DOLAR
32,4470
EURO
34,7327
ALTIN
2.436,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bilecik Belediyesi Subaşı’yı Yalanladı

Bilecik Belediyesi Subaşı’yı Yalanladı

Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı tarafından 28.03.2024 tarihinde gerçekleştirilen canlı yayında Bilecik Belediye Başkanlığı hakkında yapılan beyan dolayısıyla Belediye Başkanlığından yazılı açıklama yapıldı.

Kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

‘’Kurumumuza ait olan otogarda kesinlikle kaçak doğalgaz kullanımı yapılmadığı, müfettişler tarafından yapılan incelemelerde de bu şekilde bir olguya rastlanılmadığı beyan edilmiştir. Bu konuda Aksa Doğalgaz firması tarafından 27/02/2024 tarihinde otogarda kaçak gaz kullanımına ilişkin tespit yapılmış ve bu durum 28/02/2024 tarihinde kurumumuza resmi yazı ile bildirilmiştir. Söz konusu tesisatın otogarda kullanılmak üzere malzeme alımı yapılan bir firma tarafından yapıldığının anlaşılması üzerine firma ile irtibata geçilmiş, ancak ilgili firma kendilerinin böyle bir tesisat yapmadığını yalnızca tesisatta kullanılan malzemelerin tedarik edildiğini beyan etmiştir. Aksa Doğalgaz tarafından başlatılan işlemler neticesinde kaçak gaz kullanımı ile ilgili olarak kurumumuz tarafından 159.373,00-TL kaçak gaz kullanım bedeli ödenmek durumunda kalınmıştır. Olayla ile ilgili olarak derhal idari soruşturma başlatılmış olup halen devam etmektedir. Kaçak gaz kullanımına ilişkin tesisatın Melek Mızrak Subaşı döneminde yapılmış olduğu da kurumumuz tarafından tespit edilmiştir. Konuya ilişkin olarak yapılmış her türlü resmi evrak ve yazışmalar da kurumumuzda mevcuttur. Dolayısıyla Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı kamuoyunu açıkça yanlış bilgilendirmiş, gerçekleri tüm vatandaşlarımızdan saklamıştır.

Atatürk Parkı Ve Yayalaştırma Projesi Hakkında Da Yanlış Bilgiler Verilmiş

Açıklamada Başkan Adayı Subaşı’nın Atatürk Parkı ve Yayalaştırma Projeleri hakkında da yanlış bilgiler verdiği ifadesi kullanılarak, ‘’Halkımızın yanlış bilgilendirilmiş olduğu bir diğer konu da Atatürk Parkı Projesi ile Yayalaştırma Projesi hakkındadır. Söz konusu yayında bu projelerin kendisi ve ekibi tarafından gerçekleştirildiği ve tüm bu projelerin altında kendi imzasının bulunduğu iddia edilmiştir. Oysa ki söz konusu projelerden Atatürk Parkı Projesi yapımı işi ihale usulü ile İstanbul ilinde bulunan bir firma tarafından yapılmış, kontrollük işlemleri ise Belediyemizce yapılmıştır. Aynı şekilde Yayalaştırma Projesi de ihale usulü ile dışarıdan bir firma tarafından yapılmıştır. Zaten ilgili projeler gerçekten de Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı tarafından yapılmış olsaydı bu projelerle ilgili ihale yapılmasına da gerek kalmayacağı hususu herkesin takdirindedir. İddia edildiğinin aksine Melek Mızrak Subaşı, bu projelerin hiçbir aşamasında bulunmamıştır. Buna rağmen her iki projeyi de bizzat kendisinin yapmış olduğunu beyan ederek haksız bir siyasi kazanım elde etme çabası içerisine girmiş ve gerek bu projede yer alan kurumumuz çalışanlarına ve gerekse de projenin yapılması talimatını veren dönemin Belediye Başkanı Semih Şahin’e karşı haksızlık yapmıştır. Ayrıca kamu kaynakları kullanılarak yapılan projeleri bizzat kendisi siyasi propaganda çalışmalarında kullanması diğer Belediye Başkan adaylarına karşı da haksız bir rekabet oluşturmuştur.

İşten Çıkarılmalarla İlgili Gerçek Bilgi

Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı’na göreve geldiği takdirde birçok Belediye personelini işten çıkarıp çıkarmayacağının sorulması üzerine göreve geldiği takdirde kimseyi işinden çıkarmayacağını, daha önceden görev yaptığı dönemde de zaten kimseyi işten çıkarmadığını beyan etmiştir. Maalesef bu beyan da diğer beyanları gibi gerçekleri yansıtmamaktadır. Görev süresi içerisinde Kayı A.Ş. bünyesinde bulunan 5 kişiyi, Belediyede ise sözleşmeli ve de memur olarak çalışan toplam 6 kişiyi işten çıkarmıştır. Kayı A.Ş. bünyesinde çalışan personeller kurumumuz aleyhine dava açmış ve haklı bulunarak işe iade tazminatlarını almışlardır. Belediye bünyesinde çalışan sözleşmeli personeller ve memurlar da yine dava açmışlar ve mahkemece haklı bulunarak tekrar kurumumuz bünyesinde çalışmaya başlamışlardır. Hatta Belediye bünyesinde memur olarak çalışmakta iken görevden alınan personel de açmış olduğu dava sonrası görevine iade olunduktan sonra istifa ederek Melek Mızrak Subaşı ile beraber seçim çalışmalarında görev almaya devam etmektedir.

Hiçbir dayanağı olmayan bu iddialarla karşı yapmış olduğumuz açıklamalarımız kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.