DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik Belediyesinden Amatör Spor Kulüplerine Destek

Bilecik Belediyesinden Amatör Spor Kulüplerine Destek

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Şehirlerin marka değerine kavuşmasında sporun katkısı çok önemlidir. Bu anlamda amatör spor kulüplerimize geçtiğimiz yıl bu dönemde yapılan yardımı bu yıl da yapıyoruz” dedi.

Başkan Selim Yağcı, basın mensuplarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kentte faaliyet gösteren 5 amatör spor kulübü yöneticileriyle bir araya geldi.

”Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şehrimizdeki doğumdan ölüme kadar hatta ölümden sonraki süreç içindeki her olayda ‘Bilecik Belediyesi vardır’ sloganıyla çalışıyoruz ve sloganımızda da ”Hep birlikte daha iyiye ve daha güzele diyoruz.” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Başkan Selim Yağcı, şehirlerin marka değerine kavuşmasında sporun katkısının çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

”Mevzuatımıza göre daha önceki dönemlerde amatör spor kulüplerimize ayni yardım dışında bir ekonomik yardım bu anlamda yapılamıyordu. Ama iki yıldır mevzuat içi değişikliği de fırsat bularak, amatör spor kulüplerimize bir yardım başlattık. Geçen yıl da bu yardımı bu zamanda yaptık. Buradan farklı yorumlar çıkarılabilir. Niye seçim öncesi diye bir soru olabilir ama spor kulüplerimizin harcamaları ve organizasyonları bu zamana denk geliyor. Geçen yıl bu zamanlarda da bu yardımı gerçekleştirdik. Amatörden başlayarak, İnşallah ileriye doğru şehrimizin sesini duyurmak ve gençlerimizin sporla uğraşmalarını amaçlıyoruz. Ben bu anlamda bütün spor kulüplerimizin yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu anlamda bu yöneticilerimiz, gençlerimizi sporla buluşturup bu anlamda verimli zaman geçirmelerini sağlıyorlar. Bu dönem Bileciksporumuzu da güzel bir temele ve alt yapıya kavuşturduk. Güçlü, geleceğe ve Bilecikspor’a umut vaat eden bir ekiple Bileciksporumuz yeniden düzenlendi. Amatör spor kulüplerimiz, Bilecikspor’umuzun ileriye doğru ciddi bir altyapısını sağlamış olacak.”

ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILI TANITIM DÖNEMİ OLARAK İLAN ETTİK

Önümüzdeki 5 yılı Bilecik için tanıtım yılı olarak ilan ettiklerini vurgulayan Başkan Selim Yağcı, sözlerine şöyle devam etti:

”Hedefimiz, spor anlamında sadece futbolda yani Bilecikspor değil, şehirlerin marka değerini artıracak, basketbol, voleybol, güreş, boks, eskrim, squash gibi değişik alanlarda da ön plana çıkmaktır. Biz Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, arkasını doldurmadığımız hiçbir sözü söylemedik. Söylediklerimizin hepsini yaptık. Önümüzdeki 5 yılı tanıtım yılı olarak ilan ettik.  Bilecik Belediyesi olarak geçmişiyle övünen ve geleceğe emin adımlarla yürüyen ‘ Marka Şehir Bilecik’i oluşturacağız’ dedik. Emin olun bu hedefimizin gerçekleştirilmesinde de sporumuz, sporcularımız ve kulüplerimizin de tanıtımında önemli bir noktaya geldik. Onun için altyapıdan başladık. Çalışmalarımız da bu anlamda devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreç içesinde Bilecik’te daha fazla spor yapılabilecek tesis olacak, daha fazla salonumuz olacak, daha fazla yüzme havuzumuz olacak. Bu anlamda daha fazla etkinlik yapacağımız alanlarımız olacak ve tabi ki büyük bir stadyumumuzun olması için çaba harcayacağız. Böylece sporda Bilecik olarak hak ettiğimiz yere gelmiş olacağız. Bu yıl mütevazi bir deskek sağlayacağız amatör spor kulüplerimize. Önümüzdeki yıl bunu daha da arttıracağız. Zaten yöneticilerimiz, gönüllü olarak bu işi yapıyorlar. Bizler de bu anlamda ekonomik olarak onların yanında olacağız. Bu anlamda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Verilen yardımın da spor kulüplerimize başarı ve hayırlar getirmesini diliyorum.”

YAPTIĞIMIZ VE YAPACAĞIMIZ TESİSLER SPORA YAPILACAK EN BÜYÜK KATKIDIR

Belediye Başkanı Selim Yağcı, basın mensuplarının ”Belediye desteğinin sadece amatör kulüplere mi olacağı? şeklindeki soruya ise, ‘Yaptığımız ve yapacağımız tesisler spora yapılacak en büyük katkıdır’ diyerek şöyle cevap verdi:

”Belediyenin parasıyla kurulacak bir kulüp uzun vadeli olmaz. Onun için hedefleri olan bir kulübün en azından yüzde 50’si kendisinin öz sermayesinin bulunması gerekir. Ben Bilecikspor’un noktasında, düştükten sonra bir müddet ara vermemezin nedeni de budur. Yani Bilecik veya Bilecikspor’u temsil edecek bir kulübün mutlaka altyapısının son derece sağlıklı olması lazım. Belirgin bir ekonomik durumunun olması gerekir. Gelir getiren kalemlerinin olması lazım. Belediyeler sadece motivasyon desteği verebilir. Bununla birlikte spor kulüpleri için var olan bütçeler, belediyelerin karşılayacağı bütçeyi geçiyor artık. Onun için belediyelerle spor kulüplerini yaşatmak hem idari anlamda bir zaafiyet nedenidir, hem de profesyonelliğe uygun değildir. Ama gerektiği zaman yardımlar yapılabilir. Ama bizim düşüncemiz bu desteğin yapılan ve yapılacak olan tesisler kanalıyla olmasıdır. Bizim bu süreçte ilimize spor alanında kazandırdığımız bu tesisler kesinlikle tesadüf eseri değildir. Biz Bilecikspor’un köklü bir alt yapıya kavuşması için birçok projeyi bitirdik ve bitirmek üzereyiz. Bu anlamda yapılan tesislerin işletim hakkını, bütün spor kollarını bir çatı altında toplayacak olan Bilecikspor’a vererek, bu anlamda bir desteği sağlayabiliriz. Yaptığımız bu sportif tesisler kulüplerimiz için bir gelir teşkil edecek. Bununla birlikte Karasu Gençlik ve Yaşam Alanı’nı, Spor Salonumuzu, onun yanındaki Bilecik Stadının yeniden düzenlenmesi ve yeni projelerimiz arasında bulunan Beşiktaş Mahallesi Spor ve Yaşam Alanı projelerimiz bu anlamda güzel katkılar sağlayacaktır.”

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun ise Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın bugüne kadar kendilerine hep destek verdiğini belirterek, ”Başkan Bey spor adına bütün söylenecekleri söyledi. Bizler amatör spor kulüpleri olarak kendisine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı, Başkan Selim Yağcı’nın, kulüp yöneticilerine, ”Amatör spor kulüplerimizi gönülden destekliyor ve başarılar diliyorum’ yazılı tablo vermesiyle son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.