DOLAR
32,4917
EURO
34,7613
ALTIN
2.481,38
BIST
9.493,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

BİLECİK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN EKİM AYI BASIN BİLDİRİSİ

Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/10/2014 ile 31/10/2014 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,

A) Asayiş Kontrolleri ve Aramalarında;

2930 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 25, diğer illerden değişik suçlardan aranan 27, şüpheli olmak üzere toplam 52 kişi yakalanmıştır.

15 AYRI EVDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI-2 ŞÜPHELİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Tarafından 14 Ayrı İkametten (İlimiz Villalar Bölgesi, Ertuğrulgazi Mahallesi ve Bozüyük İlçesi)) Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı-Olayların Faillerinden Biri ŞAFAK OPERASYONU Kapsamında, Diğeri Suçüstü Yakalanarak, Adli Makamlarca Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.

06.08.2014-19.10.2014 tarihleri arasında İlimizde 14 ayrı evden hırsızlık olayı gerçekleşmiştir.

Yapılan inceleme ve araştırmalarda:

Hırsızlık olaylarının aydınlatılması ile ilgili olarak, İlimizde bulunan PTS (Plaka Takip Sistemi) kayıtları incelenmiş, hırsızlık olaylarında kullanılmış olabileceği tespit edilen 1872 araç incelenmiş, ayrıca işyeri ve sitelere ait sabit kameralar ile Emniyet Müdürlüğümüze ait MOBESE kameraları 128 saat süreyle izlenmiştir. Olay mahallerinden alınan parmak izi ve ayak izleri incelemeye alınmıştır. Ayrıca yapılan çalışmalar kapsamında çevre İllerin PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kayıtları da incelenerek, olayların faillerinin İlimize girişleri esnasındaki hareketleri, olay mahallerindeki hareketleri ve İlimizden çıkışları da net olarak tespit edilmiştir. Elde edilen veriler ışığında Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince İlimizde gerçekleşen 11 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelileri 180 adet sabıka dosyası ve 14 ayrı suçtan ARAMA kaydı bulunan F. D. (29), M.D. (31), 3 adet sabıka kaydı bulunan E.S. (27), 25 adet sabıka kaydı bulunan Y.K. (37) isimli şahıslar olarak tespit edilmiştir. Hırsızlık olaylarının şüphelilerinden Y.K. (37) 04.11.2014 günü sabaha karşı gerçekleştirilen ŞAFAK OPERASYONU kapsamında yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

İlimiz Bozüyük İlçesinde gerçekleşen 2 Ayrı Evden Hırsızlık olayının şüphelisi olarak, görgü tanıklarının beyanlarıyla F.D. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş olup şahsın yakalama çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir.

Hırsızlık olaylarının şüphelileri hakkında yapılan incelemeler kapsamında, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve İstanbul İllerindeki Asayiş Şube Müdürlükleri ile yapılan görüşmeler ve kamera kayıtlarından şüphelinin teyit edilmesi üzerine, F.D. isimli şahsın Eskişehir İlinde bulunan evin içerisinden 152.000 TL bulunan kasayı çaldığı ve bahse konu diğer İllerdeki evden hırsızlık olaylarını da gerçekleştirdiği tespit edilmiş

Ayrıca 19.10.2014 tarihinde İlimiz İsmetpaşa Mahallesinde bulunan bir ikametten hırsızlık olayını gerçekleştirdiği sırada suçüstü yakalanan M.B. (23) çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Sonuç olarak yapılan titiz ve detaylı çalışmalarla İlimizdeki 14 ayrı evden hırsızlık ve Eskişehir İlindeki 1 evden hırsızlık olayı olmak üzere toplam 15 evden hırsızlık olayı aydınlatılmış, olayların faillerinden 25 adet sabıka kaydı bulunan Y.K. (37) ve M.B. (23) Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanmış, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir. Olayların diğer üç faili F. D. (29), M.D. (31) ve E.S. (27)’ nin ise yakalama çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir.

TELEFONLA DOLANDIRICILIK OLAYININ FAİLLERİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

21.10.2014 tarihinde İlimizde ikamet eden Ş.A. (80) ve N.A. (76) isimli iki kız kardeş telefonla aranmak suretiyle, kendilerini Polis ve Savcı olarak tanıtan ve terör örgütlerine hesaplarından para aktarıldığını söyleyen kişilerce dolandırılmıştır. 22.10.2014 tarihinde ikinci kez aynı kişilere dolandırıcılık teşebbüsünde bulunulması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince dolandırıcılık olayı ile ilgili yapılan operasyonda R.D.(25) suçüstü, ayrıca işbirlikçisi M.S.E.(27) yapılan çalışmalar neticesinde aynı gün kısa süre içerisinde yakalanmıştır.

Şahısların üst yoklamalarında ve araçlarında;

Toplam;

— 3000 dolar

— 1900 TL.

