DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin Basın Toplantısı Düzenledi

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin Basın Toplantısı Düzenledi. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, basın mensuplarının ve vatandaşların katıldığı Pelitözü Gölparkta yapılan toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında ‘’Kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığımız bu toplantıda bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullanan Başkan Şahin, şunları söyledi:

‘’Göreve geldiğimiz ilk günden beri, Bilecik Belediyesi’ni şeffaf belediyecilik anlayışı ile yöneteceğimizi söylüyorum. Bu anlayışın bir gereği olarak, halkımıza belediyemiz mücavir alan sınırları içerisinde yer alan bir yapının, Bilecik İl Özel İdaresi tarafından, hukuksuz bir biçimde yıkılması hakkında bilgi vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi, Pelitözü Gölpark’ta yer alan ve Yel Değirmeni Teras olarak bilinen tesis, 29 Haziran 2020’de Bilecik İl Özel İdaresi tarafından haksız bir şekilde ve hukuki prosedürlerin üzerinden atlayarak yıkıldı. Pelitözü Gölpark’ta yer alan Yüzen Ada, Kayık, Yel Değirmeni ve Deniz Bisikleti ile beraberindeki diğer noktalar 27.11.2014 tarihinde İl Genel Meclisi kararıyla 27.01.2015 tarihinde İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi arasında imzalanan tahsis protokolü uyarınca Bilecik Belediyesi’ne devredildi. Böylece bu mekanlarda sözleşme, kiralama ve işletme gibi haklar kesin bir şekilde Bilecik Belediyesi’ne bırakılmıştı.’’ Dedi.

PELİTÖZÜ GÖLPARK’I ABANT GİBİ TANINAN BİR YER YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Belediye Başkanı Semih Şahin, ‘’Bilecik’te Gölpark’ı, Abant gibi ulusal ve uluslararası platformda adı duyulacak güzelliğe kavuşturmak istiyoruz’’ ifadelerini kullanarak, ‘’Bilecik’te burasını ulusal bir park alanına çevirmek istiyoruz. Hem şehrimizi tanıtmış olacağız hem de vatandaşlarımızın daha çok nefes alacağı bir mekan haline getirmek istiyoruz. Bizler yapmaya onlar yıkmaya çalışıyor.  Yani bir seçim mağlubiyetini hazmedememek ve bunu halktan çıkarmak hiç hoş değil. Ben bu anlamda Cumhur İttifakı seçilmişlerinin önce halka dönmesini ve birilerinin talimatları ile bir şeyler yapmamalarını öneriyorum. Çünkü bu Bilecik halkına yapılan düşmanca tavırları sergilerlerse bir gün o bürokratlar başka bir şehre giderlerse, bunlar mahallelerinde gittikleri kahveyi bile değiştirmek zorunda kalırlar. Önemli olan Bilecik için hep birlikte bir şeyler yapmaktır. Şimdi bu konuşmaları yapmak yerine Cumhur ittifakı seçilmişleri için söylüyorum. Bilecik İl Özel İdaresi kendi ellerinde olan örneğin Selöz gölünde bir şeyler yapmaya çalışsalar yani Bilecik için güzel bir çalışma yapsalar ve biz de onlara destek versek ve Bilecik her boyutuyla bir gömlek değiştirse fena mı olur. Niye biz bunlarla uğraşıyoruz. Bir de hukuksuz olarak yapıyorsunuz. Bu yasadışı işlemler çok da halktan karşılığını göreceğini sanmıyorum. Bilecik halkı, halka karşı çaba gösterenlere gereken cevabı her zaman her noktada verecektir. Yani sadece seçimde olmaz her süreçte gerekeni verecektir. ‘’ dedi.

”BASIN MENSUPLARININ EKİPMANLARINI ALMAK VE ZOR KULLANMAK İL ÖZEL İDARESİ SEKRETERİNİN İŞİ MİDİR’’

Başkan Şahin, yıkım günü İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın yaptığı eylemi de eleştirerek, şunları söyledi:

‘’Yıkım esnasında görevlerini yapan Bilecik Belediyesi personeline baskı yapıldı ve görüntü alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarına bizzat İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant tarafından zor kullanıldı, kamera ile fotoğraf makinelerine el konuldu, içindeki veriler silindi. Biz bu haksız uygulamaların hesabını hukuk önünde soracak, gerekli girişim ve takibi yapacağız. Vatandaşlarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.’’ Dedi.

