DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in 19 Mayıs Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in 19 Mayıs Mesajı. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında: “Türk gençliğine; bu onurlu günü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet duygularıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Mesajında; 19 Mayıs 1919 tarihinin yeri ve önemini dile getiren Başkan Şahin, şunları kaydetti:

‘’19 Mayıs 1919, Ulu Önder Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun’da başlattıkları ve Türk milletinin, başta emperyalizm olmak üzere dünyada hakim olan baskılara, zulümlere başkaldırışın günüdür. Tarihimize altın harflerle yazılan bu tarihte Türk milleti, Ulu Önder Mustafa Kemal’in önderliğinde, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı öngören bağımlı ve onursuz bir geleceği reddetmiş, kendi geleceğini belirleme kararlığını ele almıştır. 19 Mayıs 1919, milletimizin kutlu bir başkaldırışını, destansı uyanışını, bağımsızlık uğruna her şeyi göze aldığını kanıtlayan muazzam bir diriliş olarak, tarihe damgasını vurmuştur. 19 Mayıs 1919, aşağılanmak istenen ulusal varlığımızın canlanışı, teslimiyetçi, ödün veren yönetimlere karşı ulus devletinin müjdesi, dönemin emperyalist güç dengelerini baştan sona değiştiren ulusal mücadele bilincimizin tüm dünyaya ilan edildiği tarihtir. Bu duygu ve düşüncelerle; Kurtuluş’un Şehri Bilecik’imizde, 19 Mayıs 1919’un 102. yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tekrar minnet ve saygıyla anıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.