DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK BELEDİYESİ 9. ULUSAL TİYATRO FESTİVALİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından 2004 yılında temelleri atılan, ulusal anlamda büyük bir ses getiren ve önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutta düzenlenecek olan Bilecik Belediyesi 9 Ulusal Tiyatro Festivali ile tiyatro severleri, tiyatronun güzelliğinde buluşturmaya devam ediyoruz.
Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve ulusal anlamda büyük bir ses getiren Bilecik Belediyesi Ulusal Tiyatro Festivalleri, şehrin kültürel ve sanatsal hayatına renk katmaya devam ediyor.
Kristal Çınar Onur ödüllerinin muhteşem bir gala gecesiyle sahiplerini bulacağı Bilecik Belediyesi 9. Ulusal Tiyatro Festivali ile Bilecik’in kültür ve sanat değerlerine bir yenisi eklenmiş olacak.
TİYATRO FESTİVALİ KAPILARINI MUHTEŞEM BİR GALA GECESİYLE AÇIYOR
Bilecikli hemşerilerimizin tiyatroyla buluşturmayı ve tiyatro sanatını yaşatmayı amaçlayan 9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali, basın ve sanat dünyasının birçok ünlü isminin katılımıyla gerçekleştirilen gala gecesiyle başlayacak.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın 9 yıldır büyük önem verdiği ve Bileciklilere tiyatro aşkının verildiği Bilecik Belediyesi Ulusal Tiyatro Festivali kapıların muhteşem bir gala gecesiyle açacak.
17 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan festivalde ayrıca kuruluş ve kurtuluşun toprağı şehrimizde metfun bulunan Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye öğüdü, 20 dakikalık bir oyunda sahnelecek. Temsili oyunda ünlü TV Programcısı ve Gazeteci Mesut Yar, Şeyh Edebali’yi Wilma Elles onun kızını, Vahit Uğuz Osman Gazi’yi canlandırırken Ömür Gedik de anlatıcı olarak bu gösteride yer alacak.
Festival için düzenlenecek olan galada Necla Uygur, Serpil Tamur, Hakan Altıner ve Yalçın Menteş Kristal Onur Ödülleri’nin sahipleri olacak.
”HER YIL ONBİNİ AŞKIN TİYATRO SEVERİ TİYATRONUN GÜZELLİĞİYLE BULUŞTURUYORUZ”
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan festival hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, heyecanlı, keyifli ve gururlu olduklarını belirterek, 9. Ulusal Tiyatro Festivali’ne bütün Bileciklileri davet etti.
Tiyatro festivaline olan ilginin her yıl artarak devam ettiğini kaydeden Başkan Selim Yağcı, her yıl on bini aşkın vatandaşımızın tiyatronun güzelliğiyle buluşturduklarını belirterek, şunları aktardı:
”Bilecik Belediyesi olarak 2004 yılında başlattığımız ve ulusal boyutlara taşıdığımız tiyatro festivalimizle, halkımızın kültür ve sanata bakışında olumlu gelişmeler sağlıyoruz. Sanata ilgisi olan gençlerimizin de katılımlarını sağlamak için sanat atölyelerini festival bünyesinde açıyoruz. Yedi gün kapsamlı tiyatro festivalinde çocuklarımıza çocuk oyunları, gençlerimize gençlik oyunları, vatandaşlarımıza Türk Tiyatrosu’nunu seçkin tiyatrolarını başarılı eserlerinden izlettiriyoruz. Belgeseller ve ponellerle Türk Tiyatrosu’nun geleceğini yorumluyoruz. Gelecekte uluslararası boyutlara taşımayı hedeflediğimiz Bilecik Tiyatro Festivali amaçları doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor ve ilerlemeye devam edecek” dedi.
