DOLAR
32,3777
EURO
34,7303
ALTIN
2.428,16
BIST
9.967,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
20°C
Bilecik
20°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Bilecik Belediye Meclis Toplantısında 13 Gündem Maddesi Karara Bağlandı

Bilecik Belediye Meclis Toplantısında 13 Gündem Maddesi Karara Bağlandı

Bilecik Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya başkanlığında gerçekleştirildi.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda 13 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

13/01/2024 tarihinde Belediye Başkanı seçilen Meclis Üyesi Mustafa Sadık Kaya yerine kalan süreyi tamamlamak üzere gizli oyla Meclis Birinci Başkan Vekili seçiminin yapıldığı toplantıda AK Parti Meclis Üyesi Hasan Cinit, Meclis 1. Başkan Vekili olarak seçildi.

Partisinden istifa eden ve 13/01/2024 tarihinde Belediye Başkanı seçilen Meclis Üyesi Mustafa Sadık Kaya yerine Plan ve Bütçe Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve Çevre Komisyonuna kalan süreyi tamamlamak üzere Cabir Sağlam seçildi.
Belediye Başkanlığının %1,76 oranında hissedarı olduğu Aksa Bilecik Bolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’de Belediyemizi temsil etmek üzere 13/01/2024 tarihinde Belediye Başkanı seçilen Mustafa Sadık Kaya’ya yetki verilmesi konusunun görüşülerek, oy çokluğuyla yetki verildi.

Yetki konusunda ayrıca Başkan Sadık Kaya’ya Bilecik Kayı Gıda Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Belediye Başkanlığının S.S. Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde %92 oranındaki hissesine ilişkin olarak Belediye Başkanlığını temsil etmek üzere 13/01/2024 tarihinde Belediye Başkanı seçilen Mustafa Sadık Kaya ‘ya yetki verilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 237 Sayılı Taşıt Kanunu’nun 10. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 85. maddesine istinaden 1 (bir) adet çift kabin kamyonet 4×2 acil müdahale aracı (ekipmanları ile birlikte) ve 1 (bir) adet 4×4 pick-up kentsel arama kurtarma öncü araçlarının satın alınması konusu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilirken, Belediye Başkanlığı İtfaiye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 (bir) adet çift kabin kamyonet 4×2 acil müdahale aracı (ekipmanları ile birlikte) ve 1 (bir) adet 4×4 pick-up kentsel arama kurtarma öncü araçlarının satın alınması konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İmar konularının görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendi ile 34. maddesinin (g) bendine istinaden, Mülkiyeti Belediye Başkanlığına ait müzekkerede belirtilen taşınmazların satışına, trampasına (takas) ve buna ilişkin tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanlığına ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunu görüşülmeden gündem maddelerinden çıkarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.