DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Bilecik Emniyet Müdürlüğü Basın Bildirisi

Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/03/2015 ile 31/03/2015 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,

  1. Asayiş Kontrolleri ve Aramalarında;

2836 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 38, diğer illerden değişik suçlardan aranan 33, şüpheli olmak üzere toplam 71 kişi yakalanmıştır.

2011-2015 YILLARI ARASINDA MEYDANA GELEN 10 AYRI EVDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI-OLAYLARIN 2 ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

5 Ayrı Evden Hırsızlık Olayının Şüphelisi Yakalandı

26/01/2015 günü İlimiz Bahçelievler Mahallesi Atakent Caddesi üzerinde bir ikamette gerçekleşen hırsızlık olayında yapılan çalışmalar neticesinde olayın şüphelisi olan şahsın E. H. (50) isimli şahıs olduğu tespit edilmiş, şüpheli şahsı arama ve yakalama çalışmaları başlatılmıştı.

İlimizde 11/04/2011 tarihinde H. B. isimli müştekiye ait İsmetpaşa Mahallesindeki ikamette meydana gelen ikametin anahtar kilit göbeklerinin kırılarak gerçekleşen İkametten hırsızlık olayında; 1 adet 1000 TL değerinde pırlanta yüzük, 500 TL değerinde alyans yüzük, 1 adet 400 TL değerinde kol saati ve 1 adet Lap top çantası çalındığı, kapı kilit göbeğinin şüpheli tarafından götürüldüğü, Site güvenlik kameralarında 165 – 170 cm boylarında, bıyıklı, normal kilolu, siyah dalgalı saçlı ve saçlarının şakak kısımları içe doğru dökülmüş olan, bir erkek şahsın olay saatlerinde siteye girdiği ve elinde çalınan lap top çantası ile birlikte çıktığı görülmüş, şahsın bu zamana kadar kimlik tespiti yapılamamış, olayların meydana geliş şekli kıyaslandığında ve şüpheli şahsın görüntüleri incelendiğinde, 11/04/2011 tarihinde meydana gelen Evden Hırsızlık olayının şüphelisi ilimizde 26/01/2015 tarihinde meydana gelen Evden Hırsızlık olayının şüphelisi olarak tespit edilen E. H. isimli aynı şahıs olduğu tespit edilmiştir.

17.03.2015 tarihinde İlimiz Bozüyük ilçesinde bir ikametten 7000 TL’lik ziynet eşyası çalınmak suretiyle gerçekleşen evden hırsızlık olayını da E.H. isimli şüpheli şahsın gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.

Yine ilimizde 19/10/2014 günü T. Ö. isimli müştekiye ait Bahçelievler Mahallesindeki ikamette 1 Adet Set tabir edilen altın kolye, küpe ve yüzük, 2 adet altın yüzük, 1 adet beyaz inci taşlardan oluşan kolye, yaklaşık piyasa değerleri 600 TL olan 3 veya 4 adet kol saatleri ile 800 TL nakit paranın çalınması ve 26/10/2014 günü Hürriyet Mahallesinde C. U. isimli müştekiye ait ikamete girilerek hırsızlık amaçlı evdeki odaların ve eşyaların dağıtılması olaylarının da yapılan detaylı incelemeler neticesinde olayın şüphelisinin E. H. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.

Adı geçen E.H. isimli şüpheli şahıs 01.04.2015 günü, Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ve Bozüyük Asayiş Büro Amirliği ekiplerimizce Bursa-Bozüyük arasında bulunan güvenlik güçleri ile yapılan koordineli çalışmalar neticesinde yakalanmış, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

5 AYRI EVDEN HIRSIZLIK OLAYININ ŞÜPHELİLERİ TESPİT EDİLDİ-1 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İlimizde 27/02/2015 günü;

Cumhuriyet mahallesi Kaya Sokak üzerinde bir ikamette kapı kilit göbeğinin kırılarak; 250 TL metal para, 1 adet tablet bilgisayar, 1 adet altın zincir kolye, 2 çift altın küpe çalınması,

İsmetpaşa mahallesi Futbol Sokak üzerinde bir ikamette yine aynı yöntemle; 1 adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet ceket çalınması,

