DOLAR
32,4886
EURO
34,9477
ALTIN
2.439,30
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BİLECİK CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN AŞURE İKRAMI

“AŞURE AŞTIR, PAYLAŞANLAR KARDAŞTIR”

Muharrem Ayı sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanlığı, Bilecik Belediyesi Aile Çay bahçesi önünde vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Programa CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP İl başkanı Metin Yaşar, ilçe başkanı Gültekin Çalışkan, Kadın Kolları, Gençlik Koları,Parti Meclisi üyeleri ile çok sayıda parti üyesi katıldı.

CHP Bilecik Milletvekili Tüzün:“Bütün hemşehrilerimizin Muharrem ayını kutluyorum”

Vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldıktan sonra açıklama yapan CHP Bilecik Milletvekili Tüzün, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:“Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Teşkilatı olarak Muharrem Ayı vesilesiyle aşure ikramında bulunmak istedik. Burada ayrım yapmadık. Şehrin merkezinde, göbeğinde isteyen herkesin arzu ettiği kadar alabileceği çok sayıda bir hazırlık yaptık. Bu hazırlığın spontane geliştiğini söyleyebilirim. Vatandaşımız gelip aşuresini alıyor, teşekkür ediyor. Biz de bu Muharrem Ayı vesilesiyle hem hemşehrilerimizin hem burada olmayıp da sizlerin aracılığı ile gazetelerinizde okuyan veya internet sitesinden seyredecek bütün hemşehrilerimizin Muharrem ayını kutluyorum.”

 

CHP Bilecik İl Başkanı Yaşar:“Peygamberimizin torunlarının Hasan ve Hüseyin’in katledilişinin yıl dönümüdür”

Konuşmasında Muharrem Ayı’nın önemine vurgu yapan CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, “Peygamberimizin torunlarının Hasan ve Hüseyin’in katledilişinin yıl dönümüdür bugün aynı zamanda ve İslam alemi içerisinde bir karar leke olarak adlandırılan bir gündür.”dedi.

CHP Bilecik İl Başkanı Yaşar, yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Bugün İslam âleminin yasa bulaşmasının en önemli aylarından Muharrem Ayı içerisindeyiz. Bugün mazlumların zalimlere karşı direniş gösterdiği İslam aleminde çok önemli bir gündür. Ve bugün aynı geçmişte o kötü anıyı bütün İslam alemi bütün canlılığıyla kutlamakta onların anısını yad etmektedir. Peygamberimizin torunlarının Hasan ve Hüseyin’in katledilişinin yıl dönümüdür bugün aynı zamanda ve İslam alemi içerisinde bir karar leke olarak adlandırılan bir gündür. O günün anısına bütün İslam alemi canlı bir şekilde yaşatmaktadır ve sonsuza kadar da yaşatacaktır. Biz de bu etkinlik doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak Muharrem Ayı’nın önemine binaen aşure ile özdeşleşmiş bu ayda aşure dağıtma, halkımızla paylaşmak düşüncesiyle bu standımızı açtık. Allah kabul etsin diyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.