DOLAR
32,5422
EURO
34,8926
ALTIN
2.441,28
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

BİLECİK DEMOKRASİ NÖBETİNDE YİNE TEK YÜREK OLDU

BİLECİK DEMOKRASİ NÖBETİNDE YİNE TEK YÜREK OLDU

Bilecik’te binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla gerçekleştirilen Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbetinin 19. gününde yine tek yürek oldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarken, ay yıldızlı Türk bayrağı elden ele dalgalandı.

Her gün ayrı bir dernek veya sivil toplum kuruluşunun katılarak destek verdiği Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik nöbetinin 19. gününde köy ve mahalle muhtarları katılarak, destek verdi.

ŞEHİTLERİMİZ İLE ÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ İÇİN DUALAR EDİLDİ

İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından şehitlerimiz ve ülkenin birlik ile beraberliği adına duaların yapıldığı programa; Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan ile İl Müftüsü Necati Akkuş, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanının hınca hınç dolduğu demokrasi nöbetinde Bilecik Belediyesi tarafından ilimizde ağırlanan Dünya Hafızlık birincisi İsmail Kaya, Kuruluş ve Kurtuluşun şehri Bilecik’te demokrasi nöbetinde bütün şehitlerimiz için Kur’anı Kerim okudu.

Muhtarların ellerindeki dövizlerde birbirinden güzel mesajların verildiği demokrasi nöbeti daha sonra Vali Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyeleriyle vatandaşların katıldığı yürüyüş ile devam etti.

GÖNÜLLER KUR’ANI KERİM İLE COŞTU

Hafızı Kurra İsmail Kaya’nın Kur’anı Kerim tilavetiyle gönüllerin coştuğu demokrasi nöbetinde Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Süleyman Elban’a, ilk günden itibaren alana kurulan ”Tarihe Sen De Not Düş” standını göstererek, bilgi verdi.

Alanda kurulan dev ekranda televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izledi ve marşlara eşlik etti.

Demokrasi nöbetine katılarak, vatandaşların demokrasi şölenine ortak olan Belediye Başkanı Selim Yağcı, vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

Bien Seramik tarafından kalabalığa pilav ve ayran ikramının yapıldığı demokrasi nöbetinde çocuklar da, Bilecik Belediyesi tarafından kendileri için hazırlanan oyun grubunda gönüllerince eğlendi.

Demokrasi nöbeti Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer demokrasi gönüllülerinin katılımıyla sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.