlik şeklinde düzenledikleri etkinliği bu sene ülkemizin içinde bulunduğu durumları göz önüne alarak mevlid-i şerif programı olarak icra ettiklerini belirten Bilecik Erzurumlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfi Akyüz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Erzurum ilimizin 98.kurtuluş yıl dönümünü her yıl şenlik şeklinde düzenliyorduk. Bu sene ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak, her gün şehitlerimizin acısı yüreğimizi dağlarken yönetim kurulu kararımızla yaptığımız etkinliği Mevlid-i Şerif programı olarak tertip ettik.

Bütün şehitlerimiz adına, Erzurum’un kurtuluşundan Ülkemizin kurtuluşundan bu güne kadar vatan için, bayrak için şehadete ulaşmış şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ile Mevlid-İ Şerif tertip ettik. Ülkemiz çok zor durumdan geçiyor.

Bizler Bilecikliler olarak, Erzurumlular olarak, Türkiye olarak devletimizin, milletimizin emrindeyiz.16 Devlet kurmuş bir neslin evlatları olarak; ‘Bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek.’ diyoruz. Bilecik halkına Erzurumlulara bu günümüzde burada bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum

İstiklal Marşımızın 95.yılı, Erzurum ilinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yılı ülkemize, milletimize hayırlara vesile olsun. ‘Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazmayı nasip etmesin.’diyorum. Saygılar sunuyorum.

bilecik4 bilecik bilecik2 bilecik3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.