DOLAR
32,4327
EURO
34,5921
ALTIN
2.384,18
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
15°C

Bilecik Belediyesinden Geri Dönüşüme Büyük Destek

Bilecik Belediyesinden Geri Dönüşüme Büyük Destek

Bilecik Belediyesi “Sıfır Atık” kampanyası kapsamında yürüttüğü uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Evsel atık yağların toplanıp geri dönüştürülmesiyle doğayı koruyacak ve ülke ekonomisine katkı yapacak projenin ilk etabı bu hafta itibariyle başladı.

Atık miktarının en aza indirilmesi ve geri dönüştürülebilir nitelikteki atıkların doğru bir şekilde toplanıp değerlendirilmesi çevre açısından büyük önem taşımaktadır.

Atık Yağlar Çöp Değildir!

Proje hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, evsel atık yağların çöp olmadığının altını çizerken; Hürriyet, Bahçelievler, Beşiktaş, Ertuğrulgazi ve Osman Gazi Mahallerinin belirlenen bölgelerine yerleştirilen 9 adet atık yağ kumbarası ile yağların periyodik olarak toplanacağını belirtti. Okullarda yapılacak kampanyaların yanında vatandaşa yönelik yürütülecek bilinçlendirme çalışmaları ile toplanan yağ miktarının artması hedeflenirken, şehrin farklı bölgelerine atık yağ kumbaralarının konumlandırılmaya devam edileceği eklendi.

Geri dönüşüm ve çevre konusunda hassasiyetlerini dile getiren Bilecik Belediyesi Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, tüm vatandaşlarımızı kullandıkları yağları biriktirerek kendilerine en yakın atık yağ kumbarasına getirmeye davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.