DOLAR
32,5629
EURO
34,7123
ALTIN
2.410,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

BİLECİK BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YANGINLARA KARŞI UYARI

BİLECİK BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YANGINLARA KARŞI UYARI
Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle çıkabilecek yangınlara karşı vatandaşları uyardı.
İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, konu hakkında şu bilgilere yer verildi:
Tüm ülkemizde olduğu gibi ilimiz genelinde de sıcaklıkların, mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği görülmektedir. Orman yangınlarına karşı, özellikle çobanlar, çiftçiler ve piknik yapan vatandaşlarımızın yaktıkları ateşlerde dikkatli olmaları gerekmektedir. Çalı ve yabani dikenlerin yakılması olarak bilinen gever yangınları, büyük tehlikelere davetiye çıkarmakla birlikte, anız yakılması da büyük yangınlara neden olmaktadır. Kontrol edilmeyen anız yakmaları rüzgarın da etkisiyle büyük yangınlara davetiye çıkarabilmektedir.
Bununla birlikte piknik mekanlarında yakılan ateşlerin söndürülmeden bırakılması da yangınlara yol açmaktadır. Ayrıca södürülmeyen piknik ateşleri ile birlikte atılan sigara izmaritleri de yangınların en büyük nedenlerindendir. Atılan cam ve benzeri maddeler, çevre kirliliğinin yanısıra orman yangınlarına da neden olmaktadır. Bütün bu olasılıklar göz önünde bulundurulduğunda insanlarımızın dikkatli davranmaları ve doğayı koruma yönünde hassas şekilde hareket etmeleri son derece önemlidir. Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ekibi ve gerekli bütün araçları ile 7 gün 24 saat görevi başında hazır beklemektedir. Vatandaşlarımızın, yangınların çıkmaması için çeşitli tedbirler alması ve bu konuda dikkatli davranması en gerekli davranıştır.
Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ayrıca, yangınlara karşı 110 numaralı hattın en kısa sürede aranması gerektiği bilgisine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.