DOLAR
32,5996
EURO
34,7963
ALTIN
2.506,02
BIST
9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik Belediyesi Kadın Hakları Günü Programı

Bilecik Belediyesi Kadın Hakları Günü Programı

Bilecik Belediyesi, Kent Konseyi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü öğrencileri işbirliğiyle Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şubesi Başkanı Ayla Ercan, Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Rasim Yıldırım, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hayatlarını kaybeden kadınların isimlerinin bulunduğu standa karanfillerin bırakılarak anıldığı programda BŞEÜ Sosyal Hizmet Kulübü öğrencileri tarafından tiyatro ve orotoryo gösterileri düzenlendi.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı programda yaptığı konuşmada, 5 Aralık 1934 yılında ülkemizde kadınlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen seçme ve seçilme hakkının önemine değinerek, şunları söyledi:
‘’Bugün dünyanın birçok noktasında kadınların haklarına kavuşmak için birçok alanda mücadele verdiklerini görüyorum. Oysa yaşadığı dönemin çok ötesini gören bir liderin 5 Aralık 1934 tarihinde, neredeyse bir asır önce Türk kadınının yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde yükselmeye layık olduğunu söyleyerek, tüm dünyaya ders verdi. Kadınların ön planda olmadığı toplumlarda yükselmenin olmayacağını her fırsatta dile getirdi. Bugün kadınlar toplumda her alanda yer alabiliyorsa bunu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimize borçludur. Onun en büyük mirası Cumhuriyet’tir. Onun için biz Türk kadınları olarak Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız. Her zaman onu daima ileriye göstermeliyiz.  Bir toplum bir gayeye bütün erkek ve kadınlar beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımından imkan ilmi bakımından da ihtimal yoktur’’ ifadelerini kullandı.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Görevlisi Sosyolog Şefika Doymaz programda sosyal hizmet mesleğinin kadınların yanında ne şekilde olacağı ile ilgili konuşmayı yaparken, Kadın Çalışma Ve Uygulama Araştırması Merkezinde Görevli  Dr. Öğretim Üyesi Dilara Uslu ise geçmişten günümüze yaşanan medeniyetlerde kadınların yeri ve önemi hakkında bilgiler verdi.

Program, katılımcıların Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nden Atatürk Parkı’na doğru yaptıkları yürüyüş ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.