‘’BU YIKIM DEMOKRATİK İRADEYE KARŞIDIR VE SEÇİMLE GELEN YÖNETİMİN İRADESİNİ GASP ETMEKTİR’’

Başkan Şahin, ‘’Burada yapılan basit bir yıkım değildir. Bu yıkım demokratik iradeye karşıdır. Bu yıkımla, seçimle gelen bir Belediye yönetiminin iradesi gasp edilmeye çalışılmıştır.’’ İfadelerini kullanarak, ‘’Bu yıkımla şehrimize hizmet üreten kurumlar karşı karşıya getirilmiş, memleketimize hizmet etmek için ayıracağımız dikkat, uzmanlık ve zamanımız boşa harcanmıştır. Bu yıkımı yapanlara soruyoruz: Şehrimizin enerjisini ve zamanını boşa harcamanın, seçimle gelen belediye iradesini yok sayarak yapılmış olanı yıkmanın Bilecik halkına ne faydası var?’’ şeklinde konuştu.

YAPILAN HAKSIZ UYGULAMALARIN HESABINI HUKUK ÖNÜNDE SORACAĞIZ’’

Belediye Başkanı Semih Şahin, açıklamasında gerçekleştirilen haksız uygulamaya ilişkin hukuk önünde hesap soracaklarını belirterek, şunları söyledi:

‘’ Bilecik Valiliği’nin bir açıklaması var. Bununla ilgili bir açıklama yapmak istemiyorum. Çünkü Valilik makamı bu şehirde devleti temsil eden bir makamdır ve bu işin bir hukuki boyutu var. Bu açıklama da bu yönde olmuştur. Onun için bununla ilgili bir şeyler söylemek istemiyorum. Biz hukuki süreci işleteceğiz. Hala hukuk tarafında yer alıyoruz. Hiçbir zaman hukukun karşısında olmayacağız ve hukuku devlete karşı korumak zorunda kaldığımız için kendimizi biraz mahcup hissediyoruz. Yani bunun aslında tam tersi olması gerekiyordu.’’ Dedi.

‘’DEVLET EŞİTTİR HÜKÜMET’’ DÜŞÜNCESİ YANLIŞTIR

Açıklamasında ‘’Devlet eşittir hükümet’’ düşüncesinin yanlış olduğu ve devletin baki, hükümetlerin, bürokratların geçici olduğunun altını çizen Başkan Şahin, ‘’Cumhur ittifakı seçilmişlerine sesleniyorum. Arkadaşlar, devlet eşittir hükümet değildir. Devlet baki olan devlettir. Hatta biliyorsunuz ki bizler bu devleti kuran liderin partisiyiz. Diğer ülke ve milletlerin de rehber olarak Atatürk’ü kendisine benimsemiş. Bu çerçevede devlet budur. Bunun dışında kalan hükümetler gelip geçicidir. Şehrimiz için düşünürsek, bu şehir için bir gram iyi bir çalışma yapan herkesin yanındayız. Var olanları yıkmak yerine hep birlikte daha güzelini yapmak için çalışmalıyız. Buranın Abant gibi bir yer olması ve tüm Türkiye tarafından tanınmasının kime zararı var. Bunun cevabını versinler. Kime zararı var. Biz açıkçası ben asıl sorunun biraz önce söylediğim cümleden kaynaklandığını düşünüyorum. Devlet eşittir hükümet. Hayır, bu böyle değildir. Devlet eşittir hükümet, yanlış bir kavramdır. Devlet başkadır, hükümet başkadır. Halkın oyları ile seçilmiş olan bizler. Hem CHP hem de İyi Parti’nin oyları ile seçilen bizler, geldiğimizden itibaren rozetlerimizi çıkardık. Bilecik halkının tamamı için hizmet etmeye karar verdik.’’ Dedi.

