DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Bilecik Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitesi Açıldı.

  1. Yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri olan kanser; günümüzde her üç kişiden birinin yakalanabileceği yaygın bir hastalık haline gelmiştir. En sık görülen ölüm nedenlerinin başında gelen kanser hakkında yapılan araştırmalara göre kansere yakalanan hasta sayısı tüm dünyada giderek artmakta ve bu artış ülkemizde de görülmektedir. Ülkemizde 2002 yılında kanserden ölüm oranı % 12 iken 2012 yılında % 20’ lere ulaşmıştır (Türkiye Halk Sağlığı Kurumu). Bu durum uzun ve zor tedavi süreci nedeniyle hastaları, yüksek tedavi maliyeti ile ülkeyi önemli derecede etkilemektedir.

Kanser hücrelerinin büyüme ve çoğalmalarını önlemek ya da yok edilmeleri sağlamak için, anti-kanser ilaçlarla yapılan tedavi biçimine kemoterapi denir. Kemoterapi ilaçlarını vücuttaki uygulama şekli ağız yolu, damar yolu, enjeksiyon yolu gibi farklı yollarla olabilir. Bu ilaçlar kan yolu ile dağılarak tümör hücrelerine etki eder, büyüme ve çoğalmalarını durdurur. Ancak bu ilaçların sağlam hücrelere ve vücuda da  olumsuz etkileri olmakta ve tedavi sürecini hastalar için zorlaştırmaktadır.

Bu kapsamda ilimizde ikamet eden hastalarımızın, başka illere gitmeleri, sıra beklemeleri ve tedavi sonrası etkileri ile ikametlerinin olmadığı yerlerde mücadele etmeleri yaşamlarına ilave olumsuzluklar eklediğinden; tedavi sürecini daha konforlu hale getirmek için Bilecik Devlet Hastanemizde kemoterapi hizmeti sunulması kararlaştırılmış ve kemoterapi ünitesi açılmıştır.

Türkiye genelinde olduğu gibi kemoterapi ünitemizde de kanser hastalarımıza kemoterapi uygulanması yapılabilecektir. Kemoterapi ünitemizde ileri teknoloji ürünü cihazlarla el değmeden ilaçlar hazırlanabilmekte ve İç Hastalıkları Uzman Hekimi, kemoterapi konusunda eğitim almış hemşire nezaretinde bu ilaçlar uygulanabilmektedir. Ünitemizde başlangıç için üç koltuk planlanmış olup; ünitemiz ayda 150-200 arası tedavi seansına kadar ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilecek durumdadır.

Hastalarımız; hastalıklarını belirten bir belge, tedavi protokolü, kemoterapi aldığını belirten belge ile kurumumuza başvurdukları takdirde ,  birimimiz daha önce tedavi aldıkları kurum ile irtibata geçecek ve uygun görülen hastaların tedavisi ünitemizde yapılacaktır.

kemoterapi11

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.