100. YILINA GİREN ŞEHİR TİYATROLARINA BİLECİK’TEN TAM DESTEK
Bilecik Belediyesi tarafından 9 yıldır sürdürülen ulusal tiyatro festivali ile aynı zamanda bu yıl 100. yılına giren şehir tiyatrolarına da en büyük destek verilmiş oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları (Osmanlıca: Dârülbedayi) Osmanlı İmparatorluğu döneminde (1914) Dârülbedayi adıyla kurulmuş olan tiyatro 1934 yılında İBB Şehir Tiyatroları adıyla İBB’ye bütçesine bağlanan bir tiyatro kurumudur. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi, Fatih Reşat Nuri Sahnesi, Gaziosmanpaşa Sahnesi, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi, Kağıthane Sadabad Sahnesi, Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi ve Ümraniye Sahnesi isimlerini taşıyan on adet sahnesi vardır. Şehir Tiyatroları’nın, sergilediği klasik oyunlarla ve yetiştirdiği tiyatro sanatçıları ile İstanbul’un kültür yaşamında önemli yeri vardır. Ayrıca kuruma ait sahnelerle ve düzenlediği etkinlik ve festivallerle de önemli bir misyon üstlenmektedir. Bu etkinliklere örnek olarak, yazarlar, şairler ve tiyatro oyuncularının soruları yanıtladığı ücretsiz paneller ve “Uluslararası İstanbul Mekan-Tiyatro Festivali” gibi festivaller örnek gösterilebilir.
Bilecik’te gerçekleştirilen tiyatro festivaliyle aynı zamanda 100 yıllık bir geleneğin sürdürülmesinde şehrimizin katkısı olacak.

TİYATRONUN KALBİ BİLECİK’TE ATIYOR
Bilecik Belediyesi tarafından 9 yıldır devam eden ve adeta tiyatronun kalbinin atıldığı festival kapsamında şu ana kadar yüzbinlerce insanımız tiyatronun o güzel ve sıcak havasıyla buluşuyor.
Ünlü oyuncu ve oyunlarla adeta tiyatronun kalbinin atıldığı Bilecik’te şu oyuncu ve tiyatro oyunları, tiyatroseverlerle buluşacak:
– 18 Kasım Salı günü; Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’ndan, ”Dünya’nın Sonu”
– 19 Kasım Çarşamba günü; Mustafa Cankılıç’ın yazdığı ve yönettiği, ”Bekçi Murto” oyunu.
– 20 Kasım Perşembe günü; Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu’ndan; ”Haydi Hayırlısı”
2 Perdelik komedi oyunundan oluşan ve yılın kahkaha fırtınasını oluşturan oyunda; Züleyha Küçükayvaz, Cengiz Küçükayvaz, Tarık Karyağdı, Dilek Denizdelen ve Eray Türk yer alıyor.
– 21 Kasım Cuma günü; ”Deli Ayten” Bir Deli Aşk Hikayesi oyununda; Özlem Mat, Arta Mat, Sardi Dağgeçer, Seçil Mutlu, Sinem Yılmaz, Kübra Tüzgün, Selçuk Salih Başhan, Gökberk, Gültekin, Tuğba Yaman, Selin Nur Külbey, Emir Tekin, Ebru Ersöz, Ezgi Gençoğlu, Hakan Kuyumcular, Burak Kaya, Batıkan Baş, Tayfur Uğur, Esra Konakçı, Masal Satış Sönmez ve Mehmet Vanlıoğlu yer alıyor.
– 22 Kasım Cumartesi günü; duygusal komedi tadında ”Müziksiz Evin Konukları” adlı oyunda ise Serpil Tamur, Özge Özder, Abdül Süsler, Asuman Çakır, Emrah Düzkaya, Abdullah Semercioğlu ve Selim Tezin siz değerli tiyatroseverlerle buluşacak.
– 23 Kasım Pazar günü; eğlenceli dakikaların yaşanacağı ”Tuzak” adlı oyunda; Taner Ergör, Berke Üzrek, Hande Dane, Levent Sülün, Cem Varlı, Yelda Serbes, Umut Akbıyık, Mert Marankoz gibi ünlü oyuncular sizlerin karşısına çıkacak.
