DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK BELEDİYESİ’NDEN ÖLÇÜ ALETLERİ İÇİN BEYANNAME UYARISI

Bilecik Belediye Başkanlığı Zabıta İşleri Müdürlüğü ve Grup Ölçer Ayar Memurluğu tarafından yapılan açıklamada, Elektronik terazi, baskül, litre ve metre gibi bilumum ölçü ve tartı aletleri kullanan; fabrika, ikdisadi devlet teşekkülü, resmi daire ve esnaflardan oluşan kurum ve kuruluşlar 3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu gereğince 2 yılda bir periyodik olarak muayene ve kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir .

Bilecik Belediyesi Grup ve Ölçüler Ayar Memurluğu ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 ay önce de Kapalı Pazar’da bulunan pazarcı esnafına ait ölçü ve tartı denetimleri gerçekleştirilmişti. Bu denetimlerde esnaflara beyannameler dağıtılırak konu ile ilgili bilgilendirilme yapıldı.

2013 yılı ve daha eski yıllara ait muayene ve damgaları yapılan ölçü ve tartı aletlerinin 02 OCAK 2015 tarihinden başlayıp; 02 MART 2015 Pazartesi mesai bitimine kadar 2015 yılı muayene ve damgalarını yaptırmak üzere Bilecik Belediyesi Ölçü ve Ayar Memurluğu’na beyanname vermek zorunda olduğu duyuruldu.

Bu denetimler ve kontrollerin 3516 Sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu gereğince, vatandaşlarımızın haklarının korunması ve daha sağlıklı bir alışveriş sağlanması amacıyla  yapıldığını ve zorunlu olduğu ifade eden Belediye Başkan Vekili Nihat CAN, daha sonra yapılacak olan denetimler sonrasında beyanname vermeyenler hakkında yasanın ilgili maddeleri gereğince yasal işlem uygulanacağı bildirildi.

Kontroller hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili Nihat CAN, denetimlerin 2 yılda bir yapılması gerektiğini, Bilecik Belediyesi olarak periyodik olarak kontrollerin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

”Bizim görevimiz, merkez ve ilçelerde bulunan pazar alanlarında esnafımızın kullandıkları terazileri Müdürlüğümüze bağlı ölçü ve ayar memurumuz tarafından her iki yılda bir kontrolü ve damgasını yapılarak, tartı işlemlerinin daha iyi bir şekilde yapılmasını sağlamak ve vatandaşlarımıza eksik mal verilmemesini temin etmektir. Bu gayedeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırlanan beyannameleri esnafımız, Grup Ölçüler ve Ayar Memurluklarına, Belediyelerde ise Zabıta İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak, aldıkları beyannameyi doldurup, eksiksiz olarak teslim ederler. Daha sonra bizler, merkezdeki damga ve kontrolleri Mayıs ayına kadar yaparız. Daha sonra bütün ilçelerimizi sırayla başlayarak, 15 Kasım’a kadar gerekli kontrol ve damga işlemlerini tamamlarız. Bunun yanı sıra Zabıta Müdürlüğü görevlilerimiz belirli aralıklarla bu tür kontrolleri yaparlar. Bizler de kontrollerimizde, elimizde bulunan kalibrasyonlu ve hassas tartılarla denetimlerimizi gerçekleştirerek; vatandaşlarımızın bu anlamdaki haklarını korumaya çalışırız. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmada veyahut beyanname eksikliğinde görülen durumlar karşısında esnafımızı uyarıyor ve gerektiğinde yasal işlem uyguluyoruz. Arızalı tartıların kullanılmaması noktasında girişimlerde bulunuyoruz.”ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.