DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
BIST
9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BİLDİRİSİ

Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/02/2015 ile 28/02/2015 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,

A) Asayiş Kontrolleri ve Aramalarında;

1926 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 20, diğer illerden değişik suçlardan aranan 34, şüpheli olmak üzere toplam 54 kişi yakalanmıştır.

300.000 TL DEĞERİNDE İŞ MAKİNESİ HIRSIZLIĞI AYDINLATILDI-ÇALINAN İŞ MAKİNESİ AFYONKARAHİSAR İLİNDE ELE GEÇİRİLDİ-OLAYIN 4 ŞÜPHELİSİ EŞZAMANLI OPERASYONLA ESKİŞEHİR İLİ’ NDE YAKALANDI-4 ŞÜPHELİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

24/01/2015 Günü İlimiz İnhisar İlçesi Sakızbeli mevkiinde bulunan S.S.S. Fabrikasına ait kil madeni şantiye alanından, fabrikaya ait CATERPİLLAR 966-H marka 2010 model sarı renkli, lastik tekerlekli, 26 Tonluk, 300.000 TL değerindeki İş Makinesi Hırsızlığı olayı ile alakalı Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı ekibimizin başlattığı soruşturmada; kamera kayıtlarının incelenmesi, görgü tanıklarının beyanları doğrultusunda olayın şüphelileri U.T.(35), R.K.(28), B.C.(34) ve A.K.G.(34) isimli şahıslar olarak tespit edilmiştir. İş Makinesi Afyon İlinde ele geçirilerek sahibine teslim edilmiş, U.T.(35), R.K.(28), B.C.(34) ve A.K.G.(34) isimli şüpheli şahıslar Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ekibimiz ve Eskişehir Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince şafak vakti düzenlenen eşzamanlı operasyonla 23.02.2015 tarihinde Eskişehir İlindeki adreslerinde yakalanarak adli mercilerce tutuklanmışlardır.

BURSA’NIN YENİŞEHİR İLÇESİNDE BİR BENZİN İSTASYONUNDAN GASP VE YAĞMA OLAYI GERÇEKLEŞTİREN 3 SURİYELİ ŞAHIS BİLECİK’TE YAKALANDI

02.02.2015 tarihinde yabancı plakalı bir otomobil ile Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bir benzin istasyonundan gasp olayı gerçekleştirdikten sonra Bilecik istikametine kaçan 3 Suriyeli şahısla ilgili olarak Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yapmış olduğu başarılı operasyon neticesinde 3 şüpheli şahıs yakalanmış, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir.
 
3 İŞYERİNDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI-2 OLAYIN ŞÜPHELİLERİ TUTUKLANDI, 1 OLAYIN ŞÜPHELİSİNİ YAKALAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR

06.02.2015 tarihinde İlimiz İstiklal Mahallesinde bulunan K. Spor Merkezi isimli işyerinde R.Ö. isimli vatandaşa ait cep telefonu, R.Ö. spor yaptığı esnada soyunma odasındaki dolaptan çalınmıştır. Meydana gelen cep telefonu hırsızlığı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yapmış olduğu araştırma ve inceleme çalışmaları, işyerine ait kamera görüntülerinin izlenmesi ve cep telefonu çalınan şahsın beyanları doğrultusunda olayın şüphelisinin C.Ç.(21) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. C.Ç.(21) isimli şüpheli şahıs Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak adli makamlarca tutuklanmış, ele geçirilen cep telefonu sahibine teslim edilmiştir.

13.02.2015 tarihinde İlimiz B.E.S. Yurdu’nda F.B. isimli vatandaşa ait cep telefonunun çalınması olayı ile ilgili olarak; Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yapmış olduğu inceleme ve araştırmalar, kamera kayıtlarının incelenmesi, görgü tanıklarının beyanları neticesinde G.Ş.(17), Ö.Ö.(17) ve O.D.(17) isimli şahıslar olayın şüphelileri olarak tespit edilmiştir. Şüpheli şahıslar yakalanarak adli makamlara sevk edilmişlerdir.

13.02.2015 İlimiz İstiklal Mahallesinde Bulunan Engelliler derneğinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak İşyeri sahibi kiracısı olan Derneğin bahse konu işyerini boşalttığını, ancak sonradan almak üzere içeride Regal Marka 99 ekran Led TV yi bıraktıklarını, anahtarları da kendisine teslim ettiklerini, işyerini aylık 1000 TL ye kiralamak için G.E.(56) isimli şahsın kendisiyle anlaştığını beyan etmiştir. İşyeri sahibi içeride bulunan TV’nin ve birkaç parça eşyanın dernek tarafından kendisine emanet edildiğini G.E.(56) isimli şahsa söylemiş, ancak G.E.(56) isimli şahıs işyeri sahibinin güvenini kötüye kullanmış TV’yi alarak kaçmıştır.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yapmış olduğu araştırma inceleme çalışmaları, olayla ilgili kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıklarının beyanları sonucunda olayın şüphelisinin G.E.(56) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şüpheliyi yakalama çalışmaları devam etmektedir.