— 7 adet Tuşlu Cep telefonu

— 6 adet Sim kart

— 1 Adet Para çantası

Olay ile ilgili olarak ele geçirilmiştir.

Ayrıca yaşlı bayanların tüm işlemleri Asayiş Daire Başkanlığının “Hizmetin Yerinde İfa Edilmesi” projesi kapsamında Emniyet Birimlerine getirilmeden kendi ikametlerinde yapılmıştır.

Olayın Faillerinin Bilecik Ve Çevre İllerde Karıştığı Dolandırıcılık Suçları

Şüpheli Şahıslardan R.D. ifadesinde, 19.10.2014 günü KÜTAHYA ilinde toplam 20.000 TL. Değerinde altın ve Euro yu yaşlı bir bayan şahıstan pembe poşet içerisinde aldığını, 21.10.2014 günü DENİZLİ ilinde 13.000 EURO, 1700 TL. para olan şeffaf poşet içerisinde 6-7 Katlı bir binanın önünde yaşlı bir erkek şahıstan aldığını beyan etmiş, bu çerçevede toplamda;

— Bilecik İlinde: 152.000+92.000=244.000 TL.

— Kütahya İlinde: 20.000 TL. değerinde altın ve euro

— Denizli İlinde: 13.000 EURO+1700 TL

GENEL TOPLAM=263.700 TL. VE 13.000 EURO

Tutarında dolandırıcılık olayı gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca şüphelilerden M.S.E. nin Bursa Osmangazi ilçesinde 05.11.2012 tarihinde yine benzeri dolandırıcılık olayına karıştığı ve EKİP projesinde halen faili firar olarak gözüktüğü anlaşılmıştır.

3 MOTOSİKLET HIRSIZLIĞININ FAİLİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI-ADLİ MERCİLERCE TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

M.B. (23) isimli şahıs 3 ayrı motosiklet hırsızlığı olayına karışmış, son motosikleti çalarken Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalanarak, adli mercilere sevk edilen M.B. (23) tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Ayrıca Ekim Ayı içerisinde farklı tarihlerde birkaç vatandaşımız “kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcılığı şebekesince” dolandırılmak üzereyken tarafımıza başvurarak dolandırılmaktan kurtulmuşlardır.

B) Çeşitli Suçlarda Kullanılan ve Ele Geçen Suç Aletleri;

1-Bozüyük ilçemizde Adli olaylarda; (1) adet sustalı bıçak, ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

2-Pazaryeri İlçemizde Adli olaylarda; (1) bıçak, (1) adet balta ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda;

İl Merkezinde;

3100 paket kaçak sigara,

36,63 gr kubar esrar,

1,55 gr kenevir tohumu,

2 kök kenevir,

2 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

Bozüyük İlçemizde;

-12,01 gr kubar esrar ele geçirilmiştir.

C) İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde;

İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 4 adet içkili restaurant, 23 adet kıraathane, 9 adet kafe, 7 adet internet kafe, 4 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce (9) Umuma açık işyeri denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce (8) Kıraathane, (3) İnternet Cafe, (17) çay salonu, (2) İçkili yer, (1) Şehir hamamı denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce (7) Umuma açık işyeri denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce (1) Çay bahçesi, (3) Kahvehane, (1) Oyun Salonu, (1) İçkili lokanta, (2) Tekel Bayii denetlenmiş; herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce (22) umuma açık iş yeri denetlenmiş (1) umuma açık işyerinde tespit edilen aksaklık için ilgili kurumlarla cezai işlem için yazışma yapılmıştır.

Yenipazar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce (3) Umuma açık işyeri denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce (4) Kıraathane, (2) İçkili Restoran, (1) İnternet Kafe, (2) Tekel Bayii denetlenmiş; herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

D) Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak,

Emre Aykırı Davranıştan (2), Sarhoşluktan (7), Gürültü (1), Tütün Mam. Tüketilmesi (6), Afiş Asma (1) olmak üzere toplam 17 kişiye 1743,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ayrıca;

Bozüyük İlçemizde 5729 sayılı ses ve gaz fişeği silahlar hakkında kanuna muhalefetten (1) kişiye 759,00 TL, 2521 Sayılı Kanuna muhalefetten (1) kişiye 74,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

E) Trafik Denetimlerinde;

Alkollü araç kullanan 20 sürücüye,

Hız ihlali yapan 4062 sürücüye,

Emniyet Kemeri takmayan 5 sürücüye,

Kırmızı ışık ihlali yapan 4 sürücüye,

Kasksız motosiklet kullanan 14 sürücüye,

Park yasağı bulunan alanlara park eden 659 sürücüye,

Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 290 sürücüye,

Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 20 sürücüye,

Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 36 sürücüye,

Araç sigortasını yaptırmayan 2 sürücüye,

Diğer kural ihlalleri için 1249 sürücüye,

Toplam 6363 sürücüye 1.162.871,00 TL cezai işlem uygulanmıştır

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.