DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
ALTIN
2.446,57
BIST
9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK BELEDİYESİ’NDEN EKMEK ZAMMINA İTİRAZ

BİLECİK BELEDİYESİ’NDEN EKMEK ZAMMINA İTİRAZ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye olarak, son günlerde alınan ekmek zammına ilişkin itiraz ettiklerini belirterek, ”Vatandaşlarımız bu konuda tedirgin olmasınlar. Ekmek fiyatı 1 liraya da çıksa biz Bilecik Belediyesi olarak, ekmek satış noktasında ekmeği 50 kuruştan vermeye devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, basın mensuplarının ekmek zammına ilişkin sorusuna verdiği cevapta, Bilecik Belediyesi olarak gerekirse ekmek satış noktalarını çoğaltabileceklerini belirterek, şunları söyledi:

”Biliyorsunuz ki ekmeğin fiyatı şeklindeki kararı, Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan bir komisyon ile karar veriliyor. Bu anlamda komisyon kurulup ekmeğin fiyatı noktasında bir değerlendirme yapmışlar. Kendileri daha önce bize geldiklerinde, biliyorsunuz ticaret karlılık için yapılır. Ancak bizim düşüncemiz şudur. Biz esnafımızın yanında olduğumuz gibi vatandaşımızın da yanındayız. Fakat şu anın zam zamanı olmadığını, onların belirlemiş olduğu zam oranının da mümkan olmayacağını kendilerine aktardık. Hatta maliyetlerin bu anlamda uygun olduğu için belediye olarak, bizler 50 kuruşa ekmek satabildiğimizi söyledik. Ama kendileri böyle bir karar almışlar. Dün karara ilişkin yazı bizlere de geldi. Belediye olarak, bu zamanda, bu orandaki bir zammı halkımız adına bizim kabul etmemiz söz konusu değil. Buna ilişkin gerekli talimatları da verdik ve itirazımızı yapıyoruz. Dün Cuma günü olduğu için bu itirazı iletemedik. Pazartesi günü bu başvuruda bulunacağız. Böylece TSO, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ve Esnaf Sanatkarlar Odası’ndan yetkililerin katılacağı komisyonda bu konu görüşülecek ve ekmeğin fiyatı belirlenecek.”

”HALKIMIZA EKMEĞİ GEREKİRSE BİRÇOK NOKTADA 50 KURUŞTAN VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bilecik Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın tedirgin olmaması uyarısında bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

Biz şunu ifade ediyoruz ve Bilecik Belediyesi olarak bunu düşündük ve ekmeğin fiyatı 1 lira da olsa biz belediye olarak halkımıza ekmeği 50 kuruştan vermeye devam edeceğiz. Bu konuda aşırı bir ısrar ve diğer şeyler de oluşursa bizler halkımız için bu ekmek satış noktalarını çoğaltırız. O konuda hemşerilerimizin rahat olmasını tavsiye ediyorum. Hemşerilerimiz belediye çay bahçesinin olduğu bölgedeki ekmek satış noktasında ekmeklerini alabilirler. Yalnız şunu da belirtmek istiyorum. 3 ay önce başlattığımız ekmek satışı uygulamasında şunu gördük ki vatandaşlarımız, ekmek fiyatları 75 kuruş olmasına rağmen biz 50 kuruştan vermeye başladığımız halde vatandaşlarımızın bu ekmek satış noktalarına olan ilgisi oldukça az. Ekmek bizim en temel ihtiyaç gıdamız. Bu zamlar hepimizi ilgilendiriyor. Büyükşehirlerde belediye ekmek noktalarında büyük kuyruklar olur, ancak bizim satış noktasında böyle kuyruklar da olmuyor. Demek vatandaşlarımızın bu anlamda imkanları daha iyi. Vatandaşlarımızın, zengin veya fakir ayrımı olmaksızın, herhangi bir kart veya başvuru belgesi olmaksızın istediği gibi ekmeğini bu satış noktasından temin edebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.