DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK BELEDİYESİNDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN GÜZEL ÇALIŞMA

Bilecik Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının en güzel şekilde ulaşımlarını sağlamak amacıyla yeni alınan Sokak Hayvanları Taşıma Aracı hizmete girdi.
Sokak Hayvanları için birbirinden güzel ve anlamlı çalışmaya imza atan Bilecik Belediyesi, Bilecik’teki sokak hayvanları için hizmete açacağı Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yapılacak ulaşımda kullanılmak üzere yeni bir aracı, araç filosuna dahil etti.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”BİLECİK’TE HAYVAN HAKLARI VE YAŞANTISINI STANDARTLARIN ÜZERİNE ÇIKARMAYI AMAÇLIYORUZ”
Sokak Hayvanlarını Taşıma Aracını inceleyerek, bilgi alan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına yönelik güzel bir çalışmaya daha imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
”Bilecik Belediyesi eliyle, aynı coğrafyayı paylaştığımız hayvanlar için daha önceleri Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Yem Matik uygulaması gibi güzel çalışmaları uygulamaya koyduk. En son olarak, kısa bir süre sonra açılışını yapacağımız yeni Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz de yaptığımız önemli çalışmalar arasında yer alıyor. Bilecik Belediyesi olarak malumunuz olduğu üzere, hayvanları koruma noktasında gerçekten standartları yüksek olan bir barınağı inşa ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu tesisi hizmete açacağız. Bu barınağa tedavi başta olmak üzere diğer işlemler için götürülecek hayvanların en güzel şekilde ulaşımlarını sağlamak noktasında araç filomuza, yeni bir aracı dahil ettik. Buna ilişkin diğer ekipmanları tamamladık. Aracın da buna uygun tanzim edilmesi gerekiyordu. Bu çalışma ile TSE standartlarına uygun bir çalışmayı sergileyerek, hayvanlarımızın taşınması noktasında bütün detayları düşünülmüş bir aracı hizmete sunuyoruz. Hayvanların ulaşımında onlara eziyet vermeyecek bir tarzda, son derece konforlu olan bir sistem ile onların ulaşımlarını sağlayacağız. Bu güzel çalışmanın Dünya Sokak Hayvanları Günü’ne denk gelmesi de güzel bir durum oldu. Sokak hayvanlarımızı insanlarımızın olduğu mekanlarda sağlıklı bir şekilde yaşamaları noktasında başta ilaçlamalar ve diğer uygulamalar olmak üzere bütün çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Bilecik’teki hayvan hakları ve yaşantısını standartların üzerine çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”BİZLER YARADILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVEN BİR ANLAYIŞA SAHİBİZ”
Gerek insanlara gerek de hayvanlar için sevginin önemine değinen Belediye Başkanımız Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:
Bununla birlikte dünyada en önemli olan konu ve durum sevgi. Yani bizim birbirimizi sevmemiz gerektiği gibi, doğadaki hayvanat ve nebatatın yani bitkilerin de korunması ve sevilmesi gerekliliğidir. Çünkü yaratılanı yaradandan ötürü sevmek bizim anlayışımızda yatıyor. Bununla birlikte hayvanların da yaşam haklarının olduğunu bilmek, onların da en gzüel şekilde yaşamlarını sürdürmelerine olanak sağlamak bizlerin asli görevidir. İşte bu anlamda bizler de Bilecik Belediyesi olarak böyle bir çalışmayı uygulamaya koyuyoruz. Aslında bugün güzel de bir tevafuk oldu. Yani planlaması yapılmadan bu güzel aracın hizmete girdiği bugünün, Dünya Sokak Hayvanları Günü olması da çok güzel ve anlamlı oldu. Bu aracın ve yeni barınağımızın Bilecik’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.