DOLAR
32,4910
EURO
34,9434
ALTIN
2.431,05
BIST
9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediyesi Basın Açıklaması

Belediye Meclisimizin 03.02.2015 tarihinde yaptığı Şubat ayı meclis toplantısı çıkışında Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin “ Yağcı, Bilecik Halkının İradesini Yok Sayıyor ” şeklindeki açıklamalar üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılması gereği doğmuştur.

Bilecik’imizde halkımızın iradesi ve takdiriyle seçilerek Belediye meclisine girmeye hak kazanan değerli Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin yapmış olduğu basın açıklaması hususunda Bilecik Belediye Başkanlığı ve aynı zamanda Bilecik Belediye Meclisi Başkanlığı görevini yürüten şahsım ve Ak Parti Meclis grubu olarak ‘ Muhalefet Partilerinin önergelerilerini gündeme almadığımız ‘ yönünde birtakım haberler kamuoyuna yansıtılmıştır.
Değerli Hemşerilerim, sizlerin teveccühü ve yüce rabbimin takdiriyle Bilecik’e 11 yıldır hizmet etmenin haklı hazzını ve mutluluğunu birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. Hiçbir zaman çıkar, menfaat ve hayal peşinde koşmadık. Birilerinin ekmeğine haksız yere yağ sürmedik, sürdürtmedik. Yetim malına göz dikmedik. Sizlerle birlikte çıktığımız bu kutlu yolculukta gece gündüz demedik. Sabır, şükür, doğruluk, hak, hukuk ve Bilecik sevdası en büyük şiarımız ve dayanağımız oldu. Hizmetimiz parti ayrımı gözetmeksizin tüm halkımızı kapsayacak şekilde adaletle devam etmektedir.
Habere konu olan başlıkta ifade edildiği gibi şehrimizin geleceği, fiziki, sosyal ve kültürel yaşantısı anlamında önemli kararların alındığı Belediye Meclisimizde mensubu olmakla gurur duyduğum partim, Ak Parti’nin yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisinden meclis üyelerimiz bulunmaktadır. Kendi iradelerini ve demokratik haklarını özgür bir şekilde ifade ederek Belediye Meclisinde görev ifa eden Meclis üyelerimizin Belediye Meclisi Kanun ve hükümlerini de en iyi şekilde bilmeleri gerektiğine inanıyorum. Hal böyle iken tarafsız bir gözle bakmak gerekirse Belediye Meclisinde her konunun meclis gündeminde yer alması ya da almaması yönünde basın açıklaması yapan muhataplarımızın talihsizliğini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Değerli Hemşerilerim, Belediye Meclisine verilmesi gereken önergeler meclisin görev ve yetkileri kapsamında olduğu takdirde yapılan meclis oylaması sonucu gündeme alınmaktadır. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nda ve ilgili sair mevzuatta Belediye Meclisinin Çalışma Görev ve Yetkileri tahdidi olarak sayılarak bu yetki ve görevin neler olduğu açık bir biçimde düzenlenmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyelerince verilen önergeler Belediye Başkanlığı’nın bütçe ve stratejik planı dâhilinde olduğu, bu konunun yasal mevzuat gereği Belediye Meclisinin yetki ve sorumluluğunda olmadığı gerekçesiyle gündeme alınmamıştır. Talihsiz açıklamayı yapan grup sözcüsünün gerek belediye meclis üyesi oluşu, gerek hukukçu kimliğine rağmen Belediye mevzuatına hakim olmayışını üzülerek görüyor ve bunu da siyasi hayatındaki tecrübesizliğine bağlıyorum. Bu güne kadar Belediye Meclis Başkanlığı’mıza muhalefet partileri tarafından sunulan tüm sorulara kamuoyu önünde meclis toplantıları sonlarında açıkça cevaplar verilmiş ve hiçbir soru da cevapsız bırakılmamıştır. Meclis Başkanlığımızca hesabını veremeyeceğimiz herhangi bir çalışmamız bulunmamaktadır. Muhalefet olarak şov amaçlı, suni gündem oluşturma gayretinden öteye geçmeyen önergeler ile meclis toplantılarımızın meşgul edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu şekilde açıklamalar ile kamuoyu yanlış yönlendirilmeye çalışılmaktadır.
Bizim sizlerle birlikte yapacağımız ve yürüyeceğimiz daha çok yolumuz var. 2004 yılı öncesi ve sonrasında şehrimizin geleceği açısından çok önemli kararlar alınmıştır. Şehrimiz adına bu zamana kadar şehrin dinamikleri ve vizyonu doğrultusunda yapmış oldukları bu güzel çalışmalar ve almış oldukları kararlar için bu zamana kadar görev alan tüm Belediye Başkanlarına ve meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyor ve tebrik ediyorum. Vefat eden Belediye Başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi de rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.

Bundan sonra da birlik beraberlik içerisinde nice güzel kararlar alınacağı konusunda da hiç şüphem yok. Meclisimizce birlikte almış olduğumuz tüm kararların Bilecik’imize ve siz değerli hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor; selam ve saygılarımı sunuyorum. Çünkü Biz Bir’iz, Birlikte Bilecik’iz.

Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele….

SELİM YAĞCI
Bilecik Belediye Başkanı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.