DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi Rölyef Kursu, 6 Aralık Pazartesi Eğitime Başladı

Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi Rölyef Kursu, 6 Aralık Pazartesi Eğitime Başladı. Pandemi tedbirleri nedeniyle ara verilen Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi Rölyef Kursu, 6 Aralık Pazartesi tekrar eğitime başladı.

Bilecik Belediyesi’nin düzenlediği müzik ve sanat kursları devam ediyor. Sanat Akademisi’nde; keman, klarnet, piyano, gitar, bateri, ritim perküsyon, resim, heykel ve rölyef olmak üzere toplam 9 kurs bulunuyor. Kurslardan biri olan rölyef kursu, özellikle kadınlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam eden rölyef kursunda eğitim gören kursiyerler, atık kağıtlardan eserler üretiyor.

Rölyef veya kabartma, atık kağıtların şekillendirilip kabartılarak üç boyutlu hale getirilmesiyle ortaya çıkıyor. Katılımcıların rölyef kursundan oldukça memnun olduğunu belirten Bilecik Belediyesi El Sanatları Kurs Öğretmeni Gülcan Özcan, “Pandemi sürecinde bir süre kursumuza ara vermiştik. 6 Aralık Pazartesi günü itibariyle ben kursiyerlerime, kursiyerlerim bana ve kursumuza kavuştuk. Burada üç boyutlu şekillendirme kağıt rölyef çalışması yapıyoruz. Çok keyifli bir çalışma. Her zaman belirttiğimiz gibi el sanatları kurslarımız tamamen terapi kursları. Özellikle bu zorlu süreçten sonra tekniklerimizi birbirimizi gerçekten çok özlemişiz. Çok hoş ve güzel vakitler geçiriyoruz. Katılımcılarımız üretkenliklerinin farkına varıyorlar. Hoş sohbetlerimiz var. Çok güzel bir ortam içerisindeyiz. Tabi malum süreçten dolayı karantinada olan kursiyerlerimiz var. Onların da bir an önce aramıza katılmalarını bekliyoruz. Toplam 15 kursiyerim var. 15 kişiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rölyef kursu hakkında bilgi vermeye devam eden El sanatları Öğretmeni Gülcan Özcan, “Dekoratif amaçlı tablo çalışması, üç boyutlu rölyef çalışmalarımız var. Kadınlar tabii ki kendileri evlerinde dekoratif amaçlı kullanıyorlar. Yakın arkadaşlarına ve akrabalarına hediyeler yapabiliyorlar. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi kursları hakkında bilgi almak ve kayıt yaptırmak için Bilecik Belediyesi Bien Bilgi Evi’nde bulunan Sanat Akademisi’ne başvurabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.