DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
ALTIN
2.437,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bilecik Belediyesi Bir İlke Daha İmza Atıyor

Bilecik Belediyesi Bir İlke Daha İmza Atıyor

Bilecik Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, ”Bugünün Küçüğü Yarının Girişimcisi” projesini başlatarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın birçok alanda en iyi şekilde yetişmesini sağlıyor.

Bilecik Belediyesi eğitim anlamında yaptığı katkıların yanı sıra yine eğitim alanındaki birçok projenin yanında yer almaya devam ediyor.

BAŞKAN AMCALARI GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİNİ DESTEKLİYOR

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, proje hakkında yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

”Eğitime yönelik her çalışmada varız” ifadelerini kullanan Başkan Selim Yağcı, eğitim alanındaki çalışma ve projelerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bilecik Belediyesi  Strateji Geliştirme Müdürlüğünün Koordinatörlüğünde;  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, (TÜBİTAK) Milli Eğitim Bakanlığı, destekleriyle hazırlanan projenin amacı, ilköğretim düzeyinde 5. ve 6. sınıflarda eğitim alan öğrencilerin, girişimcilik kavramını tanımalarını ve genel olarak girişimci düşüncenin temellerini öğrenmelerini sağlamaktır. Bununla birlikte projeyle öğrencilerin hayal gücü, analitik yaklaşım, planlama, problem çözme, yenilikçilik, risk alma ve sosyal iletişim gibi yeteneklerini geliştirmektir.

”Bugünün küçüğü yarının girişimcisi” projesiyle ilköğretim öğrencilerine, gelecekteki yaşamlarında yardımcı olacak, girişimci tutum ve davranışlarını geliştirmesi ve aynı zamanda girişimci yeteneklerinin  ortaya çıkarılmasına yönelik eğitimler verilmektedir.

Proje kapsamında öğrenciler, ”Girişimcilik Temel Eğitimi,”, ”Yaratıcılık ve Tasarım Eğitimi”, ”Maliyet  Hesaplama ve Bütçe Oluşturma Eğitimi”; ”Pazarlama, Reklam, Kampanya Oluşturma Eğitimi”, ”Proje yönetimi Eğitimi (Gönüllü velilerle birlikte) ve ”Proje Danışmanlık” konularında eğitimler alacaklar.

Bilecik Edebali Ortaokulu’nda gerçekleştirilen projede ”Hazır Bulunuşluk Sınavı’ ile seçilen 5 sınıf öğrencileri yer alıyor.

30 öğrencinin yer aldığı projede, 5 grup öğrenci, projeleri ile yarışacaklar. Daha sonra aileleri ile proje gerçekleştirilecek olan bugünün küçüğü yarının girişimcileri, son olarak büyük final ile yarışarak madalyaların ve kupaların sahibi olacaklar.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 11 Ocak  2014 Cumartesi günü saat:10:00’da ise proje yönetimi eğitimi gerçekleştirilecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.