”BİR YANDAN ALTYAPI ÇALIŞMASINI GERÇEKLEŞTİRİYOR DİĞER YANDAN VATANDAŞLARIMIZI SALGINDAN EN İYİ ŞEKİLDE KORUYACAK ŞEKİLDE HİZMET EDİYORUZ”

Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Belediyesi olarak bir yandan altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyor, diğer yandan vatandaşlarımızı salgından en iyi şekilde koruyacak şekilde hizmet ediyoruz’’ şeklinde konuşarak, şöyle devam etti:

‘’Olay sadece burada bir yapının yıkılması değil. Biz istesek 20 günde 10 tane böyle yapı yaparım. Hiç sorun değil. Asıl sorun şudur. Bu pandemi döneminde bizler Bilecik Belediyesi olarak hiçbir şehrin yapamadığı bir hizmeti yaptık ve ev ev dolaşarak, vatandaşlarımıza maske dağıttık. Bunun dışında diğer çalışmalarımızı yaptık. Ayrıca yine işçimizin maaşını zamanında verdik ve altyapıda çok önemli adımlar attık ve hala devam ediyor. Aynı dönemde birçok belediye bu konularda büyük zorluklar çekerken biz burada çok başarılı bir sınav verdik.  Kendi öz kaynaklarımız ile bunları yapıyoruz.’’ Dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZI DA ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının da engellenmek istediğine vurgu yapan Başkan Şahin, ‘’Hatta altyapı çalışmaları ile de ilgilenirken bize engel olmaya çalışıyorlar. Bir şehirde çevre yolu geçtiğinde şehir içi yollar belediye devrolur. Bu normalde böyledir. Biz talep ettiğimizde önce tamam dediler. Ancak daha sonra yine Bilecik’i yine çok sevenler tarafından bu engellendi. Bu bizim altyapı ile ne ilgisi var. Bakın şu an altyapının geçtiği yerlerde büyük paralar ödüyoruz. Bizi bu paralar ödemezler ve altyapı çalışmasından vazgeçer diye düşündüler. Bu konuda iyi niyet var diye bir vatandaşımız çıksın ben haklısın deyip ellerinden öpeyim. Bunda ne elde eder ve bunun dışında park yapıyoruz. Bilecik’in şehir merkezini mahvetmişler. Şehir merkezinde nefes alacak yer yok. Biz oradaki bina yoğunluğunu azaltarak, mümkün mertebe nefes alacak yerlerin oranını artırmaya çalışıyoruz. Gayet güzel de bir park yapıyoruz. Yüz gün sonra da bitecek. Bilecik için gayet çağdaş ve modern yeşil alanı bol bir park yapıyoruz. Bu parkın yapılması ile bile uğraşıyorlar. Yani tekrar söylüyorum. Cumhur ittifakı seçilmişlerine soruyorum. Bu parkın yapılmamasının size ne faydası olacak. Velev ki yapılmadı ve siz de bunun yapılmasını engellediğinizde ne fayda göreceksiniz. Bunun cevabını bana verin. Ben de siz haklısınız diyeyim ve Seven çarşıdaki gibi beton bir binayı oraya kondurayım.’’ dedi.

YAPILAN ÇALIŞMA VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİNDİR

Belediye Başkanı Semih Şahin, söz konusu alanda yapılan düzenleme ve çalışmaların vatandaşların güvenliği için olduğunu belirterek, ‘’Sonuçta ya cam yapacaksınız ya ahşap yapacaksınız onlarla ilgisi yok zaten biz halkımız için en iyisi en sağlıklısını yaparız zaten bunu onlardan daha iyisini yaparız onlar hiç merak etmesinler. Bunlar sadece yıkıcı olmasınlar bakın il özel idare olarak mücavir alan dışındaki yerlerimizi şehre nasıl katarız bunları nasıl güzel değerlendiririz diye bize projelerle gelsinler biz cumhur ittifakı falan geldi demeyiz. Bilecik için faydası varsa onlardan daha çok çaba sarf edip onu Bilecik’e katmaya çalışırız. Bizim amacımız iş yapmak ve bu kenti yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek bunu da hep beraber yapacağız inşallah.

