DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bilecik Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Bilecik Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Bilecik Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Pazartesi oturumu, Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya başkanlığında yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağladı.

Dolu memur kadrolarında derece değişikliği yapılması konusunun görüşüldüğü toplantıda, Belediye Başkanlığı İtfaiye hizmetlerinde kullanılmak üzere 237 Sayılı Taşıt Kanunu’nun 10. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 85. maddesine istinaden 1 (bir) adet çift kabin kamyonet 4×2 acil müdahale aracı (ekipmanları ile birlikte) ve 1 (bir) adet 4×4 pick-up kentsel arama kurtarma öncü araçlarının satın alınması konusunda Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporun görüşüldü. Yapılan görüşme sonrasında söz konusu araç ve ekipmanların alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, 31 Mart yerel seçimler nedeniyle yapılan son meclis toplantısı olması dolayısıyla meclis üyelerine teşekkür plaketi ve hediye takdim etti.

13 Ocak’ta göreve geldiğini hatırlatan Başkan Sadık Kaya, ‘’Sizlerle başladığımız hizmet süremizde son belediye meclisimizi birlikte gerçekleştirdik. Öncelikle verdiğiniz gayret ve emekler için her bir meclis üyemize teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullanarak, şunları söyledi:

‘’Seçildiğim gün, bir Bilecikli olarak sizlerle birlikte Bilecik’e hizmet etmekten başka bir gayem olmayacak.’ Demiştim. Bağımsız bir belediye başkanı olarak, elimizden geleni yapma gayretinde olduk. Bu sözüm gereği sizlerle birlikte bu süreci sürdürdük. Amacımız kısa bir süre de olsa Bilecik’in ihtiyaçlarını karşılamak ve temel hizmetleri yerine getirmek oldu. Bu düşünce doğrultusunda hareket ettik. Bu duygu ve düşüncelerle her bir meclis üyemize tekrar teşekkür ediyor, hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde Bilecik’in ve Bileciklinin kazanacağı bir sonucun çıkmasını temenni ediyor, selam ve saygılarımı ifade ediyorum.’’

İmar konularının görüşüldüğü oturumda Cumhuriyet Halk Partisi tarafından verilen önerge gündeme alınarak görüşüldü. Buna göre söz konusu önergede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Perşembe günü Bilecik’e ziyareti dolayısıyla Mart ayı meclis toplantısının 2. Oturumunun Cuma günü yapılması talebi görüşüldü. Yapılan görüşme sonrasında toplantının ikinci oturumunun 8 Mart Cuma günü saat: 17:30’da yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca İl Özel İdaresinden gelen imar konuları görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.