DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK BELEDİYESİ TARAFINDAN İŞLETMELERDE ÖLÇÜ VE AYAR DENETİMLERİ YAPILDI

Bilecik Belediyesi tarafından şehirde faaliyet gösteren işletmelerde, ölçü ve ayar denetimleri yapıldı.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Grup Ölçüler ve Ayar Memurları tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, işyerlerindeki tartı araçları denetlerenek, damga kontrolleri yapıldı.

Bilecik Belediyesi Grup ve Ölçüler Ayar Memuru Ali Aydın, denetimler hakkında verdiği bilgilerde, Ölçü ve Ayar Kanunu doğrultusunda belirli aralıklarla denetimde bulunduklarını belirtti.

3516 sayılı Ölçü Ayar Kanunu gereği her türlü esnafın, iki yılda bir terazilerinin kontrol ve damgalarını yaptırmaları gerektiğini hatırlatan Aydın şunları kaydetti:

Bilecik Belediyesi olarak belirli dönemlerde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte esnafa vermiş olduğumuz beyannameler esnafımız tarafından doldurularak, bizlere Şubat ayının sonlarına kadar teslim edilir. Bizler de Nisan ayındaki bir tarihte bu yerlerde gerekli denetimleri yaparız. Karşılığında da denetimin yapıldığına ilişkin belgeyi veririz. Bu vermiş olduğumuz belge 2 yıl geçerli olur. 2 yıl sonunda yine aynı şekilde yapılan işlemler tekrarlanır. Bizler bu denetimlerimiz kapsamında 2015 kontrollerini yapmış olduk. Denetimlerimizde gördüğümüz eksiklikler ve yanlışlıklar hakkında esnafımıza uyarılarda bulunuyoruz.” dedi.

AYDIN: ”ESNAFIMIZIN CEZA ALMAMASI İÇİN BEYANNAMELERİNİ ŞUBAT AYI SONUNA KADAR BELEDİYEMİZE TESLİM ETMELERİ GEREKİR”

Esnafın ceza almaması için beyannamelerini Şubat ayının sonuna kadar doldurup teslim etmeleri gerektiğini vurgulayan Aydın, ”Bu yılın Şubat ayının sonuna kadar beyanname vermeyen esnafımız için yasa gereği kanuni işlem yapmak zorunda kalırız. Bu sene yani 2015 yılı için damgasını yaptırmayanlar için yasa gereği 1.764 TL para cezası uygulanır. Cezalar gerçekten çok ağır. Onun için esnafımızın bu konuda uyarılarımıza hassasiyetle yaklaşmaları ve belirtilen tarihlerde gerekli işlem ve damga kontrollerini yaptırmaları ricasında bulunuyoruz. Şubat ayının son günü Pazar gününe denk geldiği için esnafımız en son 02.03.2015 tarihine kadar terazilerinin damga işlemleri için verdiğimiz beyannameleri doldurup belediyemize teslim etmeleri gerekir. Yani böylelikle hem kendileri yasalara uymuş ve içleri rahat olmuş olur hem de bizlere yardım etmiş olurlar” dedi.

DSC_4439 - Kopya DSC_4448 - Kopya DSC_4457 - Kopya DSC_4468

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.