DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediyesi Haziran Ayı Belediye Meclis Toplantısı

Bilecik Belediyesi Haziran ayı belediye meclis toplantısı, Belediye Başkanı Semih Şahin, başkanlığında gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Haziran ayı belediye meclis toplantısı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi ve 10 gündem maddesi görüşüldü.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 33. maddesi gereği gizli oyla 3 Belediye Encümeni Üyesinin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Hüseyin Yıldız, Selami Tine ve Muharrem Tüfekçioğlu encümen üyeleri olarak seçildi.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24. maddesi gereği Plan ve Bütçe Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi görüşüldü. Yapılan görüşmede Soner Olgun, Birol Ünsal, Ahmet Gürses, Akın Atakan ve Hasan Cinit komisyon üyesi olarak belirlendi.

Gündemin 3. Maddesi olarak, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 24. maddesi gereği İmar Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi yapıldı. Buna göre, Melek Mızrak Subaşı, Muharrem Tüfekçioğlu, Muhammet Karadayı, Hamdi Salt ve Ahmet Gürses İmar Komisyonu üyeleri olarak karara bağlandı.

Toplantıda ayrıca Ücret ve Tarife Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi yapıldı. Seçim sonucunda Ali Olcay, Cabir Sağlam, Gülcan Namal, Sezer Sargıl ve Birsen Okatan seçildi.

Kira Tespit Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçiminin yapıldığı oturumda Nurten Bilecikligil, Bülent Kaya, Köksal Arslan, Turgay Yıldız ve Mustafa Sadık Kaya, Kira Tespit Komisyonu üyeleri olarak belirlendi.

Sosyo-Kültürel Yaşamı Düzenleme ve Kalkındırma Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçiminin görüşüldüğü gündem maddesi kapsamında Ahmet Korkmaz, Nurten Bilecikligil, Çetin Kaya, Turgay Yıldız ve Birsen Okatan seçildi.

Uzun Tartışmalara ve Ara Verilmesine Sebep Olan Gündem Maddesi

Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak 25/04/2009 Tarih ve 25 Sayılı Meclis Kararının İptali Konusunun görüşülmesi. Yapılan görüşme sonucunda gündem maddesi 14 kabul, 10 ret ve bir çekimser olmak üzere oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu gündem maddesinde, belediye hizmet sınırları dışında fakat belediye mücavir sınırları içerisinde kalan yerleşim yerlerine  çöp toplama hizmeti olarak belediye hizmeti götürülmeye başlanmıştı. Fakat 2016 yılı itibariyle alınan hizmetlerin karşılığında toplanan atıkların miktarı üzerinden ödenmeye başlandığı için, bahsedilen hizmet sınırı dışında kalan yerleşim yerlerinin miktarları belediyeye fatura edilmesine rağmen bu yerlerde hizmetin karşılığı olan katı atık bedeli tahsil edilemediği belirtilirken, gelinen noktada ilgili sorumlu iradenin Bilecik İl Özel İdaresi olması ve Ocak 2019 tarihinden itibaren Bilecik İl Özel İdaresinin Bilecik Belediyeler Birliği üyesi olması nedeniyle raporda belirtilen yerlerde çöp toplama ve bertaraf edilmesi hizmet bedellerinin ödemesi Bilecik İl Özel İdaresi tarafından yapılmış olacak.

Bir diğer gündem maddesi olarak Denetim Komisyonu raporu okunarak, meclis üyelerine bilgi verildi.

Daha sonra Meclis Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya başkanlığında 2019 yılı belediye faaliyet raporu okunarak oylandı. Faaliyet raporu 14 kabul, 10 ret ve bir çekimser oy olmak üzere oy çokluğuyla kabul edildi.

2019 Mali Yılı kesin hesap görüşmelerinin yapıldığı toplantıda gündem maddesi 13 kabul, 10 ret ve 2 çekimser oy olmak üzere oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin, toplantı öncesinde meclis üyeleri, Akın Atakan, Turgay Yıldız ve Semih Tuzak’ın doğum günlerini kutlayarak, hediye takdiminde bulundu.

https://www.facebook.com/bilecikbelediye/videos/566069977433962/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.