DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
ALTIN
2.501,97
BIST
9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

BİLECİK BELEDİYESİ ‘SAĞLIKLI ŞEHİR KATEGORİSİ’NDE ÖDÜL ALDI

BİLECİK BELEDİYESİ ‘SAĞLIKLI ŞEHİR KATEGORİSİ’NDE ÖDÜL ALDI

Bilecik Belediye’si, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından gerçekleştirilen 23. Olağan Meclis Toplantısında, Sağlıklı Şehir Kategorisinde “Karasu Gençlik ve Spor Yaşam Adası” ile ödül almaya hak kazandı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından gerçekleştirlen 23. olağan meclis toplantısında Bilecik Belediyesi ödül aldı.

“Kent ve Göç” başlığıyla Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapılan 23. Olağan Meclis Toplantısında, Sağlıklı şehir kategorisinde Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den ödül aldı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 23. olağan meclis toplantısı, “Kent ve Göç” başlığıyla Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapıldı.

Kadirli Belediyesi Devlet Bahçeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kadirli Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları anlatan slayt gösterisinin ardından meclis toplantısına ev sahipliğini yapan Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, açılış konuşmasını yaptı.

Gelecek kuşaklara daha güzel ve yaşanabilir bir şehir miras bırakmak için çalıştıklarını ifade eden Tarhan, “Her geçen gün büyüyen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin, daha çok kent ve vatandaş için sağlıklı yaşamın yolunu açtığını görüyoruz. Son yıllarda kent ve göç konuları ön plana çıkıyor. Bu da yerel yönetimlerin yeni çalışmalarla hizmet vermesini sağlıyor. Yerel yönetimler ekonomik ve diğer alanlarda önemli çalışmaların öncüsü olmaktadır. böyle güzel ve verimli bir toplantının Kadirli’de yapılması bizleri çok mutlu etti. tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de toplantı kapsamında, Türkiye’nin önemli konularından kent ve göç konularında yerel yönetimlerin çalışmalarının ele alınacağını belirterek, yerel yönetimler olarak, sürekli gelişen ve değişen dünyada ihtiyaçlara cevap vermek için her fazda yeni çalışma konularına odaklanarak değişime ayak uydurmaya çalıştıklarına dikkati çekti.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

BİLECİK ADINA GÜZEL BİR ÖDÜL ALDIK

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi olarak Sağlıklı şehir kategorisinde “Karasu Gençlik ve Spor Yaşam Adası” ile Bilecik adına güzel bir ödül aldıklarını belirterek, ”Şehrimize kazandırdığımız ve Bilecik’imizin cazibe alanlarından biri haline gelen Karasu Gençlik ve Spor Yaşam Adası, şehrimiz insanın da güzel vakit geçirdiği bir alan. İlimize böyle bir eser kazandırmış olmanın ve bu eser dolayısıyla Sağlıklı Şehir Kategorisi gibi önemli bir alanda ödüle layık görülmemiz bizleri son derece mutlu etti” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ABDULLAH AY, KATILIMCILARA PROJEYİ ANLATTI

Bilecik adına güzel bir ödülün hak edildiği programda, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Sağlıklı Şehir kategorisi ile Bilecik’i ödüle kavuşturan Karasu Gençlik ve Spor Yaşam Adası‘nın ağır mermer sanayi bölgesinden yaşam ve spor adasına dönüşümünü içeren hikayesini anlattı.

Projenin detayları hakkında da bilgiler aktaran Abdullah’a, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarafından sertifika verildi.

Daha sonra her yıl olduğu gibi bu yıl da değişik alanlarda ödüle layık görülen belediyeler için ödül töreni yapıldı.

Sağlıklı Çevre kategorisinde “Mavi deniz temiz kıyılar” ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sosyal sorumluluk kategorisinde “Kent müzesi” ile Kadirli Belediyesi, Sağlıklı şehir kategorisinde “Karasu Gençlik ve Spor Yaşam Adası” ile Bilecik Belediyesi, Sağlıklı Yaşam kategorisinde ise “Pendik Sağlıklı Yaşam Merkezi” ile Pendik Belediyesi, ödüle layık görüldü.

Jüri Tözel ödülü ise Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

DSC_0200

DSC_3116

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.