DOLAR
32,8036
EURO
34,7732
ALTIN
2.506,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

BİLECİK BELEDİYESİNDEN KARALAMA KAMPANYASINA NET CEVAP

BİLECİK BELEDİYESİNDEN KARALAMA KAMPANYASINA NET CEVAP

‘’BU TARZ OYUNLARA KARNIMIZ TOK’’

“Bilecik Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde olan, Türkiye’nin sayılı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi ile ilgili; sosyal medya üzerinden hayvan sever kimliği kullanarak, özellikle hayvan severlerin bulunduğu sosyal medya platformlarında daha önce de olumsuz paylaşımlar gerçekleştiren ve oyununa çocukları da alet ederek, bir takım aslı astarı olmayan, tamamen kendisinin oluşturduğu kurgular üzerine gündem oluşturmak isteyen Y.O.Ş. adlı ismini vermek istemediğimiz şahıs istediğini elde edemeyerek amacına ulaşamamıştır.

İsmi geçen şahıs, 29.07.2018 Pazar günü saat 18:00 sularında Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’ne tel örgülerden ve duvarlardan usulsüzce girmiş ve kamu malına zarar vererek tesisin güvenliği açısından kurulmuş kameralara zarar verdiği tespit edilmiştir. Kendince kafasında kurguladığı oyununu oynamaya başlamıştır. Şahıs ve beraberinde gelen çocuklar rehabilite ve tedavi altında olan hayvanları vahşice bakılıyormuş süsü verilmek suretiyle ve bunu, çocukları da kışkırtmak kaydıyla ellerindeki sopa ve yabancı cisimler ile barınağına zarar verdikleri tespit edilmiştir. Bir yandan bunları yaparken bir yandan da bunları cep telefonu marifeti ile sosyal medyada hayvan severleri kışkırtma yöntemi ile canlı olarak yayınlamaya başlamıştır. Kişinin bu tutarsız tavır ve davranışları, daha önce de tarafımızca tespit edilmiş ve başlatılan hukuki süreç çerçevesinde mahkeme kararınca cezai işlem uygulanmıştır. Şahıs ile ilgili yapılan incelemeler sonucunda, canlı yayın kayıtlarında bahsi geçen ( yaralı, ölü, yanık vs.) gibi hayvanların barınakta video kayıtları alınarak Veteriner İşleri Müdürlüğümüzce hayvanlara işkence edildiği noktasında bir algı oluşturulmak istendiği açıkça ortadadır. Barınağımızda tedavi altında bulunan felçli kedi haricinde, bahsi konu geçen ölü, yakılmış veya bakımsız bir hayvan kayıtlarımızda bulunmamaktadır. Şahsın kendisinin bu görüntüleri verebilmek adına kurgulu bir şekilde komplo uygulamak maksadıyla bu hayvanları getirdiği ve alana bıraktığı, bu senaryoyu kamera kayıtlarında kullandığı da tespit edilmiştir. Şahsın çocuklar ile getirdiği ve ellerinde zifte bulanmış köpek emniyet güçleri ile alınmış olup tedavisi yine Bilecik Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde olan, Türkiye’nin sayılı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezimizde gerçekleştirilmiş olup koruma altına alınmıştır.

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı personellerin ilgili kişi tarafından alkol alındığına da ilişkin ithamlarda bulunduğu ve bu iftira niteliği taşıyan söylemlerin emniyet soruşturmaları tarafından yapılan testler ile asılsız olduğu; ilgili kişinin yalana başvurduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Kamu kurum, kuruluşlar ve STK’lar ile Y.O.Ş.’nin sıkıntıları olduğu da bilinmektedir. Hayvansever kimliği altında hayvanlara mama yardımı kapsamında para topladığı ve bu usulsüz toplanan destekleri hangi amaç ile kullandığı da bilinmemektedir. Bu tarz kişi ve şahıslara itibar etmeyiniz. Y.O.Ş adlı şahısın Sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarda, kurumlara ve Bilecik halkına da acımasız, vahşi gibi tutum ve olumsuz söylemlerde bulunduğu gözlenmektedir. Bu şekilde halkımıza kin ve nefret söylemleriyle kurumumuza ve halkımıza karşı tutumundan ve kamuoyunu yanlış yönlendirmesinden dolayı şahsı kınıyoruz.

Bilecik Belediyesi ‘’Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz, halka açık ve tamamen şeffaf bir ortam içerisinde hizmet vermekte olup 24 saat güvenlik açısından kamera ile izlenmektedir. Barınağımızdaki hayvanlara zulüm edildiği hakkındaki söylemlere ilişkin Bilecik Belediyesinin bu tarz yaptırımı kesinlikle olamayacağı gibi daha çok Belediyemiz hayvanlarımızı korumak, kollamak ve onların haklarına sahip çıkmak adına birçok ödüllü projeyi gerçekleştirip halkın takdirini kazanmıştır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.