BEN BİLECİK HALKINI YANIMDA HİSSETMEDİĞİM HİÇBİR NOKTADA İLERLEMEM

Başkan Şahin açıklamasında ayrıca ‘’Ben Bilecik halkını yanımda hissetmediğim hiçbir noktada ilerlemem. Yanlış yapmış olurum çünkü bu eşyanın tabiatını aykırı bir durum. O yüzden ben halktan yana oldukça halkı yönetime kattıkça bu şehrin çok daha güzel bir şehir olacağına inanırım. Bu çerçevede biliyorsunuz ki kent konseyimiz kuruldu 9unda da açılışı var. Kent konseyiyle de Bilecik halkının tüm yönetim sürecine katılacağı bir sistemle şehrimizi çok kısa bir sürede -çünkü çok güzel bizim şehrimiz- daha çağdaş daha modern daha yaşanılabilir bir kent yapacağımıza inanıyorum. Ama hep beraber olursak sadece ben değil yani hepimiz, sadece belediye çalışanları da değil her bir birey. Herkes bunu için çalışacak. Ben Bilecik’te yaşayanların bu şehri sevdiğine inanıyorum. Bilecik’i sevenler bizimle olacaklar, biz de Bilecik’i güzel yapacağız. Bilecik’i sevmeyenler varsa şahsi iktidar hırsları olanlar varsa onları bırakalım oldukları yerde tepinsinler, biz işimize bakalım ben öyle düşünüyorum. ‘’ dedi.

BİZ İŞ YAPMAYA GELDİK

Konuşmasında ‘’Biz iş yapmaya geldik’’ ifadelerini kullanan Başkan Şahin, ‘’Hiçbir zaman halk ile hareket eden bir kişi kavgacı olmaz. Pazartesi günü bizden gizli mesaiden önce anormal bir savaş öncesi önlem alır gibi jandarmanın önlemiyle burası gizli kapaklı yıkıldı. Ben buna gülüyorum. Bir şehrin valisi, siz devleti temsil ediyorsunuz. Benim gözümde çok değerlisiniz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti benim gözümde en üst değerdedir. Siz beni arasanız ‘sayın başkanım, tamam o gün geldik, yıkılamadı ama ben burayı yıkmak istiyorum’ derse ben hiçbir şey yapmazdım. Jandarmaya falan da gerek yok. Gelsinler yıksınlar. Sonra mahkemede kim haklıysa ona göre sonucu alırdık, kavga etmeyiz. Ama böyle bir şey söylenmedi. Orada yatırım yapmış arkadaşlar var bu paraları kim ödeyecek, biliyor musunuz? Bu talimatları verenler değil. Bilecik halkı ödeyecek, il özel idareden çıkacak para. Bu para hepimizin parası. Biz ödeyeceğiz. Birilerinin keyfi olarak belirli bir hırsla, kavgacı bir mantıkla, böyle davranışlarda bulunmasının cezasını yine biz çekeceğiz. O yüzden ısrarla söylüyorum sayın cumhur ittifakı seçilmişleri bu şehirde aynı kavgaya gitmek istiyorsanız Bileciklilerden yana tavır alın, Bilecik için ne iyi olacaksa onun arkasında yer alın çünkü biz öyle yapıyoruz.’’ Dedi.

Belediye Başkan Semih Şahin toplantıda ayrıca basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başkan Şahin, ‘’Başkanım biraz önce belirttiğiniz gibi 19 Haziranda yine bir yıkım için gelindi. Sizin ‘bize tahsil edilmiş bir işletme olduğu için yıkımı da biz gerçekleştiririz’ diye bir beyanatınız oldu. Bu beyanata istinaden orman tarafından size bir süre verildi yıkım için. Bu süre zarfında tutanaklar tutuldu 10 gün içinde size çeşitli yazılar yazıldı. Bu yazılar yazılmasına rağmen o inşaatın yapımına siz mi izin verdiniz, işletmeci kendi mi devam etti? Şeklindeki soruya ise ‘’Doğru, izin verip vermemek benim yetkimde. Zaten biraz önce anlattım, fark ettiyseniz. Bu olay 19 Haziran olmadan önce daha öncesinde yapılan bazı hatalı imalatları gördük. Biz kendimiz durdurduk zaten. Bunları düzelteceksiniz dedik. Onların böyle bir tavrı da yok. Yazdıkları yazılar geçersiz yazılar. Benim mücavir alanımda yıkım işlemi yapamazsınız. Bir örnek vereyim. Bilecik’in ortasında eski bir hamam var. Kimin o hamam? İl Özel İdaresi’nin. O hamamı benden habersiz İl Özel İdaresi yıkabilir mi? Yıkamaz. Buradaki bir yapının da bir farkı var mı? Yok. O yüzden bir mahkeme sonucu gelmedikçe kimse benim mücavir alanım içinde bir yıkım yapamaz. Bu direkt hukuk dışıdır. Bunu bana tanımlasınlar ben herkes özür dileyeyim. Mahkemeden bile özür dileyeyim. Ama mümkün değil. ‘’ şeklinde konuştu.