İsmetpaşa mahallesi Futbol Sokak üzerinde bir ikamette yine aynı yöntemle; 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet parfüm ve 1 adet sweetshirt,

İsmetpaşa mahallesi Futbol Sokak üzerinde bir ikamette yine aynı yöntemle; 1 adet sırt çantası, 1 adet eşofman takımı,

İsmetpaşa mahallesi Futbol Sokak üzerinde bir ikamette yine aynı yöntemle; 1 karton sigara çalınması

Olayları ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, ikametlerin etrafında bulunan işyeri ve apartmanların güvenlik kameraları incelenmiş, şüpheli olan bir araç tespit edilmiş, yapılan detaylı çalışmaların devamında olayları gerçekleştiren üç şüpheli şahsın açık kimlikleri tespit edilmiş olup, A.M.Ç isimli şüpheli şahıs yakalanmıştır. Diğer şüpheli şahısların ülke çapında arama ve yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.

SİLAHLA TEHDİT OLAYI ŞÜPHELİSİ YAKALANDI, 2 ADET RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

31/03/2015 günü Bozüyük- Bilecik karayolunda iki ayrı minibüs içerisinde bulunan şahısların birbirlerini seyir halinde iken araç ile sıkıştırdıkları, Küplü köyü içerisinde şahısların durduklarını, şahıslardan birbirlerini silahla tehdit ettiklerini, bu şahısların il merkezinde ve Bozüyük ilçesinde fırıncılık işi yaptıklarını, yapılan ihbar neticesinde S.K. (31) isimli şüphelinin silahlı olduğu, S.K. isimli şüphelinin M.S.K. (35) isimli iş yeri sahibine montunun içerisinde ruhsatsız iki tabancayı bıraktığı, M.S.K. nın bu silahlardan habersiz olduğu anlaşılmış, ekiplerimizin yapmış olduğu kontrolde montun içerisinde 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, şüpheliler S.K.(31), M.S.K (35), O.V. (31), E.D. (35) Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınmış, şüphelilerden S.K. adli makamlara sevk edilmiş, adli kontrol kararı ile serbest kalmıştır.

4 AYRI TELEFONLA DOLANDIRICILIK OLAYI AYDINLATILDI

11/03/2015 günü il merkezinde müşteki M.Ş. yi telefonla arayan şüpheli şahıslar kendilerini polis olarak tanıtmışlar, banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyerek 8100 TL şüphelilerin hesabına para yatırmasını sağlamışlar, Denizbank’tan 12.000 TL para çeken mağdur 12.000 TL yi Merkez PTT şubesinden şüphelinin hesabına yatırdığı esnada Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sonucunda, yatırılan 12.000 TL ye bloke koydurarak paranın geri çekilmesi sağlanmış, yatırılan 8100 TL paranın M.K. (25) isimli şahıs adına yatırılmış olduğu anlaşılmış, şüphelinin arama ve yakalama çalışmalarına başlanılmıştır.

16/03/2015 günü il merkezinde müşteki E.K. yi telefonla arayan şüpheli şahıslar kendilerini polis olarak tanıtmışlar, Bilecik ilinde kuyumcunun soyulduğunu, soyulan kuyumcu içerisinde nüfus cüzdanının bulunduğu, bu olayda soygun olayında suçlu göründüğünü, aklanması için söyleyecekleri hesap numarasına para göndermesini söyleyerek, şüphelilerin hesabına 10.000 TL para yatırmasını sağlamışlar, müşteki E.K. 1200 TL parayı yine şüpheliler adına il merkezinde PTT şubesine para yatırmak üzereyken Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince para yatırması engellenmiş, gönderilen 10.000 TL paranın İ.Ş. (23) isimli şahıs adına yatırılmış olduğu anlaşılmış, şüphelinin arama ve yakalama çalışmalarına başlanılmıştır.

