DOLAR
32,5373
EURO
34,9031
ALTIN
2.439,98
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

BİLECİK BELEDİYESİNDEN YILAN OPERASYONU

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan yılan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji bölümü yetkililerine teslim edildi. 

İçinde bulunduğumuz yaz mevsiminde sıcak havalardan dolayı yakalanan birçok yılan üniversite birimlerinde kullanılmak üzere teslim ediliyor. 

Konu hakkında açıklama yapan Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim dalı Öğretim Üyesi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Eroğlu, bu türdeki yılanlara genellikle karasal iklimlerde sıkça karşılaştıklarını belirterek, şunları söyledi: 

”Bilecik ve çevresinde de ormanlık alanlar fazla olduğu için bu tür hayvanlar yaşamlarını rahatlıkla sürdürebiliyorlar. Biz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak, belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan yılanı, üniversitemizde hem sergilemek için, hem de üzerinde çeşitli çalışmalar yapmak için alıyoruz. Bir takım deney ve çalışmalarda uygulamaya yönelik kullanıyoruz.” 

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı ise havaların sıcak geçmesinden dolayı çok fazla yılan vakasıyla karşılaştıklarını belirtti. 

Yakaladıkları yılanları, öldürmek yerine ilgili yerlere teslim ederek, faydalı hale getirdiklerini dile getiren Avcı, ”Bu yılanımızı üniversitemiz laboratuvarında yakaladık ve üniversitemizin ilgili bölümüne teslim ettik. Vatandaşlarımızın yılanlarla ilgili uyarmanın yanı sıra, onların gördükleri yılanları bizlere haber vermelerini istiyoruz. Bizler yakaladığımız bu yılanları gerekli yerlere teslimini sağlıyoruz” dedi.’

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.