– 26 Kasım Pazartesi günü; Merve Selvi ve Barbaros Uzunöne’nin oynayacağı güzel oyun, ”Bir Öyle Bir Böyle” iki perdelik komedi tadında olacak.
– 27 Kasım Salı Günü; Nihat Hatipoğlu’nun eşsiz yorumlarından faydalnıarak hazırlanan ve Ömer Çınar tarafından kaleme alınan Onur Yaprakçı tarafından yönetilen ”HZ. ÖMER adalet Mülkün Temelidir” adlı oyun 25 kişilik dev kadro ile tiyatro severlerin karşısında çıkacak.
– 28 Kasım Çarşamba günü; Tiyatro Dünyası Oyuncuları ”Olacak Şey Değil ” Berke Hücran, Can Törtop,, Ümmühan Kıldiş, Bülent Keser, Ferhat Balaban, Hande Melek, Can Mutluca, Demet Erdem, Fezi Erden, Belkıs Tuğcu ve Aga Jablonska gibi oyuncuların rol aldığı tiyatro sergilenecek.
– 29 Kasım Perşembe günü; Sadri Alışık Tiyatro oyunlarından ve Bir Çocuğu Doyuran mı Annnesidir? Yoksa Onu Yetiştiren mi? Konulu Müzikli Oyun ”Kafkas Tebeşir Dairesi ”nde Songül Öden ve Levent Ülgen başrolleri paylaşıyor.
– 30 Kasım Cuma Günü ise 9. Tiyatro Festivalimizinde aynı zamanda kapanış oyunu olan ”Annemin Şöförü ” adlı oyunun başröllerinde Duayen Tiyatrocular Suna Keskin, Nurseli İdiz, Atilla Pakdemir, Damla Cercisoğlu paylaşacak.
FESTİVALDE, TİYATRONUN DUAYENLERİNİ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ
Bilecik Belediyesi tarafından her yıl büyük bir başarı ve beğeniyle gerçekleştirilen tiyatro festivallerimizde ayrıca, tiyatroya gönül vermiş değerli oyuncularımızı saygı ve rahmetle anıyor, onların tiyatroya kazandırdıklarını hatırlıyoruz.
İşte bu anlamda Bilecik’imizde de tiyatronun temellerinin atılmasında büyük emekleri olan Nejat Uygur, Çolpan İlhan, Müşfik Kenter, Haldun Dormen gibi değerli tiyatro oyuncularımız başta olmak üzere, Lale Oraloğlu, Göksel Kortay, Jeyan Tözüm, Bilgesu Erenus, Altan Karındaş, Müjdat Gezen, Erol Günaydın, Abdullah Şahin, Metin Serezli, Nevra Serezli, Enis Fosforoğlu, Nedim Saban, Suna Keskin, Mahşeri Cümbüş, Çetin Akcan, Can Gürzap, Ahmet Uz, Sinan Bengier ve Reha Bilgen’e Kristal Çınar Ödülleri verilecek.
Bilecik Belediyesi 9. Ulusal Tiyatro Festivali’nde ayrıca, ”Bir gün gelecek tiyatronun zilleri susacak, Tiyatronun ışıkları sönecek, tiyatro perdesi bir daha açılmamacasına üstüme kapanacak. Hiç üzülmeyin seyircilerim. Söz veriyorum sizlere. Dertlerinizi ben götüreceğim, kahkahalar sizlere kalacak” sözleriyle tiyatro ve dünyaya veda eden Nejat Uygur, kendisi gibi oyuncu olan çocukları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin güzel oyunlarıyla hem anılacak, hem de hatırlanacak.
13 gün boyunca tiyatro tutkunlarını kültür ve sanatla buluşturacak olan tiyatro festivaline tüm tiyatro severleri davet ediyoruz.

Resim13 Resim3 Resim4 Resim5 Resim6 Resim7 Resim8 Resim9 Resim10 Resim12durak çalışması

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.