DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Bilecik Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin Yapımına Başlandı

Bilecik Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin Yapımına Başlandı

 

Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yapım çalışmaları başladı.

İstanbul- Adapazarı çevre yolu İnbayırı Mevkiinde betonarme ve çelik yapım tekniği birlikte kullanılarak inşa edilecek olan otogarın hafriyat çalışmaları başladı.
Osmanlı’nın kuruluş toprağı olan Bilecik’te Osmanlı mimarisi ile hayat bulacak şehirler arası otobüs terminali, Bilecik’i İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirler başta olmak üzere tüm ülke ile bağlantısını sağlayacak.
Bütün geniş alanıyla 50 bin metrekare olan ve 7 bin metre kare alan üzerine yapılacak olan ve Bilecik için büyük bir yatırım niteliğinde olan şehirlerarası otobüs terminalinde, 30 tane işyeri bulunacak.
Bilecik esnafını da ana yola indirecek olan ve şehrin ticaret hayatına canlılık kazandıracak otogar projesi ile Bilecik tanıtım ve turizm anlamında büyük bir imkan elde etmiş olacak.
Proje kapsamında şehirler arası otobüs terminali yanında yapılacak olan Yöresel Ürünler Çarşısı’nda da Bilecik hanımları, yaptıkları yöresel gıda ürünleri ile Bilecik’e özgü hediyelik eşya satışlarını yaparak, aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar.
ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ HAKKINDA GENEL BİLGİ
Bilecik Şehirler Arası Otobüs Terminali, İstanbul- Adapazarı çevre yolu İnbayırı Mevkiinde betonarme ve çelik yapım tekniği birlikte kullanılarak inşa edilecektir.
Bilecik Şehirlerarası Otogar Binası yaklaşık 4 bin 900 metrekare oturum alanı ve 6 bin 900 metrekare inşaat alanına sahiptir. Bu kapalı alanda 10 adet bilet satış ofisi, bekleme salonları, kafeleri, dükkânları, seyir terası, satış kioskları, bilet satış holü, bebek bakım ve emzirme odası, personel dinlenme, revir, bay-bayan mescit, idari ofisleri, toplantı ve seminer salonu, zabıta ve güvenlik ofisi, emanet ofisi ve teknik atölyeleri, ATM noktaları, engelli tuvaletleri, açık alanında ise gelen-giden otobüs peronları, ilçe minibüs peronları, taksi ve otobüs durakları, otobüs bakım ve bekleme alanları ve açık otoparkı her ihtiyacı cevaplayacak bir terminal olacak.
Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, 2015 yılının ilk aylarında vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.