1 DOLANDIRICILIK OLAYI AYDINLATILDI-3 ŞÜPHELİ ŞAHSI YAKALAMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ

11.02.2015 tarihinde İlimizde M.K. isimli vatandaş işten çıkış tazminatı olarak kendisine verilen çekleri tahsil etmek isterken kötü amaçlı kişilerce dolandırılmıştır. Dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak M.K. isimli vatandaşın Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir marketin duvarında DİKKAT KREDİ ZAMANI… yazılı bir ilanı görerek, telefonla aradığı kişilerce yaklaşık 2000 TL. değerindeki çeklerine karşılık kredi kullandıracaklarını söyleyerek dolandırıldığı beyanında bulunması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimiz araştırma ve inceleme çalışmalarına başlamıştır. Yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde; daha önceden benzer suçları işleyenlere ait fotoğraflar arasından M.K. nin kendisini dolandıran şahısları teşhis etmesi sağlanmış, fotoğraf teşhisi sonucunda T.C.(35), S.S.(33) ve V.P.(25) isimli şahıslar dolandırıcılık olayının şüphelileri olarak tespit edilmiştir. T.C.(35), S.S.(33) ve V.P.(25) isimli şüpheli şahısları yakalama çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

1 EVDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI

26.01.2015 tarihinde İlimiz Bahçelievler Mahallesi Atakent Caddesinde bulunan ikametten hırsızlık olayı meydana gelmiştir. N.A. isimli vatandaş olay günü semt pazarından ikametine döndüğü sırada kapı kilidinin kırılarak içeri hırsız girdiğini, kızına ait Casper Nirvana marka dizüstü bilgisayar ve Samsung Marka Galaxi S3 model telefonun çalındığını fark etmiştir. Konu Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettiğinde ekiplerimiz bahse konu ikametin giriş çıkışlarını gören kamera kayıtlarının incelenmesi ve parmak izi verilerinden hareketle E.H.(49) isimli şahsın olayın şüphelisi olduğunu tespit etmişlerdir. Şüpheliyi yakalama çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

İLİMİZ DEVLET HASTANESİ KAVŞAĞINDA KURUSIKI TABANCA İLE GENEL GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE SOKAN 1 ŞAHIS YAKALANARAK ADLİ MAKAMLARA SEVK EDİLDİ

01.02.2015 tarihinde İlimiz Devlet Hastanesi kavşağında üç alkollü şahsın kurusıkı tabanca ile çevrenin güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde ateş etmeleri üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimiz olay yerine ulaşmışlardır. Olay yerinde bulunan A.İ.(21), F.K.(20) ve S.C.E.(22) isimli şahıslarla ilgili yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda kurusıkı tabancanın S.C.E. (22) isimli şahsa ait olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli şahıs adli makamlara sevk edilmiştir.

B) Çeşitli Suçlarda Kullanılan ve Ele Geçen Suç Aletleri;
1- Bilecik il merkezinde adli olaylarda 1 Adet Kurusıkı Tabanca, 1 Adet Sustalı Bıçak, 1 Adet Balta, 3 Adet Patlamış Kurusıkı Fişeği, 1 Adet Çakı Bıçağı, 1 Adet Dolu Gaz Fişeği ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.
2-Bozüyük ilçemizde adli olaylarda 1 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 1 adet tabanca, 2 adet 9mm fişek, 2 adet 7,65 mm fişek, 1 adet av tüfeği, 4 adet bıçak ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.
3-Osmaneli ilçemizde adli olaylarda 1 adet kurusıkı tabanca, 15 adet ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILAN ÇALIŞMA SONUCUNDA;

NARKOTİK KONULAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimizde Uyuşturucu Madde Ticareti yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda;
536,17 gr Kubar Esrar maddesi,
135 gr Kenevir Bitkisi Tohumu,
1 gr Uyuşturucu Bonzai Maddesi ele geçirilmiş toplam 7 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

MALİ KONULAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimizde Piyasaya Sahte Para Süren şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda;
-55 adet Sahte 200 TL banknot
-3 adet Sahte 100 TL banknot
-1 adet Sahte Çek(27.500 TL) ele geçirilmiş toplam 3 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır

Söğüt İlçemizde;
2450 kg madeni yağ
1 adet sahte kimlik ele geçirilmiştir.
Osmaneli İlçemizde;
1 adet sahte 50 TL ele geçirilmiştir.

C) İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde;
İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 3 adet içkili restaurant, 23 adet kıraathane, 6 adet kafe, 7 adet internet kafe, 5 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.
Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 15 kıraathane, 16 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu denetlenmiş 1 oyun salonu ve 1 internet kafeye müstecirin olmadığından işlem yapılmıştır.
Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 6 Kıraathane, 2 İnternet Kafe, 16 Çay Salonu, 2 İçkili Yer, 3 Umuma Açık İş Yeri denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.
Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 9 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 1 içkili yer, 9 Umuma Açık İşyeri, 1 Dernek Lokali denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.
İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 2 İçkili Yer, 1 İnternet Kafe, 2 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.
Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 7 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 1 Tekel Bayii. 1 Hamam denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.
Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 6 Kahvehane, 2 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 1 Çay Bahçesi, 3 İçkili Yer, 2 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.
Yenipazar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 5 Kahvehane, 2 İçkili Yer, 2 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

D) Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak,
Emre Aykırı Davranıştan 2, Sarhoşluktan 17, Gürültüden 1, Rahatsız Etmeden 2, Tütün Mam. Tüketilmesinden 3 olmak üzere toplam 25 kişiye 2.616,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.
E) Trafik Denetimlerinde;
1. Alkollü araç kullanan 17 sürücüye,
2. Hız ihlali yapan 1937 sürücüye,
3. Emniyet Kemeri takmayan 14 sürücüye,
4. Kırmızı ışık ihlali yapan 12 sürücüye,
5. Kasksız motosiklet kullanan 6 sürücüye,
6. Park yasağı bulunan alanlara park eden 236 sürücüye,
7. Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 115 sürücüye,
8. Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 7 sürücüye,
9. Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 8 sürücüye,
10. Araç sigortasını yaptırmayan 20 sürücüye,
11. Diğer kural ihlalleri için 503 sürücüye olmak üzere
Toplam 2875 şahsa 593.072,00 TL cezai işlem uygulanmıştır

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.