DOLAR
32,4886
EURO
34,9477
ALTIN
2.439,30
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark Peyzaj Tasarımı

Bilecik Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Bölümü öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencilerinin katkıarıyla, ”Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark Peyzaj Tasarımı” konulu proje yarışması düzenlendi.

Gerçekleştirilen yarışmada Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Yüksek Lisans Öðrencileri Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark için hazırladıkları tasarımları, jüri üyelerine anlattı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde Yüksek Lisans yapan öğrenciler tarafından hazırlanan 7 adet peyzaj tarasımı projesi anlatıldı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Selçuk Yiğit ve Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürü Halit Doğan’ın da katıldığı toplantıda öğrenciler, hazırladıkları projeler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Yapılan toplantıda; geçtiğimiz aylarda Bilecik Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen Pelitözü Gölpark’ın doğal görüntüsü ve tabiatı bozulmadan hangi düzenlemelerin yapılabileceği üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”PELİTÖZÜ GÖLPARK’IMIZI DAHA CAZİP VE KULLANIŞLI HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Belediye Başkanı Selim Yağcı toplantıda yaptığı konuşmada, Bilecik Belediyesi olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ile güzel bir çalışmayı daha gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bilecik Pelitözü Gölpark’ın doğal yapısının bozulmadan daha kullanışlı ve cazip hale getirilmesi için çalıştıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Ankara Üniversitesi’nden değerli öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan bir heyet ile Pelitözü Gölpark’ta yapılabilecek çalışmalara ilişkin 7 adet projeyi inceledik. Son derece güzel ve başarılı bir şekilde hazırlanan projelerde, alanın doğal özellikleri ve güzelliklerinin korunması şartıyla güzel tasarımlar yapılmış. En ince detayları dahi düşünerek çalışmalarını hazırlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Her birinde ayrı güzel bir fikir ve tasarım gördük. İnşallah önümüzdeki süreçte bu tasarımlardan da yararlanarak, Pelitözü Gölpark’ı daha cazip ve kullanışlı hale getireceğiz”

PROF. DR. PERÇİN:

PELİTÖZÜ GÖLPARK İÇİN YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİMİZ TARAFINDAN 7 ADET PROJE GELİŞTİRİLDİ”

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Perçin ise yaptığı konuşmada; 2003 yılından beri Türkiye’de çeşitli şehirlerde proje tasarımı çalışmalarını yaptıklarnıı belirterek, şunları söyledi:

”Çalışmalarımızda kentlerin hem bir alanını tasarlamak hem de o kentin bütününü ya da belirli bir bölgesini ekolojik tabanlı bir plan altlığı hazırlamak gibi bir görev üstlendik ve bunu o yıllarda beri sürdürüyoruz. Bu çalışmaları hem lisans hem de yüksek lisans eğitimlerinde devam ettiriyoruz. Bu Bilecik çalışması da bizim 4 farklı dersimizin ortak bir çalışması olarak, yüksek lisans derslerimizin arasında yer aldı. Çalışmalarımızda Bilecik ekolojik taban özelliklerini de göz önünde bulundurduk. Pelitözü Gölpark’a ilişkin olarak öğrencilerimiz 7 adet proje hazırladılar. Bugünkü toplantıda bu projeleri hep birlikte değerlendireceğiz.

PROF. DR. YILMAZ:

”PELİTÖZÜ GÖLPARK İÇİN GÜZEL FİKİRLER ORTAYA ÇIKTI”

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Yılmaz ise yapılan tasarım projeleriyle Pelitözü Gölpark alanı için güzel fikirlerin ortaya çıktığını belirterek, ”Ben öncelikle biz ve öğrencilerimize böyle bir imkan sağladığınız için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz, yerinde bir arazi çalışması yaparak, kendileri açısından önemli bir çalışmayı ortaya koydular. Çıkan sonuç Bilecik ve sizler için de çok faydalı olacak. Çünkü bu çalışmaları hazırlayan öğrencilerimiz yüksek lisans yapıyor ve her birisi de son derece başarılılar ve kimisi de hali hazırda çalışan öğrencilerimiz. Bu hazırlanan projeleri isterseniz tamamını isterseniz bazı bölümlerini burada kullanabileceksiniz.” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. ŞAHİN:

YAPILAN TÜM TASARIMLARDA PELİTÖZÜ GÖLPARK’IN DOĞAL ÖZELLİKLERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUK

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Şahin ise yapılan tüm tasarımlarda Pelitözü Gölpark’ın doğal özelliklerini göz önünde bulundurduklarını belirterek, ”Ben de bizlere böyle bir imkan verdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz de böyle bir imkan buldukları için gerçekten çok şanslılar. 4 derten oluşan bir çalışmanın ürünü olan bu projelerde öğrencilerimiz, Peyzaj Karakterli dersimiz, Görsel Pejzaj Değerlendirmesi dersi, Akarsu Koridorlarında Peyzaj Değerlendirme dersi ve Kentsel Peysaj Tasarım Derslerini bir atölyede birleştirdik. Önce üst ölçekli alanın ekolojik özelliklerini, kabiliyetlerini ve sınırlandırmalarını ele aldık. Arkadaşlarımız burada bunları sunum eşliğinde anlattılar. Burada doğanın bizi yönlendirmesiyle buraya zarar vermeden nelerin yapılabileceğine ilişkin bilgi alışverişinde bulunmuş olacağız” diye konuştu.

HAZIRLANAN PROJELERE JÜRİ TARAFINDAN PUAN VERİLDİ

Gerçekleştirilen toplantıda; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Selçuk Yiğit ve Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürü Halit Doğan, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Perçin, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Şahin her bir projeye puan verdi.

Yapılan puanlamanın ardından 4 öğrencinin projeleri en iyi olarak seçildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, daha sonra dereceye giren öğrencilerle birlikte tüm öğrencilere çeşitli hediye ve ödüller taktim etti.

Program, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.