DOLAR
32,5688
EURO
34,7210
ALTIN
2.488,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

BİLECİK ERZURUMLULAR DERNEĞİ’NİN 5. GELENEKSEL BAHAR ŞENLİĞİ

Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğinin, geleneksel hale getirdikleri 5.Bahar Şenliği, geceden başladıkları hazırlıklar ve yoğun katılım ile bugün gerçekleşti. Erzurum’a has lezzet olan Cağ Kebap, halaylar, türküler ile coşkuyla kutlanan 5. Geleneksel Bahar Şenliğine Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2 jandarma Er Eğitim Tuğay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç,Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar,İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Müftüsü Necati Akkuş,Milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri ve dernek üyeleri katıldığı şenlikte İl Emniyet Müdürü Bektaş’ta çekilen halaya eşlik etti.

Erkan Özdoğan ve ekibi Erzurum yöresine ait türküler seslendirdi.

Vali Nayir, güzel bir günde hep birlikte olmanın gururunu yaşadığını ifade ederek,”Memleketinizden, 1000 kilometreden daha fazla uzakta ama birlik ve beraberliğinizi kaybetmeden, burada sürdürmüş olduğunuz hayat, göreve başladığımdan beri bende bir fahri Erzurumlu olarak bir iftihar vesilesi oldu.hayatımızda var olması gereken en önemli hususlardan biri birlik ve beraberliğimiz, bu birlik ve beraberliğe etki edecek  onları olumlu yönde yönlendirecek her hususta, en az birlik ve beraberliğimiz kadar kıymetlidir.”dedi.

Dernek Başkanı Lütfü Akyüz ise,”  5. düzenlediğimiz birlik beraberlik ve kardeşlik bahar şenliğimizin Bilecik’imizin bu güzel ortamında,bize ev sahipliği yapan Dereşemsettin köyü ve Çakırpınar köyü muhtarlarımıza, şenliğe katılımlarıyla bizleri onurlandıran protokol üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yöresel lezzetlerin ikramının ardından Erzurumlular Derneği üyelerinden oluşan halk oyunları ekibi, bar adı verilen gösterilerini sergiledi.

DSC_0332 DSC_0344 DSC_0352 DSC_0354 DSC_0399 DSC_0409 DSC_0410 DSC_0463

DSC_0319

 

DSC_0358 DSC_0401 DSC_0428

bahar şenliği3 bahar şenliği4 bahar şenliği5 bahar şenliği6 bahar şenliği bahar şenliği2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.