DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Çevrelerinde Yerel Gök Gürültülü Sağanak Yağış

Bilecik Çevrelerinde Yerel Gök Gürültülü Sağanak Yağış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğüne bağlı 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Bursa ve Bilecik illeri genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatı (Bursa’nın kuzeybatısı) kesimlerinden başlayarak bulutluluğun artacağı ilerleyen saatlerde Bursa, Kütahya ve Bilecik çevrelerinde yerel gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği, akşam saatlerinden itibaren yağışların Eskişehir dahil bölge geneline yayılacağı, gece saatlerinden itibaren (Çarşamba gece) hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte, yağışların yağmur ve sağanak şekline ( 1500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar) dönerek aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Yayınlanan uyarıda, meydana gelebilecek yıldırım, sel, su baskım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği duyuruldu.

Hava sıcaklıklarının 19 Mayıs 2022 Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece altında seyretmesi bekleniyor. 22 Mayıs 2022 Pazar gününden itibaren sıcaklıkların artarak tekrar mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Perşembe sabah saatlerine kadar Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde , Perşembe günü ise Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.