DOLAR
32,5707
EURO
34,9946
ALTIN
2.460,16
BIST
9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA ŞEHRİMİZ İÇİN GÜZEL KARARLARA İMZA ATILDI

BİLECİK BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA ŞEHRİMİZ İÇİN GÜZEL KARARLARA İMZA ATILDI

Bilecik Belediyesi Şubat Ayı belediye meclis toplantısı, Belediye Başkanı Selim Yağcı, başkanlığında gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda imar konuları ile belediye başkanlığı ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından getirilen konular görüşüldü.

”ŞEHRİMİZ İÇİN İLERİYE DÖNÜK BÜYÜK BİR MEYDAN VE OTOPARK PROJEMİZ VAR”

Şehrimiz için güzel kararların alındığı toplantıda, MHP grubu tarafından şehrin otopark ihtiyacı konusunda gündeme alınması teklif edilen önerge kabul edilmedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehirdeki otopark ihtiyacı hakkında yaptığı açıklamada Belediye Kanunu’nun 18. maddesi gereği belediye meclisinin yetki ve görevlerine bakmak gerektiğini ve otopark yapımı belediye başkanlığına ait bir görev olduğunu belirterek, şunları söyledi:

”Bilecik Belediyesi olarak bir yerin otopark yapılmasına ilişkin olarak bizler bütçemize belediye yönetimi olarak bunları yazarız. Bütçenin oylaması ile birlikte bunlar bu noktada değerlendirilir. İlimzde yapacağımız otoparklara ilişkin olarak gerek bütçemizde gerekse diğer noktalarda, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hakkında bilgi verdik. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, bizler şehrimizin bu noktadaki ihtiyacı konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda birçok projeyi hazırladık. Kısa süre sonra faaliyete geçireceğiz. Şehrimizde otopark ihtiyacı kadar, otopark kullanım kültürünün de oluşması ihtiyacı var. Bu noktada ileriye dönük büyük bir çalışma ile Seven Çarşısı’nın olduğu alanda büyük bir otopark projemiz var. Seven Çarşısı’nını bulunduğu alanda yapılacak değişiklerle kente hem meydan kazandırılacak hem de büyük bir otopark yapılmış olacak” dedi.

Projenin 2019 yılında uygulamaya geçirmeyi planladıklarını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, İnşallah Seven Çarşısı’nın bulunduğu alanda bir değişim gerçekleştireceğiz. Böylece hem şehir bir meydana kavuşmuş olacak, hem de en az 300 araçlık bir otopark yapılmış olacak. Şehrimizin ihtiyaçlarından biri olan otopark konusunda şehrimizin merkezindeki belirli noktalara portatif otoparklar yapacağız.

 

”MAHALLELERİMİZE SAĞLIK OCAĞI VE KUR’AN KURSU GELİYOR”

 

Bilecik Belediyesinin gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”İlimizdeki bazı mahallelerimizde Sağlık Ocağı ve Kuran Kursu yok. Hürriyet Mahallesi özellikle bu anlamda büyük bir sıkıntı yaşıyor. Halk Eğitim Merkezi ve Müftülüğümüz bazı hizmetleri vermek için bu anlamda bizlerden yer talebinde bulunuyorlar. Belediye Başkanılığı olarak gündeme alınmasını istediğimiz birinci madde kapsamında, ilimizdeki bazı mahallelerimizde sağlık, eğitim, kültür ve sosyal amaçlı konularda vatandaşlarımıza hizmet verilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile ortak hizmet projelerinin geliştirilmesi, gerçekleştirilecek projeler kapsamında söz konusu kurumlara taşınmaz tahsis edilmesi için Belediye Başkanlığına yetki verilmesi gerekiyor. Onun için meclisimizin gündemini bunu getirdik.” dedi.

Söz konusu madde CHP ve MHP’li meclis üyelerinin çekimsek, AK Parti’li üyelerin kabul oyuyla kabul edildi.

ŞEHRİMİZE YAKIŞIR 5 ADET KAMYON ALINACAK

Şubat ayın belediye meclis toplantısında ayrıca hemşehrilerimize daha iyi  hizmet verilmesi amacıyla 5 adet kamyon alınması konusu CHP ve MHP’li meclis üyelerinin çekimser, AK Parti’nin de kabul oyuyla karara bağlandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu konuda yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

”Bilecik Belediye Başkanlığı’na ait mevcut araçlarımız oldukça eskidi. Bunlara ilişkin olarak bir firmanın araçlarında yenileme çalışması olacak. Biz de araç eksiğimizi bu yenilemeden istifade ederek, çok cüzi bir miktar karşılığında gerçekleştireceğiz.” dedi.

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılması planlanan 3 adet otobüs ise bir dahaki belediye meclis toplantısında gündeme alınması karara bağlandı.

DSC_2756_1795x1198 DSC_2758_1795x1198 DSC_2771_1795x1198 DSC_2782_1795x1198 DSC_2790_1795x1198

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.