 BİLECİK’İN FAYDASI İÇİN OLAN HER PROJEYE KATKI VERİRİZ

Belediye Başkanı Şahin, Bilecik faydasına olacak her projeye katkı vermeye hazır olduklarını belirterek, ‘’  Yine yıkamazlar, bu bir. İkincisi ben il genel meclisi olarak burayı verdim. Burayı verme yetkisi vermiyoruz. Burayla ilgili protokol imzalama yetkisi veriyoruz. Ve protokol imzalıyoruz belediyeyle. Eski belediye başkanımız bu protokolü imzalayan, bir hukukçu olduğu için öyle sağlam bir şey hazırlamış ki her şey belediyenin tarafında, sağ olsun. Buranın devri protokolü tek taraflı fesih ile olmuyor, karşılıklı fesih hakkı var. Cumhur ittifakı üyelerine verdiğin talimatla 5 tane iptal kararı çıkarttın ne işe yarar? Karşılıklı anlaşırsak feshedilebilir. Ama karşılığında böyle Selöz Gölü’nü de yapsınlar. Bilecik için bir şey yapacaklarsa biz her zaman varız. ‘’ dedi.

GÖLPARK’TA OYNAYAN BİR ÇOCUĞUMUZUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İÇİN DAHİ OLSA HİZMETİMİZ DEVAM EDECEK

Başkan Şahin,  Pelitözü Gölpark’ta yapılan çalışmalarının maliyetli olup olmadığı hakkındaki soruya ise ‘’Var tabii, yıllık değerleriyle 4 milyon civarı bir gideri var.  Fakat bizim önümüzdeki sezondan itibaren yapacağımız gelişmelerle, tabii şimdi projeleri söylemiyorum, onlarla bize 7-8 milyona mal olacak bir sistem kuracağız burada. Bilecikliler çok daha güzel bir alanda burayı değerlendirecekler. Düz mantıkla baksak sizin sorma şeklinizden anlıyorum ne güzel belediye 4-5 milyon masraftan kurtuluyor. Ver gitsin gibi bir düşünce var mantıklı değil mi, belediye kar ediyor. Hukuka bırakırız 2 sene onlar gelir, burayı işgal ederler biz de ses çıkarmayız. 2 senede burada ne bakımlı ot kalır ne de bir tane çiçek kalır. Kim zarar eder bundan? Bilecik vatandaşı zara eder. Ben bundan avantaj sağlayıp, bakın görün işte belediyeden aldılar ne hale getirdiler göleti deyip bundan siyasi puan çıkartma  niyetim olsa, doğru öyle yaparım. Benim öyle bir derdim yok. Bırak iki yılı ben bir hafta sonu bile bir çocuğu gelip burada oynayamamasını zarar kabul ederim. O yüzden maliyetine bakmam ben burayı hukuk çerçevesinde belediyenin elinde tutmaya çalışacağım. Karşı tarafta hukuki olduğu sürece. ‘’ dedi.

BEBKA GİBİ BÜYÜK BİR KURULUŞ, GECEKONDU MU YAPIYOR

Başkan Şahin, yapılan tesisin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yapıldığına dikkat çekerek, ‘’Şu ana kadar siz sordunuz. Şimdi de ben basın mensubu olarak, size soruyorum. ‘’Yani bu soruyu biri sor demiştir sana. Şimdi senin sorun çerçevesinde ben sana soru sorayım. Bu biliyorsun bu BEBKA’nın projesiydi. Koskaca devletin bu büyük kuruluşu ve Bilecik Belediyesi’nin de iştiraki olan kurum, yani devletin kalkınma ajanslarından birisi. Kocaman bir kurum gecekondu mu yapıyor yani? Ortağı da Bilecik İl Özel İdaresi. Doğrusunu yanlışını artık mahkemede göreceğiz.’’şeklinde konuştu.

 

https://www.facebook.com/bilecikbelediye/videos/556059105073996/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.