DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Tanıtım Toplantısı

Bilecik’i bu sene Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde(TB2L)  temsil olacak Bilecik Belediye Basketbol Kulübünün tanıtımı yapıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, Bilecik Belediye Basketbol Kulübü Başkanı Emin Yağcı, Bilecik Belediye Basketbol Kulübü’nün birçok alanda faaliyet gösterdiğini belirterek, hedeflerinin basketbolda Bilecik’i en iyi şekilde temsil etmek , bölgede ve diğer illerde Bilecik’i en iyi şekilde tanıtmak olduğu ifade etti.

Yağcı, Bilecik’e yakışır, memleketimizi temsil aşamasında güzel bir kadro, ekip kurmaya çalıştıklarını, yeni bir yönetim oluşturduklarını ve kulübün de yeni bir renklerine kavuştuğunu söyledi.

Yağcı, konuşmasına şöyle devam etti:

”Yeni formalarımız öze dönüş oldu ve artık rengimiz kırmızı beyaz. Yeni bir logo oluşturduk. Logomuzda çınar yaprağını Osmanlı Devleti’nin simgesini de esas alarak oluşturduk. TB2L’ye yakışır bir takım oluşturmaya çalıştık. Hocalarımız elinden gelen gayreti gösterdiler. Bunun neticesinde de bizim başkan olarak ve yeni yönetimimizin Bilecik adına temsili aşamasında gayret gösterdik. 11 tane yeni transferimiz var. Onun dışında yeni bir yönetim oluşturduk. Bu yönetimimizde de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan, Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisler Sorumlusu Osman Yılmaz, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisler Müdürü Hakan Uygun, iş adamı İlkay Deniz şeklinde oluşurken, takımın Genel Menajeri Dilaver Tetik  yer aldı. İnşallah 2016-2017 sezonunda Türkiye Basketbol Liginde Bilecik’i, Bileciklileri temsil etmeye gayret göstereceğiz”

 

Bilecik Belediye Basketbol Kulübü Baş Antrenörü Yeşer Karabulut ise, 2005 yılında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın desteği ve onun vizyonuyla başlattıkları yolculuğun bu sene TB2L’de devam ettiğini ve 11 sene gibi kısa bir sürede TB2L’ye yükseldiklerini kaydederek şunları söyledi:

“Malum 15 Temmuz Türkiye’de çok zor ve sıkıntılı günler geçirdik. Birçok şehit verdik. Bu FETÖ yapılanmasıyla birlikte Türkiye Basketbol Liglerinden bazı takımlar ihraç edildi. Ardından kapatılan kulüplerin yerine alt liglerden 20’nin üzerinde takım üst lige alınacak 4 takım için başvuruda bulundu. Bunlardan biri de bizdik. Başkanımızla kritik ettik o dönemde. O da dedi ki ‘her zaman Bilecik’in hedefi yukarıya doğru olmalı. Bizimde hedefimiz bu olmalı. Başvurun arkadaşlar’ dedi.  Bu başvuruyu gerçekleştirdikten sonra 4 tane takım TB2L’ye davet edildi.”

TBF’ye yapılan başvurunun sonrasını değerlendiren Karabulut, “Burada kriterler içerisinde şehir takımı olması, salonunun bitmiş olması, taraftarının olması ve kulübün mali çizgisinin olması bugüne kadar oyuncularına borcu olmayan bir çizgide olması çok önemliydi. Bunları yerine getiren bir kulüp olduğumuz için Türkiye Basketbol Federasyonu bizi TB2L’ye kabul etti. Bu noktadan sonra ne yapabiliriz diye bir araya geldik ve elimizden geldiği kadar biliyorsunuz başkanımızın her zaman söylemiş olduğu bir şey var; Çok büyük bütçeler içerisinde, çok büyük paralar harcayarak, gereksiz paralarla bir şeyler yapmak değil. Doğru paralarla doğru işler yapmak peşindeyiz. Bu noktada da iyi bir basketbol takımı oluşturduk. Bu noktada çok değerli tanıdığımız, bildiğimiz, kendilerine güvendiğimiz oyuncuları buraya davet ettik. Bayramdan 10 gün önce takımımızla birlikte antrenmanlar yapmaya başladık. Bu ayın 23’ünde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TB2L başlayacak. Tabi bu heyecanla birlikte yeni bir yönetim kurulu, yeni bir amblem logo, yeni renklerimiz Bilecik’in renkleriyle, yepyeni ve heyecan dolu Bilecik’i seven, Bilecik için gayret eden yönetim kuruluyla iyi bir yolculuğa çıkmış olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah Belediye Başkanımız Selim Yağcı’nın da söylediği gibi Bilecik’i en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum.

Konuşmaların ardından takıma yeni katılan oyuncular kendilerini tanıtmasının ardından yeni formalar tanıtıldı. Son olarak teknik heyet, sporcular ve yönetim kurulu üyelerinin toplu fotoğraf çekiminin ardından tanıtım sona erdi.

 

dsc_2095 dsc_2097 dsc_2101 dsc_2107 dsc_2123 dsc_2125 dsc_2127 dsc_2129 dsc_2131 dsc_2133

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.