DOLAR
32,5263
EURO
34,7704
ALTIN
2.493,89
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

BİLECİK BELEDİYESİ BİLGİ EVİ’NİN ÇATISI GENİŞLETİLDİ

BİLECİK BELEDİYESİ BİLGİ EVİ’NİN ÇATISI GENİŞLETİLDİ
Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokol ile Bilecik’te önemli işlevler gören ve bilgisayar alanında şu ana kadar 60 kursiyere sertifika veren Bilecik Belediyesi Bilgi Evi’nin işlevleri ve faaliyetleri genişletildi.
Daha önceleri, Bilecik Belediyesi, Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ’’Bilgisayar Kullanımı’’ kursları ve diğer aktiviteler, gerçekleştirilen protokol ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’ndeki yerinde devam edecek.
Bilecik Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilen protokol töreninde; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, hazırlanan protokolü imzaladı.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI

”PROTOKOL İLE BİLGİ EVİNİN İŞLEV VE ETKİNLİĞİ ARTACAK”
Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Üyesi Mine Geyik’in de hazır bulunduğu protokol hakkında konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’te 3 güzide kurum arasında güzel ve anlamlı bir çalışmanın yapıldığın belirterek, şunları söyledi:
”Bilecik’imizde yine güzel bir çalışmayı daha gerçekleştirmek için bir araya geldik. Bu güzellikleri değerli basın mensuplarının katkısıyla kamuoyumuzla paylaşıyoruz ki güzelliklerden herkes istifade etsin ve birlikteliklerin nasıl güzel şeyleri meydana getirdiğini gösterebilelim. Biz daha önce belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneğimiz işbirliğinde Bilgi Evi Projesini başlatmıştık. Seven Çarşı’sının olduğu bölgedeki yerimizde 5 dönem boyunca bilgisayar alanında eğitimler verildi ve 60 öğrencimiz buradan sertifika sahibi oldu. Ama Seven Çarşı’sının önümüzdeki günlerde yıkılacak olması sebebiyle bir mekan ihtiyacı ortaya çıktı. Aynı zamanda bu proje için yeni ve büyük bir mekanın ihtiyacı ortaya çıktı. Bu düşüncemizi Sayın Rektörümüze aktardığımızda, kendileri bu projeye katkı sunmak istediklerini ve Sürekli Eğitim Merkezi’ni tahsis etmek istediler. Böylece bu yeni mekanda sadece kurslar değil adeta 24 saat açık olabilecek ve eğitimin birçok alanında faaliyetlerin yapılabilmesini amaçlıyoruz. Aynı zamanda bu mekan bilgisayar ve diğer materyalleri ile üniversite öğrencilerimiz için bir kütüphane ve bilgi evi mahiyetini almasını istiyoruz. Ben bu anlamda bizlere bu desteği veren mekanı tahsis eden Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Baştan beri bizimle çalışan ve çalışmakla bizlerin memnuniyet duyduğu Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Altınkaynak ve camiasına teşekkür ediyorum. Diğer yandan projenin en başından beri olan ve bakanlığımıza bu projeyi sunan ve meydana gelmesinde emeği olan İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu protokol ile daha etkin ve daha verimli bir eğitim faaliyetinin imzasını atmış oluruz” ifadelerini kullandı.
REKTÖR PROF. DR. TAŞ:
”BÖYLE ANLAMLI BİR PROJEYE DAHİL OLDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ”
Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da, üniversite olarak, eğitim alanında gerçekleştirilen güzel ve faydalı bir projeye katkı sunma fırsatı buldukları için duyduğu memnuniyeti belirterek, ”Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında önceden beri devam eden bir projeye bundan sonra dahil olduk. Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu güzel çalışmasına mekan tahsis ederek, eğitime bu şekilde katkı sunmaya çalıştık. Bu projenin daha güzel ve iyi sonuçlar alınması için bundan sonra da üzerimize düşenleri yapmaya hazırız” dedi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ALTINKAYNAK:
”3 GÜZİDE KURUM ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROTOKOLÜN TÜM ŞEHRE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”
Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise Bilecik’te önemli 3 kurum arasında imzalanan protokolün önemine değinerek, ”Böyle güzel ve anlamlı bir projenin paydaşı olduğumuz için bizler de son derece mutlu ve memnunuz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, projede eğitmen ve öğretmenlerin temini ve onlara ödenecek ücretler ile sertifikaların sunulması noktasında katkı sunmaya çalışıyoruz. Burada sadece gençlerimiz ve öğrencilerimize değil yetişkinlere yönelik de sertifikalar hazırlanıyor. Bir de bu protokol ile şöyle bir güzelliği ortaya koymuş oluyoruz. Bilecik’teki üç güzide kurum ve bir derneğin birlikte iş yapabilme becerisini ortaya koyması önemli. İnşallah bu Bilecik’in tamamına örnek olacak bir proje olur. Ben destek sunan bütün paydaş temsilcilerine teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuştu.
Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği adına protokol törenine katılan Dernek Üyesi Mine Geyik ise Bilecik Belediyesi, Şeyh Edebali Üniveritesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği işbirliğinde güzel bir çalışma yapıldığını belirterek, gerçekleştirilen faaliyetlerde emeği olan paydaşlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından hazırlanan protokol, paydaşlar tarafından imzalandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.