06/03/2015 günü il merkezinde müşteki Z.T. yi telefonla arayan şüpheli şahıslar kendilerini Savcı olarak tanıtmışlar, Bilecik ilinde kuyumcunun soyulduğunu, kuyumcu soygunu olayının kendisinin üstüne yıkılmak istenildiğini, söyleyecekleri hesap numarasına para göndererek bu olaydan kurtulacağını söyleyerek, şüphelilerin hesabına 4200 TL para yatırmasını sağlamışlar, gönderilen 4200 TL paranın H.İ.D. (19) isimli şahıs adına yatırılmış olduğu anlaşılmış, şüphelinin arama ve yakalama çalışmalarına başlanılmıştır.

13/03/2015 günü İlimiz İnhisar müşteki A.B. yi telefonla arayan şüpheli şahıslar kendilerini polis olarak tanıtmışlar, Bilecik ilinde kuyumcunun soyulduğunu, soyulan kuyumcu içerisinde A.B. ye ait nüfus cüzdanının bulunduğu, olayın şüphelisinin kendisinin gözüktüğünü, aklanması için söyleyecekleri hesap numarasına para göndermesini söyleyerek, şüphelilerin hesabına 11.000 TL para yatırmasını sağlamışlar, gönderilen 11.000 TL paranın M.E. (20) isimli şahıs adına yatırılmış olduğu anlaşılmış, şüphelinin arama ve yakalama çalışmalarına başlanılmıştır.

TESPİT EDİLEN DOLANDIRICILAR BALIKESİR İLİNDE YAKALANDI

İlimizde 13/02/2015 günü ilimizde müşteki M.K. yi elinde bulunan çekleri kırdırmak suretiyle bankalardan kredi kullandıracağını beyan ederek dolandıran üç şüpheli şahsın açık kimlik bilgileri yapılan araştırmalar neticesinde tespit edilmiş, tespit edilen üç şüpheli şahıstan T. C. (37) ve S. S. (39) isimli şahıslar Balıkesir ilinde benzer yöntemle dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri esnada suç üstü yakalanmış, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden T. C. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, S. S. adli kontrol kararı ile serbest kalmıştır. Tespit edilen diğer şüpheli V.P. (30) nin aranma ve yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.

İKİ AYRI İNŞAATTAN DEMİR ÇALAN ŞÜPHELİ YAKALANDI VE TUTUKLANDI

24.03.2015 günü 20:00-20:30 saatleri arasında Cumhuriyet Mahallesi Hacı Hasan Sokak’ta kaba inşaattan kolon kelepçesi tabir edilen demirlerin çalınması, bu çalınan malzemelerin hurdacıya satıldığını beyan eden müşteki C.P.’ nin vermiş olduğu ifadeler doğrultusunda yapılan çalışmalarda bahse konu malzemelerin M.K.(41) tarafından çalındığı tespit ve F.E. ye satıldığı tespit edilmiştir.

Yine 26.03.2015 günü saat:19:00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Hacı Hasan Sokak Battaloğlu inşaattan demir çalındığı, ihbarı alınmış, yapılan çalışmalar da olayı gerçekleştiren şahsın aynı şahıs olan M.K.(41) olduğu tespit edilmiş, şüpheli şahıs ekiplerimizce yakalanmış adli makamlara sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. F.E. isimli şahsın suç eşyası satın almaktan şüpheli olarak ifadesi alınmıştır.

İŞ YERİNDEN VE OTODAN MATKAP ÇALAN ŞÜPHELİ ŞAHIS YAKALANDI VE TUTUKLANDI

22/02/2015 günü İlimiz Rasimbey caddesinde Temizlik malzemeleri satan iş yerinden matkap, takım çantası ve masaj aleti çalınması yine aynı gün M.Y. isimli müştekiye ait otodan matkap çalınması olayları ile ilgili olarak, iş yeri ve çevre güvenlik kameraları ekiplerimizce detaylı olarak incelenmiş, yapılan incelemeler neticesinde olayın şüphelisinin Ö.C. (49) isimli şüpheli olduğu tespit edilmiş, şüpheli şahıs ekiplerimizce 03/03/2015 günü Beşiktaş mahallesinde kahvehanede yakalanmış, ifadesi alındıktan sonra adli makamlara sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

B) Çeşitli Suçlarda Kullanılan ve Ele Geçen Suç Aletleri;

