DOLAR
32,2057
EURO
34,7246
ALTIN
2.413,12
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
23°C
Bilecik
23°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C

Bilecik Belediye Meclisinde İç Borçlanma Konusu Tansiyonu Yükseltti

Bilecik Belediye Meclisinde İç Borçlanma Konusu Tansiyonu Yükseltti

Bilecik Belediye Meclisi yılın ilk toplantısında Belediye Başkan Vekiline iç borçlanma yetkisinin verilmesini içinde barındıran son gündem maddesinin görüşülmesi esnasında mecliste tansiyon yükseldi.

Bilecik Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ilk oturumu, Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, başkanlığında yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 11 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.

Geçtiğimiz hafta Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 2024 yılında Belediye Meclisinin toplantı günleri ve saati, önceki yıllarda olduğu şekilde gerçekleştirilmeye devam edeceği kararı verildi. Buna göre belediye meclis toplantıları her ayın ilk pazartesi ve perşembe günü olmak üzere saat: 17:30’da gerçekleştirilmeye, Ağustos ayında ise yapılmayacağı karara bağlandı.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25. Maddesi gereğince Denetim Komisyonu Üyelerinin seçildiği oturumda ayrıca hukuk komisyonu ile çevre komisyonunun kurulması, üye sayısı ve görev süresi belirlendi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak da Bilecik Belediyesi sorumluluk sahasında kalan alanlarda bulunan taşınmazlar esas olmak üzere, Belediye Başkanlığına ait hisseler, tapu tahsis belgesi verilen parseller, imar parseli durumunda olmayan artık parseller ve ihdas edilen taşınmazların alım ve satım işlemleri konusunda 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendi ve 34. maddesinin (g) bendine istinaden Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülerek, karara bağlandı.

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 24. maddesi gereğince Belediye Başkanlığınca 2024 yılında kullanılacak geçici iş pozisyonlarının belirlendiği toplantıda ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 51 ve 52. maddeleri gereğince 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapmakta olan Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü personelinin 2024 yılı aylık maktu mesai ücretleri belirlendi.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesine istinaden 2024 yılında Belediye Başkanlığında çalıştırılacak sözleşmeli personele ödenecek ücretlerin belirlendiği oturumda ayrıca 2024 yılında uygulanacak ücret ve tarifelerin tespitine ilişkin Bilecik Belediye Meclisinin 04/12/2023 tarih ve 97 sayılı kararında değişiklik yapılması konusu görüşüldü.

Belediye Başkan Vekiline iç borçlanma yetkisi konusu reddedildi

Bilecik Belediye Meclisi’nin 09/11/2023 tarih ve 94 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 Ölçekli Bilecik (Merkez) İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Hükümleri Değişikliğine (3.16 Maddesi (E) Bendi) askı süresi içerisinde yapılan itirazların değerlendirilmesi konusunun görüşüldüğü toplantının son gündem maddesi kapsamında Belediye Başkan Vekiline iç borçlanma yetkisi konusu görüşüldü. Yapılan görüşmede söz konusu karar, reddedildi.

Subaşı: Hizmet Aksaması Olabilir

Son gündem maddesinin reddedilmesinin ardından, Başkan Vekili Subaşı, ”Bilecik halkına duyurulur. Meclisimizin CHP’nin oylarına rağmen herhangi bir borçlanma yapamayacağız. Bundan sonraki 3 aylık dönemde İYİ Parti, MHP ve AK Parti’nin oylarından dolayı herhangi bir hizmet aksaması olabilir.” ifadeleri üzerine İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Sadık Kaya ile Başkan Vekili Subaşı arasında gerilim tırmandı.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Sadık Kaya’nın,  ”Borçlanmayı neden istediğinizi bize bile söylemediniz.” sözleri üzerine Başkan Vekili Subaşı, ” Herhangi bir borçlanma yapmayacağız. Aralık ayında her yıl geçen rutin bir karardır. Rutin bir karar olduğunu buradan beyan ediyorum. Borçlanma yok.” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı Belediye Başkan Vekili Subaşı’na 4 soru sormak istediğini belirterek, şehirdeki bazı ilçelerden de örnek vermek istediğini söyledi. Gölpazarı Belediyesinden örnek vererek konuşmasına başlayan Karadayı’nın konuşması esnasında mikrofonun sesi kapatıldı. Mikrofonun sesinin kapatılmasına tepki gösteren Karadayı ile Başkan Vekili Subaşı arasında tartışma yaşandı.

Detayları videodan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.