Bozüyük ilçemizde adli olaylarda 1 adet antika kılıç, 1 adet antika toplu tabanca, 4 adet bıçak, 1 adet sprey gaz, 1 adet kurusıkı tabanca, 2 adet şarjör, 29 adet fişek ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

Söğüt ilçemizde adli olaylarda kullanılan 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör, 19 adet 7,65mm dolu fişek, 2 adet 9mm dolu fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 8 adet 12 cal dolu fişek, 1 adet ruhsatlı av tüfeği,

Gölpazarı ilçemizde adli olaylarda kullanılan 1 adet yivsiz av tüfeği ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda;

İl Merkezinde;

497 adet ectasy

50 paket kaçak sigara

7,60 g plaka esrar maddesi

7,56 gram bonzai maddesi ele geçirilmiştir.

Bozüyük İlçemizde;

2 adet sahte 10 TL

1 adet sahte 50 TL

76 paket kaçak sigara (760 adet)

17850 gr tütün

102 kutu boş makaron

23 paket kesilmiş filtre

6 paket sigara kâğıdı

7,36 gram bonzai

7 adet kullanıma hazır bonzai ele geçirilmiştir.

Söğüt İlçemizde;

2326 adet makaron (dolu)

643 adet kaçak sigara

18 paket nargile tütünü

96 adet sarma kâğıdı

1,52 uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

NARKOTİK KONULAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimizde Uyuşturucu Madde Ticareti yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda;

  • 497 adet Ecstasy Uyuşturucu Hap,

  • 7,60 gr Plaka Esrar Maddesi,

  • 7,65 gr Uyuşturucu Kannobinoid Maddesi ele geçirilmiş toplam 6 şahıs hakkında yasal işlem yapılmış 2 şahıs hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiştir.

KAÇAKÇILIK VE MALİ KONULAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimizde Kaçak Sigar Satan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 1 operasyonda;

50 paket Kaçak Sigara ele geçirilmiş toplam 2 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

MALİ KONULAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince Sahtecilik suçu kapsamında gerçekleştirilen 1 operasyonda;

2 Adet Sahte Nüfus Cüzdanı ele geçirilmiş toplam 1 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

C) İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde;

İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 3 adet içkili restaurant, 21 adet kıraathane, 5 adet kafe, 8 adet internet kafe, 4 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 4 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 4 içkili yer, 10 umuma açık işyeri denetlenmiş, 2 umuma açık işyerine ruhsatsız çalışmaktan, canlı müzik yapmaktan ve langırt isimli oyun makinasını iş yerinde bulundurmaktan; 1 kıraathaneye ve 1 internet kafeye müstecirin yokluğundan ve küçük yüşta çocak bulundurmaktan işlem yapılmıştır.

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 8 Kıraathane, 5 İnternet Kafe, 16 Çay Salonu, 2 İçkili Yer denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 14 Kıraathane, 4 içkili yer denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 2 İçkili Yer, 1 İnternet Kafe, 2 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 10 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 2 Tekel Bayii, 1 Hamam denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 16 Kahvehane, 4 İnternet Kafe, 2 Oyun Salonu, 3 İçkili Yer, 3 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Yenipazar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 5 Kahvehane, 2 İçkili Yer, 2 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

D) Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak,

Sarhoşluktan 26, Gürültüden 3, Tütün Mam. Tüketilmesinden 8 olmak üzere toplam 37 kişiye 3.600,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

E) Trafik Denetimlerinde;

  1. Alkollü araç kullanan 28 sürücüye,

  2. Hız ihlali yapan 3144 sürücüye,

  3. Emniyet Kemeri takmayan 57 sürücüye,

  4. Kırmızı ışık ihlali yapan 14 sürücüye,

  5. Kasksız motosiklet kullanan 22 sürücüye,

  6. Park yasağı bulunan alanlara park eden 149 sürücüye,

  7. Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 344 sürücüye,

  8. Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 40 sürücüye,

  9. Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 24 sürücüye,

  10. Araç sigortasını yaptırmayan 44 sürücüye,

  11. Diğer kural ihlalleri için 762 sürücüye olmak üzere

Toplam 4628 şahsa 1.006.870,00 TL cezai işlem uygulanmıştır

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

Bilgilerinize,

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

1 2 4 5 6 7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.